Saturday, January 08, 2011

Et USA i krise

Å være tilstede i Washington D.C. er alltid (har ihvertfall vært så langt) hyggelig. For egen del er det femte gang jeg besøker politikkens mekka. I løpet av den siste uken har fulgt åpningen av den 112-kongressen, samtidig som jeg besøker politikere, rådgivere, tenketanker m.fler som jeg har blitt kjent med de siste årene. Det store samtaleemne i D.C. om dagen er uten tvil gjeldskrisen, og implikasjonene som følger av denne. Men jeg er fullt klar over at den politiske klassen i D.C. ikke er mainstream amerikanere, og er usikker på hvorvidt den jevne amerikaner har tatt innover seg utfordringen.

Utdypende kommentarer om akkurat gjeldskrisen har jeg kommentert for Minerva.

Jeg tviler på at gjeldskrise var den utløsende årsaken for dagens attentat (samt flere andre) på kongressrepresentant Gabrielle Giffords, fra Arizona, som utvilsomt preger de amerikanske mediene i skrivende øyeblikk. Og som mottas med sjokk her i D.C. Sannsynligvis er det en mentalt forstyrret person som står bak. I første omgang gjelder det å få oversikt over hva som faktisk har hendt - hvilke implikasjoner dette får for demokratiet i USA gjenstår å se. Jeg er relativt sikker på at dette ikke får noen konsekvenser for våpenlovene i USA, til det er beskyttelsen av 2.amendment til USAs grunnlov bunnsolid.

Det ville vært sterkt beklagelig om slike hendelser fører til større avstand mellom politikere og velgere, etter en uke i D.C. er det ganske åpenbart for meg at det motsatte burde tilstrebes. Tiden vil vise hva som blir resultatet, men det er ihvertfall lov å håpe at det ikke får slike konsekvenser.

2 comments:

Jonas said...

Den kanskje viktigste utfordringa med tanke på politikk både internasjonalt, nasjonalt og lokalt, er å få et politisk språk som folk forstår! Det er et stort problem, kanskje spesielt i USA, at det såkalt demokratiske systemet er totalt uforståelig for den jevne innbygger. Byråkratiet og den superformelle språkbruken står, intensjonelt eller ei, som en stor og jævlig mur mellom høyt utdannede mennesker som fatter politiske vedtak og befolkninga forøvrig som disse vedtakene vil gå utover.

Men i det politikere begynner å kommunisere på forståelig vis mister de vel samtidig muligheten til å gjøre ting som de vil.

Anonymous said...

Wahington D.C. er ingen Mekka.
Mekka er i Midtøsten og tilbees en gang i året av muslimer!
Washington D.C. er en Amerikansk by hvor Amerikas president bor i Det Hvite Hus!
Altså konklusjon: Den Amerikanske Presidenten bor ikke i Mekka, men i De Hvite Hus som også tilbees av kristne/katolikker samt Hinduer og muligens også muslimer!
Det finnes mange ord og rim om relgioner man kan leke med og tilbe
Det er alikvell best å holde seg til fakta hvem som tilber hva?
Amerika har fått en god del nye landsmenn, noen av disse har tatt seg ulovelig frem over grensene. De gjør mye krimnalitet og oså vinningforbrytelser.
Krimaliteten ser man resultatet av her. Denne emigranten fra Montenegro/gamle Jugoslavia, som har tatt seg ulovlig inn i landet og tatt livet av så mange mennnesker. Det er forferdelig tragisk at han i det hele tatt klarte å lure seg inn.
Grensene burde simpelten vært sperret for emigranter fra slike krigskonfylte land som gamle Jugoslavia og hvor det etterhvert ble om og gjøre å ta livet av flest mulig kristne.
Slippes det inn flere av disse hatefulle relgiøse fanikerne inn i USA vil man oppleve det samme der som vi nå er i ferd med å oppleve i Europa, nemlig dette intense hatet mot de kristne samt sigønere og jøder, velstand, kultur og kapitalisme.