Tuesday, July 21, 2009

Fra Lofoten til New York

Man kan si mye om troverdigheten til norske aviser, i hvert fall oppslagene. Hvor mange ganger har vi ikke lest beskrivelsen ”verre enn noen gang”, ”sjokkerende økning”, samt ”et eller annet dramatisk” som indikerer stor nyhetsverdi. Så også om sommeroppslagene om norske ungdommer som drikker seg fulle i syden, attpåtil på sprit! Men de sensasjonelle oppslagene stopper ikke her – skal vi tro VG, så er noen til og med under 18 år!

Dette kan jo knapt sies å være noe nytt. Dette er ting jeg har lest om og gitt min relative unge alder (f.1980) så har jeg også hørt om bekjente som drar på lignende partyturer. Jeg var selv i Magalluf etter militæret sommeren 2000. Og de samme oppslagene om sydenfyll preget tabloidene da som nå. Hvilken glede folk finner i å drikke seg sanseløs overgår meg, men mot dumhet kjemper selv gudene forgjeves. Personlig har jeg alltid foretrukket å bruke penger på – i mangel på bedre ord – eksotiske reiser, fremfor partyferier. I så måte var Lofoten som illustrert i sist blogginnlegg en fantastisk opplevelse på alle måter.

I skrivende stund er jeg på Long Island tvers over Manhatten i New York City og har brukt dagen til å vandre på Manhatten, samt sjekket nattelivet. Noe jeg til tross for mitt besøk i USA i fjor aldri fikk skikkelig anledning til. Anledningen for at jeg er tilbake i USA er at jeg skal være med på et sommerseminar i regi George Mason University, hvilket jeg har vært så heldig å være en av dem som får delta på Civitas kvote. Før og etter den tid skal jeg besøke venner i NYC og Washington D.C. I likhet med Lofoten så frister slike ferier betydelig mer enn fylleturer til Syden.

Jeg vil selvfølgelig prøve å få blogge litt underveis.

5 comments:

Leif Røkke said...

Jeg er helt enig! Hvorfor benytte tid og penger på noe som har marginal verdi ved å reise til det difuse landet "Syden"? For min del så oppdaget jeg USA på en tilfeldig ferietur i 1974 og "falt pladask" for dette kontinentet! Etter det så har vi (sønn + kone) reist dit på ferie omtrent annehvert år. I år så er vi i ferd med å avslutte en rundreise i statene Washington, Idaho, Montane, Wioming og Oregon. Samt en sving opp til Vancouver og øst til Minneapolis (Duluth). En reise på ca 5 uker med de utroligste naturopplevelser. En må oppleve det for å kunne tro det. Jeg anbefaler derfor at en akumulerer sydenferier til slike reiser i stedet. USA er ikke et dyrt land å feriere så en får mye igjen for investeringene.

Mvh Leif R

Røffe Roffe said...
This comment has been removed by a blog administrator.
Kapitalismus said...

Hei Leif.

Helt enig i dine betraktninger. Er i skrivende øyeblikk på vei fra DC til Philadelphia.

Anonymous said...

Leif: Det vil nok for mange oppleves som kverulering, men som stor fan av andre deler av det fantastiske kontinetet må jeg få lov til å bemerke at USA ikke er et kontinent, men et land...

Leif said...

Helt enig og og ikke bare et land, men i teorien 50 med en føderal ovebygning.