Saturday, March 11, 2006

Redaktør risikerer dødsstraff - signer opprop til støtte for arrestert redaktør

Vampus (Norges beste blogger) har oppfordret alle til å signere opprop til støtte for den yemenske redaktør Al-Asadi som republiserte Muhammed bildene, hvilket han risikerer dødsstraff for.

Denne oppfordringen tar gjerne Kapitalismus. Du kan støtte oppropet ved å trykke her.

Reportere uten grenser har følgende kommentar til saken:

"Reporters Without Borders today launched an appeal and a petition for the immediate release of six journalists thrown into prison in Yemen and Algeria for reprinting the controversial Prophet cartoons as part of informing their readers.

“Whatever one thinks of the cartoons or whether they should be published, it is absolutely unjustified to jail or prosecute journalists, threaten them with death or shut down newspapers for this reason,” the worldwide press freedom organisation said."

Som mange andre skulle jeg ønske at mye mer kunne gjøres for disse liberale frontkjemperne, men om ikke annet er det å signere oppropet ihvertfall en start.

8 comments:

Anonymous said...

Hvorfor ikke bare bombe Yemen tilbake til steinalderen?

Det er jo uten tvil et forpult regime som sitter bak rattet.

Mitt råd er at istedenfor å signere masse opprop, så er det mye mer effektivt å "send in the marines" and waste the hole gang"

"Kill em all. Let God sort them out"

Anonymous said...

Helt enig med Dark Master, Yemen er et møkkaland, bomb jævlene, slik at vi får en slutt på tullet.

Mathias said...

Hva hjelper det å bombe Yemen, det hjelper ingenting. For hver bombe man slipper i Yemen, så sprenger 10 bomer i Vest-Europa eller i Nord-Amerika. Dette er det mest usakelig jeg har hørt fra noen. Typisk drittunger å komme med slike uttalelser. For øvrig er det et godt tiltak med en underskriftskampanje selv om redaktøren burde ha lov til å tenke før han publiserte bildene, det var uklokt. Men dødsstraff er jo å overdrive. Alt med måte.

Mathias said...

For øvrig burde Vesten engasjere seg mer for at menneskerettighetene overholdes i en rekke land i Midtøsten; Saudi Arabi, Yemen, Iran, Tyrkia osv. Brudd på menneskerettighene er mange i disse landene og mange andre land. Hadde Vesten vært mindre opptatt av egen handel, våpenhandel og oljeimport hadde ikke det skjedd så mange brudd på menneskerettighetene som det gjør. Vesten svikter sivilbefolkningen i disse landene, de er på en måte feige.

Blåblogg said...

Mathias skrev: "men dødsstratt er jo å overdrive, alt med måte"

Ingen videre kommentar påkrevd, men hvor skal dette ende når dårskapen når nye høyder hver eneste dag?

Eirik Løkke said...

Er enig i at det kan virke lite effektivt å bare signere opprop, men enn så mye en skulle ønske det, så er militær intervensjon enda mindre effektivt, uansett hvor moralsk riktig det skulle være.

Blåblogg:
Husk Bjørneboe, daglig løgn gir daglig brød, mens sannhet bringer sorg og nød.

Kapitalismus

Mathias said...

Haakon! Kan du presisere hva du egentlig mener med din kommentar?
Det jeg mener er at at denne redaktøren i Yemen publiserer disse bildene er forkastelig, men dødsstraff fortjener han ikke ei heller noen langvarig fengselsstraff. Det er vel straff nok at han har mistet jobben.

Anonymous said...

Eirik, sannhet bringer ikke nødvendigvis sorg og nød; av og til kan den spore til nødvendig handling. Men ingen regel uten unntak selvsagt, og ingen ordtak er helt perfekte. Bjørneboe er for øvrig en mester og et forbilde.

Ellers er det vel ingen tvil om at signering av dette oppropet virkelig er et skudd i mørket, men ok. Han blir neppe dømt til døden, og om så var så vil sterke diplomatiske krefter mest sannsynlig få Yemen til å oppheve dette. I dette ligger det egentlig mer politikk og diplomati, enn stringent jus. Men jusen brukes gjerne som politisk skalkeskjul og verktøy av slike mindre liberale regimer.

Men mens vi venter på at denne saken får sin endelige konklusjon, skader det tross alt ikke å signere. Om ikke annet så for å varme hjerterøttene angjeldende redaktør, til redaktørens familie og til hans andre pårørende - de kan nok absolutt få en viss midlertidig lindring av slikt.

Og det er bedre, mindre meningsløst og billigere enn å stemme på Idol...

God helg