Tuesday, May 27, 2008

Norges mest patetiske mann

For et par år siden fikk Kapitalismus denne udelte ære av å bli anmeldt for æreskrenkelse av den noe tilbakestående Øyvind Heian (det var det uttrykket han anmeldte meg for). Jeg hadde naturlig nok seriøse problemer med å holde meg alvorlig når politioverbetjenten informerte om sakens innhold. Jeg ble mindre overrasket når jeg fikk brev om saken ble henlagt, da politiet ikke så noen grunn till å innlede efterforskning.
Man kan selvsagt argumentere for at totalt tilbakestående mennesker som Heian ikke burde få noe som helst oppmerksomhet, men når NRK Dagsrevyen valgte å gi han en hovedsak i tirsdagens sending, kan jeg dessverre ikke unnlate å kommentere hvor langt inni bakvendtland denne komiske figuren faktisk er. Som det går frem av Dagsrevyeninnslaget så har Heian anmeldt filmskaper Tommy Myrbostad for æreskrenkelse (heard that before...) etter at Myrbostad la ut filmen om Vigrid på Youtube.

Med tanke på at Heian som selv har startet partiet Norgespatriotene og har bakgrunn fra Vigrid, som ikke akkurat er kjent for dannet ordbruk, anmelder andre for æreskrenkelse, så må vel denne sinnsforvirrede klovnen være selve definisjonen på å kaste stein i glasshus.

Her er et eksempel på Heians mildt sagt kognitive begrensninger.
Legg merke til hvor mye sammenhengende vrøvl det er mulig å uttrykke på så kort tid - for å ikke glemme hvor sinnsyk tilbakestående fyren ser ut når han uttrykker (hvis man skal kalle det for det) seg. Det er nok liten tvil om at Norges samlede intelligensia har samlet seg i Norgespatriotene...

Det er mulig det bare er fullstendig synd på fyren, med tanke på han ble arrestert for besittelse av barneporno. Det er vel knapt mulig å tenke seg at fyren skulle synke noe lavere.
Jeg kan godt innrømme det, selvsagt burde ikke premieklovner som Heian blitt viet noe som helst oppmerksomhet, men tufsen er så langt inni kokoland at det faktisk har et større komisk preg over seg. Rent prinsipielt er det jo en skandale at saken i det hele tatt kommer for noe domstol, den burde vært avvist ved først mulige anledning. Det overrasker også at noen advokat gidder å ta saken for han (særlig når det ikke er Staff).
Sjeldent eller aldri har vel uttrykket "Det er bedre å holde kjeften å la hele verden tro at du er en idiot - enn å åpne den, og fjerne enhver rimelig tvil", passet bedre enn nettopp til tilfelle Øyvind Heian.

8 comments:

Anonymous said...

Du mener vel Norges mest [b]patriotiske[/b] person, mao leder for Norgespatriotene?

:)

Anonymous said...

Haha, utrolig at politiet i det hele tatt bruker krefter på saken. Prioriterer man kanskje feil?

Anonymous said...

NorgesIdiotene, ja.... Skrev om dem ifjor. Det blir ikke mer patetisk, det er ikke mulig.

Anonymous said...

Se på bildet - fyren ser jo ut som han er dratt ut av en container!

Anonymous said...

Såså, la oss ikke mobbe folk for utseendet.

Anonymous said...

Kapitalismus skrev:
"Legg merke til hvor mye sammenhengende vrøvl det er mulig å uttrykke på så kort tid - for å ikke glemme hvor sinnsyk tilbakestående fyren ser ut når han uttrykker (hvis man skal kalle det for det) seg."

Ja, det er nesten hører ut som stive Høyre-folk som anstrenger seg for å snakke fint og oppstyltet.

Anonymous said...

Fatter ikke hvorfor kapitalismus ønsker å fremstille seg som en så arrogant drittsekk. Kan det være at kapitalismus hører til en høyreside med bakgrunn fra høyere sosiale lag, og som derfor har et litt for oppblåst ego å forsvare. Altså jeg støtter overhodet ikke noe av det denne stakkaren står for. Men jeg forakter overklassmobb som bruker de anledninger som byr seg for å tråkke folk som ligger nede enda lenger ned i dritten, for å heve seg selv opp.

Jeg fatter bare ikke hva det er som er så vanskelig med saklig og anstendig argumentasjon overfor folk som har slike standpunkter som denne karen. Det er helt unødvendig å gripe til hets og mobbing, og forsøk på å ødelegge folks omdømme. SOm det er sagt kjennetegnes et fritt samfunn så bør det være trygt å være upopulær. Mens i den intimiderende formen for hovmodig offentlighet som gamle klassepartier som Unge Høyre, SV, Venste står for, så handler politikk tydeligvis altfor mye om deres egen sosiale og kulturelle status og identitet.

Nyx gaffel har tre tinder: All politisk debatt som ikke handler om valg mellom alternative politiske tiltak, eller debatt om prinsipper som ligger til grunn for slike valg, eller ikke handler om forsøk på å bringe en debatt på sporet, har ingen ting i en politisk debatt å gjøre.

Eirik Løkke said...

Nyx, hvis du ikke fatter bakgrunnen for denne posten, så er du så langt uti den intellektuelle ødemarken, at det er vanskelig å gi en adekvat beskrivelse for det.

Gå inn på siden til Norgespatriotene og Vigrid og se hva disse obskøne organisasjonene står for. Dette er mennesker som er så langt inn i kokoland at du knapt vet hvor du skal begynne.

Dette var ei et innlegg i en politisk debatt - til det er disse "stakkarene" for tilbakestående til å kunne seriøst delta. Det var mer et innlegg med den hensikt å latterliggjøre - alternative er å la seg provosere noe voldsomt over at slike mennesker, da er det bedre å latterliggjør.