Tuesday, March 17, 2009

- Vi gjør det ikke spesielt bra i Afghanistan

John Fortier ved den ledende amerikanske tankesmien American Enterprise Institute var i Norge sist uke. Selv hadde jeg gleden av å samtale med ham på oppdrag fra Minerva. Resultatet kan du ser her.

Særlig interessante er hans kommentarer om utfordringene i Afghanistan som helt opplagt er enorme.

Sjekk også dagens Dagbladet hvor den amerikanske ambassadøren Benson Whitney mener liten satsning på militæret er en trussel mot NATO.

3 comments:

Anonymous said...

Men at Forsvarsstudie 07 konkluderer med at vi mest sannsynlig blir sviktet av NATO og er på egenhånd om det blir bråk med Russland, det blir aldri nevnt.
http://www.dagbladet.no/nyheter/2007/09/24/512969.html

Grunnen til at Whitney vil at Norge skal ruste opp, er ikke med tanke på OSS, men med tanke på at vi skal bidra i flere illegale kriger i regi av NATO.

Jeg er helt enig i at vi må ruste opp forsvaret for å være i stand til å forsvare Norge i tilfelle. Er det ikke det som er meningen med å ha et forsvar? Enkleste, raskeste og billigste måten å gjøre noe med det på kjapt er å få nordmennene hjem fra Afghanistan. At våre beste styrker sitter i myra på andre sida av jorda, i et land som hverken har angrepet oss eller noen av våre allierte, er en skam.

Anonymous said...

Norges forsvarsproblemer er vel litt mer dyptgående enn "Krig er dumt men forsvar er bra".

Diplomatiske forbindelser er og blir Norges mest avanserte våpen, så hvorfor kaste bort en verdifull allianse med en ukuelig militærmakt som USA?

Aksel said...

Den vestlige verden er i ferd med å kollapse fordi den ikke lenger makter å stille en tilstrekkelig militærmakt for å bekjempe sine fiender. En sivilisasjon som ikke klarer å bekjempe trusler som kommer i fra underutviklede land som Afganistan. Er fucked på lang sikt.