Sunday, November 25, 2007

Pinlighetene forsetter

Tidligere Ap-leder og orakel Reiulf Steen uttalte under aksjonen til nettverket "Hent soldatene hjem" lørdag at han "Ikke hører forskjell på Bush og Stoltenberg/Gahr Støre i Afghanistan debatten"

Videre forsetter orakelet med å oppfordre Statsministeren «å argumentere litt mer intelligent»
Hmmm, akkurat. Og bortsett fra å gjenta floskelen om at krig er dumt, hvilke argumenter er det så orakelet Reiulf Steen presenterer? På NRK standpunkt, så gav orakelet opp og utnevnte Åsne Seierstad(!) til sin advokat... Akkurat, brilliant Einstein.

Men vent litt, vi må jo ikke glemme mesteren selv, "The king of journalism" Erling Borgen, som når du ikke tror det kan bli mer pinlig, presterer å komme med dette innlegget i Dagbladet.

Jeg bare undrer. Hva er det med folk? Er det blinde hatet mot USA så sterkt at det så til de grader forkluderer sunt folkevett? Har disse kulturfolkene glemt hva Taliban sto for? De var ikke akkurat opptatt av den frie kultur. Musikk og teater var faktisk forbudt og ble straffet med døden. Buddastatuene anyone?

Men så har jo USA også dødsstraff så det er ikke bedre de, neida. Men herre jemini!

Har det slått disse overvintra 68erne, kulturradikalerne og resten av sammensuriumet at NATO, og Karzairegjeringen står overfor brutale opprørere, hvis eneste ønske er å destabillisere landet, og hva som faktisk skjer hvis de lykkes?

Borgen etterlyser mandat. Med tanke på Borgens trackrecord som "kritisk journalist" så skulle det ikke forundre meg om fyren faktisk ikke har fått med seg resolusjon 1776 der et enstemmig FN ber NATO sørge for sikkerhet i Afghanistan.

Det er ikke sikkert alliansen lykkes. Det er mange forhold som tilsier at det er svært krevende. Men å trekke seg ut, overlate landet til borgerkrig, og potensielt nytt Talibanregime - sjelden har vel antitesen til sivilisasjon fått et mer krystallisert bilde enn nettopp Talibans skrekkregime.

Nå mangler det bare at "den nye vinen" Prins Ari Behn på nytt reiser til Pakistan (noen som husker hans dokumentar på tv2 julen 2002?) for å besøke madrassskolene som dag ut og dag inn hjernevasker fremtidens selvmordsbombere - hvor prinsen kunne fortelle dem at "my friend, we are many people who do not agree with mr.Bush" Nei sier du det...

Justert for alle mulige og umulige nyanser, så har man knapt sett en tydeligere illustrasjon på dikotomien sivilisasjon og barbari - representert ved henholdsvis NATO og Afghanistan (og nei jeg tenkte ikke på Taliban som representativt for sivilisasjon).

Likefullt presterer Reiulf Steen å oppfordre statsministeren å argumentere litt mer intelligent!!

Hadde det ikke vært fordi det er så tragisk, hadde jo uttalelsen vært komisk. Men mer enn noe annet vitner Steens skandaløse uttalelser om et omfattende kognitivt forfall - mulig Steen kunne ha gått av et år med Taliban - kan jo tenkes han hadde fått et annet inntrykk da - skjønt jeg er jammen ikke sikker.

4 comments:

Svorsken said...

Et hakk verre blir det når man ser de Sovjetiske flaggene som hadde blitt tatt frem til manifestasjonen. Steen snakket om solidaritet med Afghanistan foran røde flagg med hammer og sigd.

Skriver litt om dette her.

Mathias said...

Når det gjelder afghanistan har små problemer med å støtte en norsk tilstede værelse. Afghanerne har lidd nok, med flere 10-år med krig. Derimot er jeg ikke for den amerikanske okkupasjonen av Irak, da jeg føler de lager mer problemer enn de løser.Uansett er disse konfliktene vanskelige.

Anonymous said...

Offtopic:
Har akkurat oppdaget bloggen din og gått gjennom noen av innleggene dine. Du er veldig flink, og jeg deler ditt politiske/idealistiske syn. Stå på:)
Tilbake til saken: Er ganske utrolig at Borgen og co. presterer å mene at Norge og NATO bør trekke alle soldatene ut av Afghanistan og dermed overlate landet til borgerkrig og elendighet! At det går an å tenke så kortsiktig og egoistisk...

Eirik Løkke said...

Kjekt å se deg igjen Mathias!

Bra innlegg Svorsken.

LFN, Borgen er generelt på tur, men han får jo oppmerksomhet...

Ellers takk for tilbakemeldinger.