Thursday, May 08, 2008

Hva er mest uanstendig?

- Å ha lavere mål enn å avskaffe all fattigdom eller å lyve om det?

SVs Bård Vegar Solhjell sa under Tv2s Landsting at målet må være å avskaffe fattigdommen, ethvert annet mål vil være uanstendig. Personlig mener jeg det er verre med politikere som ikke holder løftene sine. Og særlig pinlig må det være når Kristin Halvorsen på ramme alvor sa foran sist stortingsvalg at det nærmest bare var et spørsmål om politisk vilje å avskaffe fattigdom, mens hun senere måtte innrømme at de ikke "kommer i mål".

Hun kunne jo strengt tatt som finansminister foreslått en cash/kontant overføring til 30% fattigste i dette landet fra de 30% rikeste. Men det gjør hun ikke - betyr det at Kristin Halvorsen mangler politisk vilje når hun selv har erkjent at det ikke er mulig (hva som er mulig er vel et spm om prioriteringer eller?) å avskaffe fattigdommen?

3 comments:

Anonymous said...

Du kan jo ikke ta verken Kristin Halvorsen eller SV særlig alvorlig, jeg mener, det må da være en viss sammenheng mellom opposisjon og posisjon - mellom liv og lære. Intet av dette ses noen gang i SV.

Eirik Løkke said...

Får håpe flere enn du innser det da :)

Anonymous said...

Skjønner ikke hvorfor regjeringen måtte starte sitt styre så dårlig med å lage Soria Moria-erklæringen. Lærete de ikke noe av Bondevik og Sem-erklæringen? Ikke gå ut og love noe dere ikke kan holde, spesielt når ingen har bedt om slike løfter, valget var jo allerede over for svingende.
Lurer på hva Høyre/Frp-regjeringen gjør når den vinner valget neste år?

Slik vi har definert fattige her til lands (mindre enn 50 prosent av medianinn- tekten i Norge), vil andelen fattige fortsette å øke så lenge vi har økonomisk vekst. Ganske enkelt fordi de som regel står utenfor arbeidslivet og derfor ikke deltar i den økonomisk veksten.