Tuesday, November 28, 2006

Samfunnsansvar...

Den gamle rambulisten Christian Vennerød skriver i tirsdagens utgave av Dagbladet om Unionsaken og samfunnsansvar. Kapitalismus kunne neppe verdt mer enig i innholdet!

Ser allerede frem mot Regjeringens eierskapsmelding, hvor fornuftige nedleggelser varsles stoppet av hensyn til "samfunnsansvar".

Akkurat...

7 comments:

Anonymous said...

Vennerød er ein fine mann!

Gleder meg til Minerva kommer ut!

Eirik Løkke said...

Vennerød er ikke minst en klok mann!

Anonymous said...

Hva betyr "rambulist"? Jeg fant det ikke i noen ordbok.

Eirik Løkke said...

hvis du skriver inn ordet rambulist på word og trykker på synonymer så er det forslag på ord som: urokråke, kverulant, bråkebøtte, ja du kan jo selv se på word.

K

Machiavelli (No) said...

Da er det vel folk som er like "Rambo" som deg i rettsskrivingen som har kontaminert nettet med denne gale avarten da, K. Dette blir jo litt som med kontingent vs. kontigent. For rundt 10 år siden sjekket jeg begge disse stavemåtene på nettet, også med "medlems-" foran. De kom ut nesten helt likt!

Saken er at det blir ikke noe mer rett, samme hvor mange som feiloppfatter. Ordet du lette etter er rabulist. Det er et velbrukt ord i bloggsfæren, i debattfora og i intellektuelle kretser.

Mon tro om "rambulist"-skrivemåten var like utbredt FØR Rambo... ?


M

Ps. Minner jo litt om japaneserepisoden dette..

Eirik Løkke said...

Ordet skal selvsagt være rabulist og ikke rambulist, Det kom inn en "M" for mye, beklager det.

Machiavelli (No) said...

Hehehe.... Touché? :)

Ellers kan det jo også være at det var fremmedordet "ambulerende" som kontaminerte for deg, og ikke nødvendigvis Rambo. Som i "ambulerende skjenkebevilling", f.eks.

God helg,


M