Wednesday, November 14, 2007

Borgerlig valgseier i Danmark! Gratulerer Anders Fogh Rasmussen

Det er intet mindre enn imponerende at statsminister Anders Fogh Rasmussen for andre gang på rad i posisjon lykkes å sikre et forsatt regjeringsmandat sammen med de Konservative, med støtte fra Dansk Folkeparti. Kapitalismus skulle gjerne sett at sistnevnte parti hadde fått redusert sin politiske innflytelse betydelig, til fordel for Ny Alliance og Naser Khader, men så synes ikke å bli tilfelle. Skjønt mye kan skje enda. Ihvertfall gir dette Fogh Rasmussen betydelig spillerom i forkant av sin tredje regjeringsdannelse.

Årsaken til borgerlig seier, ligger åpenbart i at de har levert resultater. Lav arbeidsledighet (Og et av europas mest liberaliserte arbeidsmarked), god vekst og enorm konkurransekraft (best i EU), gjør at dansker flest er veldig fornøyd med resultatene til Fogh Rasmussen.

I talen linket til her, snakker Fogh Rasmussen om hvorfor han er en liberaler, og betydningen av å "stand firm" for de liberale verdiene. Talen er en god illustrasjon på hvorfor det var bra at Fogh Rasmussen fikk fornyet sitt mandat!

6 comments:

Programsekretariatet said...

det er bare å si hurra hurra *tar av meg hatten*

Eirik Løkke said...

Joda det er svært gledelig, selv om det er et skår i gleden at Dansk Folkparti fremdeles får innvirkning på politikken.

Anonymous said...

Gledelig dette. Men den danske regjeringen fører jo en innvandringspolitikk som er alt annet enn liberal. Sverige slipper årlig inn 19 ganger flere innvandrere enn Danmark. Enig med deg hva angår dansk folkeparti. Skulle helst sett at Pia Kjærsgaard mistet all makt. Og fikk øyekatarr. Eller noe annet passe utrivelig.

Eirik Løkke said...

Danmark fører en restrektiv asyl og flyktninge politikk, arbeidsinnvandringen har faktisk økt de seneste årene. Forskjellen er at de tiltrekker seg litt færre mullah krek(ar(er), og enda færre henteekteskap, mens de får flere studenter og folk som ønsker å arbeide. Men for all del liker ikke Danske Volkspartei jeg heller.

mrtn said...

Phhhbt.

Anonymous said...

Intet mindre enn fantastisk. Det gleder meg svært, svært mye å se liberale politikere tre inn i makten i Europa.

Savner en kommentar fra deg på den nye statsministeren i polen. Hvis han blir og oppfyller de forventningene man satt igjen med etter hans uttallelser (eks. intervjuet i FT) kan han bli selve årsaken til at Polen tar steget Irland allerede har tatt.