Friday, February 03, 2006

LEVE YTRINGSFRIHETEN!!!!!!


"Liberty is the right to tell people what they do not want to hear"
George Orwell

Da var Eirik Løkke alias "Kapitalismus" igang med egen blogg!

Skulle startet for lenge siden, men min inkompetanse på det tekniske området har virket avskrekkende. MEN trusselen fra islamofacistene mot frie ytringer har akselrert bloggprosessen. Hjertelig takk til Haakon Thuestad for god hjelp.

En bedre start enn offentliggjøring av Muhammed kunne neppe avstedkommet. I sympati med alle dem som opp gjennom historien har måttet betale en stor pris for sine meninger, ytringer og handlinger, sist ute Jyllandsposten, så vil jeg benytte anledningen til slå et slag for ytringsfriheten.

Mange mennesker har måttet betale en stor pris for sine frimodige ytringer, dersom disse ofrene ikke skal være forgjeves så må vi ikke bli skremt fra å ytre det vi mener.

Blogging i likhet med all form for kommunikasjon muliggjørs kun gjennom ytringsfrihet. Uten denne rett, ingen sivilisasjon.

Derfor benytter jeg meg av den naturgitte (for dem som tror gudegitte) RETTEN til å ytre meg slik jeg finner det hensiktsmessig. Derfor publisering av Muhammed.

40 comments:

Anonymous said...

Fint bilde!

Støtter fullt og helt kampanjen for ytringsfrihet!

Eirik Løkke said...

Takker!

Anonymous said...

Hva med åndsverksloven? Du er klar over at Dansk Journalistlag truer med å kreve store vederlag på vegne av tegnerne?

For all del, publiser tegninger av Muhammed, men dere kunne jo forsøke å grave opp noe som ikke er kopirett på, evt. tegne noe selv?

Odd said...

Sevje skulle gjerne tegnet noe selv, men det hadde nok blitt en fyrstikkfigur. Derfor velger han å stjele av andre.

dancingmuhammed said...

Startet en blogg av samme grunn selv. For meg handler det i grunn mer om _frihet_ enn ytringsfrihet - ikke-muslimer skal ikke være bundet av muslimske regler og påbud.

Mathias said...

Du kan risikere å få regningen i posten fra Jyllandsposten /og eller opphavsmannen for ulovlig publisering, selv om det ikke er snakk om mye penger, visstnok er det snakk om 1500 kr.

For det andre, uansett om man liker dette eller ei, så er det ikke ytringsfrihet. Det vil det bare bli hvis det var du som hadde tegnet tegningene. Når var det ytrinsfrihet å kopiere opp en tegning å masspublisere det, aldri. Yringsfriheten eksisterer bare for kunstneren, ikke for de som bare kopierer, som du og dine likesinnede gjør. Skal du slå et slag for ytringsfrihet i denne sammenheng, burde du jo sette deg ned å tegne Muhammed i alle mulig situasjoner. Forklaringen må være at du ikke er noen god tegner.

Eventuelt kunne du jo kopierer opp f.eks. 200 eks. og stiller deg opp på Torgallmenningen for fri utdeling, særlig det bildet med "Muhammed spermer ut intoleranse" (helt grusomt bilde). Det du risikerer er jo en eller flere konfrontasjoner med Bergens muslimer. Du er for feig, og du har ikke evenene til å tegne Muhammed. Publisering på nettet har aldri vært ytringsfrihet, derimot er det jeg skriver nå ytringsfrihet og det du skriver også, for det er mine og dine tanker. Disse tegningene har aldri opprinnelig hver noen av våre tanker, men kunstnerens tanker. Skulle dere slått et slag for ytringsfrihet i denne forbindelse hadde jeg vært bedre å sendt et brev til den danske regjering, eller til kunstneren, eller startet en underskriftskampanje. Kopiering har aldri vært en del av ytringsfriheten, men kun en publiseringsmåte.

Anonymous said...

Du er en tulling, Mathias.

Anonymous said...

Faktisk så er Mathias like stor tulling som Alf

Mathias said...

Gerd Albrigtsen! Takk, og og det samme er du!

Anonymous said...

Håper min gode venn Eirik ser at det ikke tjener noe formål, ei heller ytringsfriheten so mprinsipp, å tillate innlegg inneholdende utelukkende useriøse ytringer eller direkte, usaklig personkarakteristikk/trakassering.

Anbefaler å følge VamPus sitt eksempel: Kjempe for ytringsfriheten, men holde bloggen sin ren for useriøse, totalt usaklige innlegg - som helt klart er irrelevant i forhold til den respektive trådens tema.

Det er nemlig veldig misforstått om man anser enhver sensur som uønskelig, i ytringsfrihetens navn. Det ville være å misforstå ytringsfrihetens grenser vesentlig. Også Stefan bør ta til seg disse tanker - i sær siden han for ikke mer enn 4-5 uker siden annonserte at han skulle forbeholde seg retten til å slette alle slike innlegg (altså inneholdende useriøse kommentarer, usakligheter og personangrep). Noe han deretter later til å ha helt glemt, eller gått bort ifra.

Ps. Gratulerer med fin blogg, Eirik!

Eirik Løkke said...

Takk for det Alf E. Skal sørge for at slike innlegg ikke får prege bloggen.

Anonymous said...

Håper du har merket deg etternavnet på tegneren.

Anonymous said...

La oss håpe at dette kan bli en blogg uten Alf-Erik og Mathias!

Mathias said...

La oss håpe at dette kan bli en blogg uten Preben Austgulen alias Jonny eller med andre pseudonymer!

Anonymous said...

Den norske ambassaden i Damaskus er flammer, så kutt ut denne publiseringen av disse bildene, dette oppfordrer ikke til dialog.

Anonymous said...

Hva faen skal vi med dialog med mennesker som setter fyr på ambassader på grunn av en tegning?

Eirik Løkke said...

Vi må, kan, og skal ikke la oss diktere av fundamentalister.

Derfor er det viktigere enn noen gang å publisere.

Til alle bloggere som enda ikke har publisert, og til alle som ikke har fått seg en blogg. Sørg for å PUBLISER.

Leve ytringsfriheten!

Anonymous said...

Jeg synes det er merkelig at dette mennesket bak psevdonymet Johnny, midt mens norske og danske ambassader brenner i midtøsten, velger å fokusere på min person (samt Mathias, som jeg av en eller annen grunn alltid skal nevnes sammen med av disse imbesile sjikaneplagerne).

Jeg kan jo velge å føle meg lettere beæret av all denne oppmerksomheten rundt min person. I alle fall er det sikkert at jeg har gjort et sterkt inntrykk på vedkommende, som ikke klarer å holde seg fra å søke etter mitt navn rundt i alle mulige blogger - og hetse meg hver gang han finner meg.

Tør jeg anbefale min store fan Johnny (alias Bjarne, Bjarnulf m.fl., muligens) å slå opp ett annet søkeord i sin Caplex? "Aspergers syndrom" er jo en mulig diagnose for vedkommende åndspygmé. Dette syndromet karakteriseres av en mild form for autisme, preget av sinnsykt snevert fokus (her: hets mot to navngitte person, Mathias Reither og jeg, Alf-Erik Øritsland), og manglende evne til å oppfatte sosiale signaler. Hvis du søker hjelp, Johnny, får du kanskje utskrevet medisiner som kan avhjelpe dine sikkert temmelig plagsomme symptomer. Blant annet kan det ikke føles særlig konstruktivt å gi så mye av sin egen tid og helse for å forfølge folk man ikke forstår eller liker, rundt på nettet...

Sluttelig en liten merknad angående at mitt navn veldig ofte nevnes sammen med Mathias sitt: Utvilsomt er nok dette noe de sjelelig lite utviklede plageåndene bak diverse psevdonyme og anonyme innlegg mot min person og mot Reithers person har merket seg (eller innbiller seg) at irriterer. Oppdagelsen av stimuli-respons-kausalitet har en tendens til å forsterke (den negative) atferden hos lite mentalt utviklede individer. Det er nok dette vi ser et eksempel på også her. Til opplysning så er Mathias Reither Ap-mann, tilhørende styret i Loddefjord Arbeiderlag. Undertegnede er Høyre-mann, tilhørende Bergenhus Høyre, HSF NHH (inntil videre) - hvor jeg var 1. nestleder og sjefet Austgulen litt rundt, og "sentralstyret" til Høyres Studenterforbund. Jeg har aldri hittil vært i Loddefjord, og har aldri møtt Mathias Reither (annet enn på nettet, hvilket er det samme med "Johnny", "Bjarne", "Bjarnulf" og diverse anonyme, sosialt tilbakestående idioter). Jeg kjenner til hans navn fra diverse blogger, og fra rimelig mange leserinnlegg i avisene i Bergen, samt enkelte innlegg i riksavisene. Men selv om jeg ikke kjenner ham, vil jeg tildels forsvare ham, på prinsipielt grunnlag, da han hele tiden står fram ved fullt navn - i motsetning til disse ryggradsløse vesenene fra UH (det er rimelig sikkert) som ikke har bedre å gjøre enn å forfølge folk de mener å klare å fremprovosere reaksjoner fra rundt om på nettet.

Dere sistnevnte har en mental alder tilsvarende barneskoleelever. Dere burde gå og skamme dere. Alle skjønner at dere sliter med å få dame, og tar ut frustrasjonen (samt på merkelig vis hevder selvbildet) her inne i bloggsfæren. Dere kommer aldri til å bli noe, selv ikke med drahjelp fra pappa. Om 25 år er dere for lengst fraskilte fra koner som ikke er fornøyd med de manglende seksuelle prestasjonene fra dere, og som giftet seg med dere for pengenes skyld uansett. Dere får deretter en pen forsørgerbyrde overfor kone og barn. Denne uavvendlige skjebnesutviklingen dere skrider mot i egne livsløp, gjør at jeg ikke kan annet enn å synes synd på dere - og vise overbærenhet på bloggene her i forhold til alt mølet dere spyr ut.

Er det for øvrig noen som ødelegger kommentarspaltene rundt om i blåbloggene, og bevisst saboterer dem, så er det dere. Jeg har aldri angrepet noen uprovosert. Hva Mathias har gjort, er meg revnende likegyldig, da det er tilbakestående UH'ere som dere som hele tiden kobler meg sammen med ham, og ikke jeg. Mathias Reither får snakke for seg selv.

Anonymous said...

Heia Eirik!

Synes det er veldig bra aa se at dere er aktive paa bloggfronten! Bare ikke oppdater for ofte, er ikke saa god internettilgang her i varmeland.

Har forresten lyst paa den endelige varianten av internasjonalt manifest, kan gjerne sendes paa mail! :D

Staa paa!

Anonymous said...

Synes du viser en mangel på respekt ved å trykke bildet av Muhammed når du vet at det skaper reaksjoner. Dette er intolerant og skamfull.

Det som trengs er fredelig dialog ikke konfrontasjon.

Det beste du kan gjøre er å trekke bildet tilbake. Da viser du respekt!

Anonymous said...

Helt enig med Bjørn kristian, dette er en skammelig oppførsel!

Mathias said...

Jeg slutter meg til støtten til Bjørn Kristian, at å trykke bildene er mangel på respekt, intolerant, og viser manglende innsikt i hvordan skape dialog. Mitt standpunkt er jo heller ingen nyhet.

Eirik Løkke said...

Tror verken Linn Merete, Bjørn Kristian og ihvertfall ikke Mathias (det er ikke noe nytt) skjønner hva toleranse, dialog eller ytringsfrihet betyr.

Eirik Løkke said...

Det ser ikke ut til at Bjørn Kristian, Linn Merete eller Mathias (sistnevnte visste jo vi fra før var litt ute og kjøre) evner å forstå implikasjonene av verken toleranse, frimodige ytringer eller dialog.

Anonymous said...

Men at Mathias har falt av toget som vi vanligvis kaller virkeligheten er da ikke nytt. Personlig frihet er tydligvis et fremmedord i Loddefjord.

Softtag said...

Som tiden går og galskapen sprer seg framstår Vampus og hennes kumpaner i Muhammedkarikturtegning publiseringskampanjen som en mer og mer mistilpassa gjeng i forhold til kulturforståelse og midtøsten politikk.

Her er det nok lenge igjen før ytringsfriheten får gode vilkår når ekstremistene får gratis påfyll, fra trassige unger i vest.

Softtag

Mathias said...

Løkke! Du burde skamme deg når man ser hva som skjer i Midtøsten og hele den muslimske verden med demonstrasjoner (5 mennsker har blitt drept) og boikott av Norge og Danmark på det økonomiske området, f.eks. mistet en norsk bedrift en kontrakt verdt 85 millioner kroner i Irak. Det du gjør, er at du applauderer dette og disse tegningene. Det å publisere disse bildene har ingenting overhode med ytringsfrihet å gjøre. Når var det å "bruke kopimaskinen" ytringsfrihet? Aldri. Dessuten bryter du også opphavsretten med dette da det er Kurt Westergaard og Jyllandposten som har opphavsretten, og du kan bli stilt økonomisk ansvarlig for dette, må du skjønne. Derfor foreslår jeg dersom du skal slå et slag for ytringsfriheten at du selv tegner en tegning av Muhammed, først da kan det kalles ytringsfrihet. Ytringsfrihet har ingenting med masspublisering å gjøre,ytringsfriheten og den rent kunstneriske utførelsen av et verk, er det som er ytringsfrihet, og ikke noe annet.

Eirik Løkke said...

Åndsverk loven er en helt annen diskusjon Mathias. Det som Softtag og Mathias må forstå, som de av en eller annen grunn ikke evner, er at man for all del ikke må be om unnskyldning for ytringsfriheten.

Det som vil gi fundamentalistene virkelig gode kår er hvis de ser at voldelig trusler hjelper i forhold til å begrense ytringsfriheten.

Da har vi for alvor tapt!

Eirik Løkke said...

Åndsverk loven er en helt annen diskusjon Mathias. Det som Softtag og Mathias må forstå, som de av en eller annen grunn ikke evner, er at man for all del ikke må be om unnskyldning for ytringsfriheten.

Det som vil gi fundamentalistene virkelig gode kår er hvis de ser at voldelig trusler hjelper i forhold til å begrense ytringsfriheten.

Da har vi for alvor tapt!

Mathias said...

Du mener virkelig at vi hadde tapt ytringsfriheten pga. disse tolv bildene dersom de ikke hadde blitt publisert? Ikke narr meg til å le, du overgår virkelig deg selv. Du kan ikke mene alvor. Det finnes da tusenvis og ikke millioner av andre motiv å tegne, men hvis man skulle tegne Muhammed kunne man jo tegnet han som en vanlig arabisk mann eller som Haakon Thuestad har gjort på sin side, men da som jeg har nevt tidligere da hadde ikke tegningene havnet i avisen, så konklusjonen er at dette er en fordekt måte å provosere på dere den muslimske verden, mens dere rir på "ytringsfrihetens hest". Dette er hykleri til tusen. Selv om man har ytringsfrihet, så har man ikke ytringsplikt, men det er desverre noen som tror det, særlig folk med liten erfaring, og folk som kommer fra diktatoriske stater til demokratiske stater dersom de er sekulære, tror at de MÅ ytre seg om alt mulig. Jeg tror ikke du og mange av dine medsammensvorne har grunnlag for å se helheten i dette, heller ikke har dere noe innsikt i islamsk kultur, dere opptrer som en "saueflokk", fordi Vampus startet dette, fordi for dere er Vampus den store heltinnen deres, men hun er ikke noe annet enn en noe over gjennomsnittlig søt mørkhåret østlandsdame. Tekstene hennes er jo ihvertfall gjennomsnittlige, men til tider leselige. Dere tror dere gjør en "accione brava", men det er utvilsomt en "accione terribile".

Anonymous said...

Når man ser på innleggene til Mathias R. så burde man nok vurdert å ta inn en kvantitativ begrensning i ytringsfriheten...

Maken til vrøvl han har kommet med i denne debatten. Skulle tro han drev inkassovirksomhet for Jyllandsposten...

Mathias said...

Så lenge den over her bare ikke undertegner med navn, så har jeg ingen tro på at vedkommende representerer Arbeiderpartiet.
At vedkommende over mener det vrøvl det får stå for hans regning, og jeg har en mistanke om hvem denn "arbeiderpartiet" er, det må være han med de mange identiteter. Så den over har ingen troverdighet i denne debatten så lenge han ikke fremstår med fult navn. Jeg har ikke inntrykk av at AP-folk støtter blåbloggerne, men som Jens sier: Magazinet burde ikke trykket disse bildene og vi har ikke ytringsplikt. Så jeg har alt på det tørre i de store linjene i denne saken ovenfor Ap. Når det gjelder denne aksjonen er det vel egentlig ingen APer som har kommentert, ei heller representanter for andre partier på topplanet.

Mathias said...

Men opphavsretten er fremdeles like ufravikelig, og den forbindelse sendte jeg en mail til Jyllands-Posten og gjorde dem oppmerksom på denne aksjonen, og ba dem aksjonere. Så får vi se om de gidder å gjøre noe, muligens har de problemer nok som det er.

Eirik Løkke said...

Det er bra du passer på Mathias, muligens du også kunne gi en utfyllende anekdote omkring opphavsretten, copyright og regler for gjengivelse av publisert materiale?

Mathias said...

ok, jeg skal komme tilbake til saken. Imens kan du lese litt her:
http://ldf-ap.blogspot.com/2006/02/republiseringen-til-blbloggerne-av.html#links

Anonymous said...

Er det noen som bruker mathias på kødd her? eller har det klikket?

Anonymous said...

Man skal ha respekt for alle selv tilbakestående mennesker uten evne til logikk!

prisonblog said...

Hei Løkke.
Viktig diskusjon det med ytringsfriheten. Eg synest likevel det er litt rart at du så lett hoppar over det med copyright. Trudde det var ein kjepphest i dine miljø?
ellers, så kan eg sei, at her eg sit i muslimsk land, og lever blandt muslimar, så er det svært få som bryr seg om karikaturane, eller går rundt i sinne over desse. Dei fleste tenkjer at pøblane og demonstrantane faktisk brukar bileta som vikarierande motiv for å få ut sinne og aggresjon over andre meir djupliggjande konfliktar og problem.
Lykke til!

Eirik Løkke said...

Takk og lykke til for deg også Finn.

Jeg betaler gjerne oppreisning for brudd på copyright hvis det er det om å gjøre.

I denne sammenhengen er det andre ting som er mye viktigere.

Eirik

Mathias said...

Eirik! Da er du den første som faktisk har gått inn på denne problematikken og innrømmet at det kan være en mulig konsekvens av denne republiseringen. Det er bra.