Monday, June 16, 2008

Et godt råd til Giske

- Skru av mobilen.

Kulturminister Trond Giske, reagerer med forbannelse over at Maxbo i en aksjon over molboreglene som regulerer søndagsåpne butikker, har offentliggjort mobilnummeret til den selvhøytidlige ministeren. Giske truer sågar med å saksøke Maxbo for å gjøre det mulig for vanlige folk å ta kontakt. Begrunnelsen fra Griske er at også "politikere har krav på privatliv".

Hvilket Giske selvfølgelig har helt rett i. Nå er vel partyministeren ikke den som skyr offentligheten mest, snarere tvert imot. lMen hvor vanskelig kan det egentlig være å slå av mobilen?

5 comments:

Markus Gaupås Johansen said...

Vel.. Da blir jo nummeret hans helt ubrukelig hvis han ikke kan ha den på fordi det er 100 000 personer som prøver å komme gjennom hele tiden

Anonymous said...

Javel at Giske er pompøs, men her pisser du litt i brønnen. Selv om du ikke liker politikeren, kan du vanskelig være uenig i at også disse har rett til et privatliv, og en soleklar rett til ha sitt private telefonnummer hemmelig.

Eirik Løkke said...

Det var visstnok ikke så mange som hadde prøvd å ringe han...

Selvfølgelig har han rett på privatliv og til og med privat telefonnummer, slik som alle andre.

Men at han hisser seg sånn opp over at noen offentliggjør nummer hans i en aksjon, er bare morsomt. Særlig når stort sett alle journalister hadde nummeret fra før...

Det er noe med dissonansen mellom liv og lære hos Griske Giske som er ganske så ekkel.

Anonymous said...

Hadde Giske tilhørt et annet parti, hadde nok pipen fått en annen lyd.

"Men at han hisser seg sånn opp over at noen offentliggjør nummer hans i en aksjon, er bare morsomt. Særlig når stort sett alle journalister hadde nummeret fra før..."

Med denne uttalelsen sier du egentlig at siden alle journalister har nummeret, er det helt greit at noen klovner som vil få fram et eller annet idiotisk poeng fritt bør kunne trykke t-skjorter med dette telefonnummeret og oppfordre alle og enhver å ringe ham. Ser du ikke hvor mangelfull logikken er her? Å kritisere politikere for deres politikk er selvfølgelig helt på sin plass når man er uenig i den. Endog er det selvfølgelig greit å utlevere både offentlig e-postadresse, postadresse og telefonnummeret til departementet og oppfordre allmuen til å skrive eller ringe til disse (Amnesty har gjort dette med svært variabel suksess i mange år).
Men et hemmelig telefonnummer er hemmelig, og litt av poenget med dette er at ikke hvem som helst kan ringe dette etter eget forgodtbefinnende. Jeg antar at en såpass intelligent mann som deg skjønner dette.

Ikke en av dine beste bloggposter, nei...

Eirik Løkke said...

Definitivt ikke en av mine beste bloggposter, uten at det var meningen heller :)

Poenget er at Trond Giske aldri har forsøkt å holde nummeret så veldig hemmelig, særlig siden denne aksjonsgruppen fikk tak i nummeret, og fordi journalistene tydeligvis har det. Poenget er ikke at det ikke skal være lov å ha hemmelig tlfnummer ei heller nytten av det. Poenget er at Trond Giske er den siste jeg synes synd på fordi noen offentliggjør nummeret all den tid, han legger så vekt på å være partyminister.

Ellers synes jeg poenget om likebehandling er et godt poeng, det som er idiotisk er at et norsk Storting har så lite å gjøre på, at de beskjeftiger seg med hvem som skal handle eller ikke handle, hvor, på søndager.