Thursday, January 11, 2007

Nok et "hvileskjær" fra udugelig minister?

Mannen som kaller seg "Kunnskapsminister", Øystein Kåre Djupedal, skriver i Dagbladet at vi ikke kan "vente og se". En kronikk om behovet for kartlegging av tidlig kunnskap hos barn, noe SV tidligere var veldig imot, siden dette legitimerte "testtyranniet til Høyre".

Dessverre har Djupedal store troverdighetsproblemer etter hans famøse uttalelse i forbindelse med årets budsjett, da han karakteriserte forskningsandelen som et "hvileskjær"...

Det finnes mange dyktige mennesker som deler SVs, ihvertfall delte SVs syn på høyere utdanning (hva nå det enn er efterhvert). Hvorfor ikke en Berge Furre eller Rune Slagstad som forskningsminister? Jeg hadde nær sagt, alt annet enn Øystein Djupedal, kanskje (med vekt på kanskje) til og med Per Olaf Lundteigen...

10 comments:

Anonymous said...

Få den mannen vekk!

Odd said...

"Hvis lærer er syk så må vaktmesteren på skolen ta over undervisningen. Det er et fag å vaske gulv også"

-Per Olaf Lundteigen-

Mathias said...

Man skal ikke undervurdere Olaf Lundteigen, det er det som er et hvileskjær. Bortsett fra det, er det ikke som å "hoppe etter Wirkola" når det gjelder Djupedals innsats som Kunnskapsminister, det blir nærmest som å hoppe etter Kretsmesteren i hopp fra Bergen. Kristin Clemet var ikke stort bedre enn Djupedal, men klart mer diplomatisk. Det var der Klemet haddet sin "force".

whistoslo said...

Det går ikke an å bruke "k-ordet" i samme setning som Djupedal, selv ikke i anførselstegn. Jeg foreslår at han konsekvent betegnes som stats"råd", og kun det!

Når det gjelder alternative ministere, hva med Rolf Reikvam? Jeg er uenig med mannen i ganske mye, men han hadde i hvert fall baller nok til å bytte komité på Stortinget i protest mot Djupedals forskningsbudsjett!

Eirik Løkke said...

Reikvam ville vært mye bedre. Enig i det.

gaute said...

Mathias, jeg tror ikke det er mulig å undervurdere Lundteigen.
Han tok til orde for et slevforsynt Norge for Guds skyld, en mer bakstreverske mann finnes ikke i politikken.

Anonymous said...

slevforsynt?
Med slev?

Mathias said...

Nå er jeg ikke Senterpartidist, men jeg må innrømme at jeg har sansen for ham (Lundteigen) selv om han står for et politisk syn som er langt fra mitt eget, men å undervurdere ham ville jeg ikke gjort. Grunnen for det er at han har velgerapell i det bakstreverske potet-Norge.

whistoslo said...

Lundteigen må være en border line case; en farlig, farlig mann! Det går ikke an å komme med så mye vås og vrøvl, og samtidig påberope seg en høyere akademisk utdannelse. Kanskje han har kjøpt diplomet...?

Mathias said...

Uansett hva man måtte mene om han, er og blir hans domene "potet-Norge", og det er ganske store områder i Norge.