Monday, July 07, 2008

I want to believe...

- Er det virkelig noen som tror at sykkelløperne i Tour De France ikke er dopet?

I mange år har Tour De France, vært en av de etterhvert altfor mange sportsbegivenhetene som Kapitalismus har tilbrakt i overkant mye tid på å følge med på. Fra 1989 med Greg Lemond i hovedrollen fra 1991-1995 med Miguel Indurain, noen mellomår med Riis, Ullrich og Pantani før 7 år med Lance "Ironman" Armstrong. Nå siste to årene med Perrerio Sio og Comtador. Men etter skandalen med Landis i 2006, og opplegget med Rasmussen ifjor - så greier jeg bare ikke tro på det lenger. Jeg tror ikke lenger at noen av de nevnte personer var rene når de vant touren.

Det er flere grunner til det. Hovedgrunnen er den enorme effekten EPO har som dopingmiddel, og det i en idrett hvor allerede kroppen presses på maksimum. Og jeg har store problemer med å tro at når en person innrømmer doping, så er de andre rene. Rett og slett fordi jeg ikke tror det er mulig å konkurrere med dopa folk, fordi ytevnen ved EPObruk blir så mye bedre.

Det er selvfølgelig meget synd og selvfølgelig urettferdig, at det har blitt slik, i en idrett jeg virkelig elsker. Men etter min mening er det nå slik at alle syklistene har bevisbyrden på sin side - og det skal litt til for at jeg blir overbevist.

Mulig at sykkelsporten har skjerpet seg så mye at det er blitt vanskeligere å dope seg, men når det kommer uttalelser fra eksperter om at det er svært lett å omgå dopingkontrollen også i år, så styrker ikke akkurat det troen på et dopingfritt sykkelritt.

Ikke at jeg kommer til å følge med altså....

5 comments:

IvarE said...

"Men etter min mening er det nå slik at alle syklistene har bevisbyrden på sin side ".

Er ikke omvendt bevisbyrde litt i strengeste laget? Du kan alltids bevise at "noen" er dopet av ett eller annet. Det er *umulig* å bevise at man *ikke* er dopet.

For øvrig mener jeg at Kartago, eh, TdF, bør *ødelegges*! (Eller at TdF er fullstendig uinteressant, whatever!).

Gullfuglen said...

Tja, hvorfor ikke godta alle midler? Så er det ihvertfall like konkurranse villkår...

Men støtter ivare, TdF er ikke det mest interessante.

Anonymous said...

Men de er da i det minste ikke jøder...

Kapitalismus said...

Nei - det er godt å finne lyspunkter...

When everything else fails - blame it on the jews - hell blame it on the jews anyway.

Anonymous said...

er viktig å huske på at ASO, som arrangerer tour de france er utrolig strenge på doping. Eksempelvis ser man jo at Ricco, som kom igjennom Giro'en, ble tatt i Touren. Nå som alle Pro-tour lagene har "valgt" ASO sin side, kan det gå mot en renere sport.

Det er fortsatt mange lag, særlig de sør-europeiske (les: spanske og italienske) som har en litt slakk moral, men jeg har faktisk ganske god tro på de franske og internasjonale lagene. Bl.a. Team Columbia og CSC har egne, strenge programmer.