Tuesday, July 03, 2007

Tilbake fra London

- Og Oslo

Er nå tilbake fra tre meget produktive uker i London og fem utrolig spennende dager på Sundvolden, i anledning Unge Høyres elitekurs.

Jeg dro fra London dagen før de siste dagers terroranslag begynte, og vil på det sterkeste få uttrykke min sympati med londonboerne. Jeg håper virkelig britene evner å holde hodet kaldt, og bevarer grunnleggende rettstatsprinsipper, alternativet er å la terroristene vinne.

Det er også å håpe at det muslimske miljøet i Storbritannia unngår å bli stigmatisert, men det påligger også dette miljøet å være ekstremt samarbeidsvillig, slik at denne formen for bestialsk massemord, eller terror om du vil, kan møtes med effektive midler.

Spennende dager på Sundvolden, utenfor Oslo har også stått på menyen. Tradisjonen tro har Unge Høyre arrangert elitekurs, et fantastisk utfordrende opplegg, deriblant mange oppgaver, lite søvn, spennende foredrag og avsluttende eksamen. I år var blant annet Janne Haaland Matlary, Frank Aarebrot, Bent Sofus Tranøy, Harald Magnus Andreassen og Lars Erik Grønntun tilstede for å bidra.

Ekstra kjekt var det naturligvis å vinne.


Jeg drar til Georgia på torsdag, 5 juli, men vil prøve å oppdatere daglig fremover også i Georgia.
Forsatt god sommer til alle!

17 comments:

HankRearden said...

Imponerende Eirik, men overrasket er jeg ikke. Er bare å gratulere!

Anonymous said...

Pfffft....

SØSTEREN min bodde og jobbet i tjukkeste London for to år siden, da de VIRKELIGE bombene smalt...

Og IRA har holdt på med terror i flere tiår i London..

De der fisegreiene i forrige uke var INGENTING, skjønner dere - INGENTING. Al-Quaida mistenkes ikke engang; det var for amatørmessig og fislete til å være noen tilknyttet det nettverket, mener enkelte eksperter så langt.

Ellers flott det med elitekurset, men jeg tviler på at nivået var så voldsomt høyt som de vil ha det til selv da :-)

Eirik Løkke said...

Nivået på elitekurset er svært høyt, ihvertfall hadde jeg stor nytte av kurset, uavhengig av om jeg hadde vunnet eller ikke. Kvaliteten på innledere taler for seg selv, jeg synes også de som deltok i år hadde svært mye fornuftig å bidra med.

Mange, f.eks Jan Oscar Engene (en av norges største eksperter på terror) mener det ikke er uvanlig at grupper forbundet med AL-quida utfører amatørmessige angrep, hvilket det opplagt visste seg å være. Men det er selve frykten man er redd for, at det har skjedd, at det forsøkes igjen, og at det vil forsøkes i fremtiden. Det er det som plager londonboerne.


K fra Georgia

Anonymous said...

Man venter vel strengt tatt ikke annet enn at du skryter av elitekurset - alt annet ville jo devaluere din hedersbevisning, og generelt gjøre det ukomfortabelt for deg innad i organisasjonen. Men bare så lenge dere ikke tror dere har vært med på noe a la Aspirantkurset til UD, så... :-)

Det finnes jo store begrensninger på hvor mye man kan lære på en uke, tross alt ;-)

Men angående terroren: Poenget mitt er vel at London er VANT til terror, og har vært det i mange tiår. Dette er intet nytt for dem. Dette kan de fint leve med.

Det som plager meg og veldig mange andre, er hvor voldsomt langt vi i vesten har gått i å tilpasse oss frykten for terror - bl.a. og hovedsakelig ved måten vi omorganiserer nær sagt hele samfunnet vårt på, og ikke minst transportsektoren. Frykter invaderer alle ledd av samfunnet.

Spørsmålet vi må stille oss er: Er det verdt det? Foreløpig har så få mennesker dødd av Al-Quaida-terror i London, at det overhodet ikke kan måle seg med antall trafikkofre bare på østlandet i Norge. Hvis dette skal være så forferdelig, så burde jo bilister skjelve i bena og hive nedpå beroligende medikamenter hver gang de setter seg i bilen - eller i alle fall etterpå den "rystende" risikoopplevelsen..

Det jeg ønsker til livs er irrasjonaliteten.

Og hva oppnår vi med alt dette, foruten om å gjøre ting mer utrivelige og møysommelige for oss selv? Jo, at Al-Qaida-folk, og de som drømmer om å bli det, får en seiersfølelse og en følelse av at "dette nytter!".

Mitt forslag til løsning: Ta det med ro! Fokuser langt mindre på dette, og la midtøsten være mer i fred. Da blir det ikke så voldsomt stas for selvmordsbomberkandidater å holde på i årevis med forberedelser o.l.

Samtidig må selvsagt etterretningsorganene jobbe på høygir, men det har de for så vidt alltid gjort, og de behersker kunsten å la sitt maskineri gå svært stille ganske godt. Vi trenger ikke å plages særlig med dette. Ikke så lenge trafikken med bil er farligere enn trafikken med fly (ulykker + terroraksjoner kombinert) osv.

Ellers innbiller jeg meg at hysteriet er verst i USA, men det tiltar jo overordentlig også i EU-/EØS-området.

Det er på tide med litt mer perspektiv, er det ikke.. ? Hva mener andre?

Anonymous said...

Elitekurset til unge høyre er nok langt fra noe UD-aspirantkurs, men jeg synes uansett at forrige kommentator på en lite subtil måte forsøker å desavuere Eiriks prestasjon. Misunnelse?

Anonymous said...

Desavuere og desavuere, fru Blom...

La oss holde oss til saken.

Anonymous said...

Saken?..Hvilken sak?...
Jeg sluttet ihvertfall å lese innlegget ditt etter at jeg ble litt småkvalm av den misunnelige innledningen.

Anonymous said...

Du snakker meg om kollektivt selvbedrag.

Hvem var det som begynte å snakke om de greiene? Hvorfor anta misunnelse? Har man mentale problemer her?

Vi diskuterte terror. Hyll helten deres og det hele alt dere vil, men hvis vi ikke kommer tilbake til saken nå, så blir jeg så kvalm av denne klakkørforsamlingen at jeg mister interessen.

Ett spørsmål: Hvor ligger bloggeren an i forhold til alderssnittet på de andre som deltok?

Over?

Under?

Og med hvor mange år?

Men for helvete, kom tilbake til saken nå, eller kos dere i fred for dere selv med illusjonene om egen fortreffelighet osv.

Eirik Løkke said...

Vel, det er vel ingen som tror, ihvertfall ikke i Unge Høyre, at elitekurset er noe i nærheten av UDs aspirantkurs eller Marinejegeropptaket for den saks skyld.

Men det elitekurset byr på, er en meget god skolering og utfordring for politisk interessert og flink ungdom.

Så til saken, ingen er uenig med innholdet i hva du argumenterer, hvilket er nøyaktig det samme som jeg skrev i orginalinnlegget: Hold hodet kaldt!

Og ja fokuser minst mulig på det. Og ja bevar rettstatsprinsippene.

By the way, det er interessant å se at helpline operator har et språk og en tone som er mistenkelig lik Macchiavelli, hvor resultatet som vanlig ser ut til å bli diskusjon om helt andre ting.

Bare det ikke blir verre så.

Anonymous said...

For det første: Gratulerer!

For det andre: Hvis dette er Machiavelli har han i så fall tapt seg noe enormt. Men man vet jo aldri.

Anonymous said...

Det ser virkelig ut som at maten var FANTASTISK i Georgia. Har ikke du lagt litt på deg i det siste, hvis en skal sammenligne med tidligere bilder av deg????

Anonymous said...

Madre mia, Mathias...

En sløv slaur i Loddefjord, Bergen, som liker å innbille seg at han er en ulv i Buenos Aires

Anonymous said...

El Lobo de Buenos Aires er født og oppvokst på Starefossen, så resten opp til pygmeét anonymous å tolke.

Anonymous said...

Skrivefeilene og hangen til spanskbruk sånn helt mal-apropos synger klart og tydelig ut om Mathias - Loddefjords mest nettkranglende og -debatterende mann.

Mathias er dessuten født og oppvokst på Starefossen, så jeg ser ikke helt problemet...

El Gaucho de Mar del Plata? Enda mer argentinsk. Trodde du var opphengt i Iran jeg, Mathias, ikke Argentina. Hva er nytt her? Lest en spennende argentinsk bok eller tegneserie i det siste, eller hva er det for noe??

Anonymous said...

Mathias blogger da ikke lengre?
Bloggen hans er ihvertfall stengt ned av Ap.

Anonymous said...

Javel? Interessant nok. Men du ser vel at han ikke har anvendt bloggidentiteten "Mathias" her, men diverse spanske begreper. Ingen kan stoppe ham fra å gjøre det, så lenge han har tilgang til nettet.

Det er litt vanskelig å se hva du vil fram til. Mathias har aldri begrenset seg til å kun blogge under eget navn, om noen skulle ha lidd under en slik vrangforestilling.

Unknown said...

Nå må jeg nok irettesette deg litt. Bloggen ble stengt av meg selv og det var min egen avgjørelse. Derimot har jeg på vegne av Loddefjord Arbeiderlag åpnet ny, og jeg er redaktør der. Adressen er http://blogg.loddefjord.org. Den gamle bloggen vil antakelig ikke bli åpnet, men det er opp til meg.