Wednesday, January 17, 2007

Valla må gå


Stalinist og LO-sjef Gerd Liv Valla er i hardt vær om dagen. Kapitalismus er nok den SISTE som beklager akkurat det; Stalinisten på youngstorget har aldri vært min favoritt for å si det meget forsiktig.

Onsdag i sist uke foretok sjefsfeministen Ingunn Yssen et realt karakterdrap på Gerd Liv Valla, gjennom å sende oppsigelsesbrevet til Verdens Gang. Responsen fra Gerd Liv Valla var objektivt sett en katastrofe. Enten har hun helt elendige rådgivere, ellers så bekrefter Vallas oppførsel at Yssens beskrivelse av Valla er skremmende korrekt. Jeg vet ikke hva som er verst...

La meg underbygge siste kommentar med følgende 2 punkter. For det første sa Gerd Liv Valla at hun ikke kjente til at det var en konflikt(!), for det andre insisterte hun på å ha utvist eksemplarisk ledelse.

Smak på siste setning engang til.

Ikke bare mener Valla at hun ikke kan bebreides, hun mener, ihvertfall uttaler at hun driver EKSEMPLARISK LEDELSE!

I dag gikk både Berit Reiss Andersen og Øystein Mæland ut i avisen og bekreftet Vallas eksemplariske, unnskyld, problematiske lederstil. Uavhengig av mine eller andres personlige meninger om Vallas stalinistiske lederstil - hun kan selvsagt ikke bli sittende som leder for LO, etter dette. I såfall vil LO miste all troverdighet i spørsmål om arbeidsliv. Når så profilerte og påståtte (anonyme) kilder tegner et så entydig negativt bilde av LO-lederens personlige egenskaper, ja da kan det jo hende at det faktisk stemmer.

If it walks like a duck, talks like a duck, it usually is a duck!

Det mer overordnede problemet - samrøre LO og AP, forsvinner selvsagt ikke om Valla fjernes. Men etter siste tids mediekjør trenger en ikke være Nostredamus for å skjønne at Norges siste Stalinist synger på siste verset.

15 comments:

Odd said...

Mad Photoshop skillz får en si!

VamPus said...

Er du GAL! Gi din varme støtte til Valla - hun er jo et av høyresidas beste kort! Uten at det egentlig sier så mye...

Mathias said...

Vel, det er vel ikke så bra det hun har bedrevet. Jeg hadde vel ikke sørget om hun gikk av, så jeg kan faktisk gi min forsiktige støtte til at hun kanskje burde finne noe annet å gjøre. Problemet da blir jo å finne en ny leder, og hvem skal det være?

Anonymous said...

Skadefryden blomstrer ser jeg, med rette:) Selv om du er i slaget for tiden har jeg et råd: Ikke gi opp den politiske(?) karrieren din for å bli grafisk designer.

Anonymous said...

Fint bilde, men hvor er hornene?


Stalinist Valla har vært den levende inkarnasjonen av alt det jeg hater med venstresiden. Nå har hun endelig drete seg ut ved å bruke stalinistiske metoder på monsterfeministen Yssen, en person som sikkert er like maktsyk som seg selv. Resultatet er en eksplosjon som blottlegger hele LO for hva det egentlig er, en hyklersk dødsorganisasjon hvor de hvor de værste kommer seg til topps ved "mægtige venna". Måtte Gerd Liv "Stalin" Valla bli sugd tilbake til Mordor, og måtte hun dra med seg hele arbeiderbevegelsen.Jan Eirik

Mathias said...

Det er intet gale med LO, men med eventuelt Gerd Liv Valla. Å karakterisere hele LO på grunnlag av lederen er ikke pent.

Machiavelli (No) said...

Nå synes jeg du tar vel hardt i her. Er slike problemer som de som er beskrevet i mediene de siste dager regelrett ikkeeksisterende i Høyre? Har man ikke trakassering, ekskluderende atferd, nedlatende holdninger etc. også der?

Får vel ta høyde for at du er student og kanskje ikke har vært så mye i arbeidslivet ennå - for det som beskrives om Valla er slett ikke noe ekstraordinært, og det kan lett bli langt verre.


M

Eirik Løkke said...

Skjebnens ironi er jo at Vampus har helt rett, Valla er blitt en belastning.

Mathias ingen problemer å finne ny leder. Hva med en bibliotekar?

Har ingen planer om å bli grafisk designer, faktisk er dette bildet hentet fra google, opprinnelig publisert av bloggeren Bjørn Sterk. Burde kanskje oppgitt dette ved publikasjon (ikke sant Odd...)

Machiavelli (No) said...

Nå skal jo jeg ikke dra forsvaret av Valla for langt. Jeg feller ikke en tåre om hun må gå. Og klart at hun er en belastning. Men det var da utrolig så raskt dette gikk? Er det noen som tviler på at dette er "direktørfløyen" i Ap sin velregisserte, lenge etterlengtede hevn?

Og for et patetisk skue å se folket bli ledet i den ene eller andre retningen av medienes vinkling.

Ville vært greit nok å bli kvitt Valla, men hvorfor kom hun så langt, så lenge etter det turbulente året 1997? Det er klart at dette faller tilbake på hele organisasjonene bak hennes framgang, og LO og Ap er vel de fremste som blir tilsmusset av denne affæren.

Men at man skal drive så overdreven heksejakt på en såpass tilårskommen person, som uansett går av om ca. 2 år (nå som det ikke ser aktuelt ut lenger å promotere hennes gjenvalg som LO-leder), synes jeg er både usmakelig og dårlig timing. Det burde vært gjort tidligere.

Denne saken er bare nok en understrekning av at vi er i ferd med å bli et usmakelig, populistisk orientert folkeslag, som har det så godt her i landet at vi må lage stormer i vannglass bare for å føle at vi lever.


M

Mathias said...

Ha, ha, ha. Ja, jeg er delvis utdannet bibliotekar, men Bibliotekarforbundet er faktisk tilsluttet YS, som ikke er LO. Der røk den. Nei, fra spøk til alvor, jeg kunne aldri tenke meg et slikt verv, det holder å være styremedlem i Loddefjord Arbeiderlag. Jeg har faktisk ikke større ambisjoner innenfor politikken, vel det hadde sikkert vært lærerikt å sitte i bystyret, men lengre. Nei.

Eneste løsningen er vel å gjeninnsette Ygve Hågensen selv om han har passert de 70. Hågensen var en "grepa kar".

Anonymous said...

Valla var vel en marxist-leninist, og som de fleste i den leiren langt fra stalinismen. Hun dyrket Pol Pot og Mao. Ikke at det gjør all verdens forskjell, men likevel.
Hun har blitt konfromntert med sin fortid, men aldri villet ta et oppgjør med den. Hun har alltid avvist media, ulikt fra hvordan andre fremstående ml'ere har gjort. De har innrømmet sitt manglende gangsyn.

Anonymous said...

Og nok en blir muligheten til å diskutere vilkårene i arbeidslivet druknet i forenklende og fordummende personkarakteristikker...

Eirik Løkke said...

Enig i det siste "gunkitten", det får vi ta en annen gang. I denne saken er personen problemet.

Johan R. Sjöberg said...

Valla är en anka, men vad jag vet har ankan inte avgått ännu. Det vore dock ytterst bra om Valla tvingades gå, och LOs inflytande i norsk politik minskade, eller ännu bättre, försvann.

Anonymous said...
This comment has been removed by a blog administrator.