Thursday, July 17, 2008

Knut Storberget totalt på villspor!

Galskap satt i system!

Det finnes uttalelser/opptredener som ikke bare kvalifiserer til betegnelsen "noe uforstålig", det finnes uttalelser/opptredener som kvalifiserer til betegnelsen "totalt uforstålig", eller med Siv Jensens ordspråk "Dypt sjokkert". Justisminster Knut Storberget kommer nok ganske nærme det totalt uforstålige og sjokkerende i sin opptreden på TV2 nyhetene igår kveld.

Bakgrunnen er problemene norsk politi har med østeuropeiske kriminelle bander, og i særdeleshet polske kriminelle. Som en reaksjon på dette har sjefen for internasjonalt samarbeid, Pawel Wojtowicz, i den polske byen Gdansk foreslått at de kan bistå Norge i kampen mot kjeltringene. Eksempelvis gjennom å briefe norske politifolk, samt tilby etterforskningsassistanse etc.

Det er jo igrunnen rart at Pawel Wojtowicz selv må tilby dette, uten at Justisministeren har bedt om assistanse, men siden Wojtowicz, som sikkert er opptatt av å ivareta polakkers sitt ry, tilbyr denne vennlige tjenesten så burde selvsagt Storberget si ja på strak arm. Men hva sier Storgerget til TV2?

"Dette er ikke noe vi kommer til å gjennomføre, først og fremst fordi politioppgaver er en nasjonal oppgave. Det er derfor vi utdanner flere politifolk selv, sier justisminister Knut Storberget til TV 2 Nyhetene, som også mener at utdanningen og bruken av egne politifolk, styrker følelsen av rettssikkerhet i Norge"

WHAT THE F...

Det er jo ikke snakk om at det polske politiet skal overta etterforskningen i Norge, det dreier seg om å hjelpe i kampen mot vinningskriminalitet, på et område hvor polske politifolk har større kompetanse. At det går an å avvise en slik invitasjon er for meg komplett uforstålig.

Det er rett og slett lenge siden jeg har sett noe så dumt på TV (Ja selv Frank Drebin i Police Squad, fra Naked Gun filmene, fremstår som mer fornuftig), la oss håpe det går lang tid til neste gang.

5 comments:

Konrad said...

Dersom du gjengir saken korrekt, er det rett og slett fjollete av Storberget. Sverige og Norge har (slik jeg har forstått det) f.eks. lenge hatt slikt samarbeid der man utveksler informasjon om identifiserte kriminelle, varsler om alvorlige saker der mistenkte ventes å krysse grensen etc.

De fleste norske politifolk har liten kjennskap til polsk språk og polske forhold, vennskapelig bistand burde ikke være noen ulemple

LordMarius said...

"Det er viktig å styrke det internasjonale samarbeidet mellom politi- og påtalemyndighet i kampen mot terrorisme og grenseoverskridende kriminalitet." -Knut Storberget

"Dette er ikke noe vi kommer til å gjennomføre, først og fremst fordi politioppgaver er en nasjonal oppgave. Det er derfor vi utdanner flere politifolk selv, sier justisminister Knut Storberget til TV 2 Nyhetene, som også mener at utdanningen og bruken av egne politifolk, styrker følelsen av rettssikkerhet i Norge" -Knut Storberget

Er det meg eller Storberget som er psykotisk her?

IvarE said...

Knut "Dreblin" Storberget...

Slett ikke dumt. La oss håpe tilnavnet fester seg ved ham.
:-D

Kapitalismus said...

Konrad, jeg forstår godt at du innleder med forbeholdet om at saken er fremstilt korrekt. Jeg har nesten problemer med å tro at Tv2 har frembringet alle opplysningene. Men intet tyder på at det er feil inni bildet.

LordMarius. Jeg tror nok det er Storberget som har problemet her...

Ivare - Hjelp gjerne å spre akronymet :)

Kapitalismus said...

Noe trøtt når jeg skrev forrige kommentar - akronym er jo for bokstavforkortelse (av typen NATO). Og i fare for å drive meningsløs semantikk så beklager jeg den siste setningen.

Men parafraseringen av Storberget til Drebin er fremdeles svært på sin plass.