Saturday, September 08, 2007

- Mitt standpunkt er jo heller ingen nyhet.

Mathias Reither i fri utfoldelse - et lite utvalg fra denne blogg!

Oppdatering:
Bilde er fjernet etter ønsket fra Mathias Reither. Eller med Mathias Reithers egne ord (gjengitt fra min egen mobiltlf søndag kveld): "Kan du vennligst fjernet bildet fra din blogg, da dette er privat eiendom. Ellers er må jeg kreve vederlag. Etterkommer ikke dette krav vil det få jur. konsekvenser. Innholde vil jeg også se på, så du bør moderere innholdet også.
vh. Mathias"

Mathias må jo gjerne se på innholdet, sitatene er jo Mathias sine egne innlegg gjengitt ordrett :)

Opprinnelig innlegg
Mathias Reither, også referert til som Gale-Mathias har havnet i hardt vær. Hans uttalelser på kristenblogg har skapt reaksjoner som også har nådd pressen.

Nå som selveste Martin har tatt avstand fra den frittaltende loddingen. Det eneste som er overraskende er at det egentlig har tatt slik tid før resten av landet har oppdaget, Ap-poeten med noget spesielt forhold til Blåbloggere. Men istedenfor å brodere ut i det vide og brede, har jeg her samlet en knippe sitater fra Mattis inkludert overskriften, datert 10:58 PM, February 05, 2006.

God fornøyelse!

"Dere tror dere gjør en accione brava, men det er utvilsomt en accione terribile"
3:45 PM, February 07, 2006

"men man må jo innrømme at injuriesøksmål er god underholdning å lese om i avisene, det er noe av det første jeg kaster meg over når jeg kommer over det i avsiene. Det er jo viktig med brød og sirkus".
9:03 AM, February 06, 2006

"Man må skille mellom sekter og vedensreligioner, der tror jeg at jeg har de fleste med meg"
6:29 AM, February 07, 2006

"Videre, hevdes fra mine iranske kilder at regimet i Teheran står bak terorrismen i Irak"
2:13 PM, February 28, 2006

"Alle skjønner hva jeg mener, dette blir flisespikkeri"
1:09 AM, March 02, 2006

"Kapitalismus!
Så du vil gå inn for mer liberalisme, med den konsekvens at bunnen av arbeidsmarkedet for historiker faller helt ut, og 90 % av alle historikere går arbeidsledige?
Skulle jeg valgt om igjen tror jeg at jeg ville blitt rørlegger, de tjener som "gress", liten utdanning og ikke studielån"
12:54 PM, March 24, 2006

Før jeg reiste til Iran sa jeg det og jeg sier det nå, presidenten i Iran er bare stor i kjeften og har svært liten makt. Ikke et sted bortsett fra i avisene, så jeg bilde av ham. Derimot var det bilde av Allahtollah Khomeini og Ali Khamenei (den egentlige lederen) i en rekke butikker og offentlige kontorer, så folk i Norge må slutte å legge for mye vekt på hva han sier; særlig når han sier at Israel er et tørt råttent tre. Alle som vet noe om trer, vet at trær råtner av fuktighet, ikke av tørke.

Personlig er ikke dette særlig seriøst av et lands president, noe som viser at han egentlig ikke har noe makt, han er bare en mediefigur.
4:42 PM, June 03, 2006

Når Bondevik kommer bare med svada, hvorfor publiserer du innlegget med så stort bilde. Han hadde fortjent et lite passfoto, istedet for denne "plakaten"
1:04 PM, July 24, 2007

15 comments:

Anonymous said...

Hahahaha!

Du har helt rett kapitalismus. Det er jo et under at ingen avslørte dette vesen for rikspressen tidligere...

Anonymous said...

Fantastisk:-)

Anonymous said...

hvor er den beste?? feildubbingskomentaren.....

Eirik Løkke said...

det er var bare fra 4 utvalgte poster...

Så det er nok mye godis for dem som leter.

Blant annet kommentaren på Stefans eller Thuestads blogg om at en må:
"skille politikk og diplomati"...

Unknown said...

Kor har du fått bilde fra? Jeg sender deg en regning.

Unknown said...

Eirik! At kaller meg for poet, er et veldig fint komplement. I min ungdom drev jeg en del med diktskriving. Utover det ingen kommentar før i morgen klokken 20.

Anonymous said...

Fant denne herlige hos BT:

Stakkars Mathias Reither. Du presterte faktisk å ta livet av din egen politiske karriere. Dette blir aldri glemt og kommer nok alltid til å bli brukt imot deg. Noe av kunsten i politikken er å holde hodet kaldt, og ikke la seg styre av provokasjoner og fristelser. Skjønner at du blir irritert av andre som har et annet livssyn enn deg, men toleranse og respekt har kanskje noen nøkkelord du bør ta med deg videre. Synes du hadde en imponerende kapasitet til å produsere politiske innlegg (selv om jeg synes innholdet var vanligvis håpløst), men nå er alt falt i grus. Jeg mistenkte deg faktisk for å være arbeidsledig og uten familie, men du hadde visst begge deler. En engasjert Ap-politiker er i dag gått tapt. Jeg gråter ikke, men det er faktisk litt trist på dine egne og familiens vegne. Lykke til med livet og med et nytt interesseområde. Politikk ble visst for sterke saker for deg!

Unknown said...

Hvilken politisk karriere? Jeg har alltid hatet politikk. Uansett hadde jeg tenkt å trekke med om 4 måneder. Hva får man gjennomført i politikken? Ingenting, eller svert lite. Det svært få ting jeg har fått gjennomført, takket være et høyrevridd Bergen. Så lenge byrådet ikke er AP-byråd, ser jeg ingen vits å engasjere seg. Om jeg skulle komme på bedre tanker, er det ingenting som hindrer meg. Om et år er alt glemt.

Til Eirik! Takk for at du fjernet bildet. Ellers er jo innholdet mye jeg kan stå for.

Unknown said...

Eirik! Jeg har et spørsmål til deg. Hvorfor har du trukket ut disse innleggene, da jeg sikkert har skrevet verre ting enn dette. Er det fordi de har et snev av humor og kanskje er litt for opplagte, unødvendig å nevne. Jeg bare lurer???

Anonymous said...

Hva gjør du på en politisk blogg om du hater politikk?

Anonymous said...

Hmmmm. Sorry Løkke men dette va lavmål.

Unknown said...

Jeg hater politikk, men å blogge er bare tidsfordriv. Jeg kunne jo blogget om frimerker, det er sikkert ikke særlig fengene. Politikk skaper ihvertfall en god diskurs. Ikke frimerker. Om jeg er enig med Eirik Løkke, eller uenig, så tror jeg ikke vår verden blir hverken dårligere eller bedre.

Anonymous said...

Samme Reither som sa: "Jeg koser meg hver gang en eller annen fra en karismatisk menighet får “råtne” litt i et fengsel i Midtøsten eller Øst-Asia på grunn av misjonering. De har bare godt av det".

Nåvel. Sterkt. Men tilgitt. Bergenser, du vet.

Eirik Løkke said...

Mathias skrev: "Til Eirik! Takk for at du fjernet bildet. Ellers er jo innholdet mye jeg kan stå for"

Det burde du jo mattis, siden det er du som har skrevet det...

Årsaken til at jeg trakk ut disse innleggene var relativt tilfeldig.

Og ja du har helt sikkert sagt verre ting...

Unknown said...

Media burde ihvertfall forstått at "råtne" litt egentlig ikke betyr det samme som å råtne, men å få seg noen netter i et fengsel for å lære at det kanskje ikke er så lurt å drive misjon i Jemen eller i Iran. Men media forstår ikke slike uttrykk, de tar alt bokstavelig. Det er sikkert mange bloggkommentarer som kanskje ikke ville tåle dagens lys, hvis de kom i avisen.