Wednesday, June 04, 2008

Gratulerer Barack Obama

Barack Obama er Demokratenes presidentkandidat og kan utmerket godt være Amerikas neste president. Han har evnen til å mobilisere bredt, han er rene pengeautomaten, han er en glitrende taler, en inspirator, han har sjarm, han er ung, han er energisk, han er historisk.

For egen del er det bare et problem med Barack Obamas kandidatur - John McCain har bedre politikk og ideer for fremtidens Amerika og verden! Og for noen så er det tross alt politikken som teller :)

3 comments:

Veil of Ignorance said...

Nei, nei og atter nei, Eirik. Din støtte for John McCain er like tullete som den er uforståelig.

I din kåthet etter skattereformer og frihandel glemmer du hvilke syke, syke ting denne mannen heveder å ville gjennomføre som president. Det sier ganske mye at han nekter å sette seg ned og snakke med Iran. Diplomati er den eneste løsningen på floka mellom Iran og Vesten, men McCain vil bare videreføre en katastrofal Bush-politikk og skape større konfrontrasjoner og polarisering i internasjonal politikk.

Get real!

Eirik Løkke said...

Hvilke syke, syke ting er det han kunne tenke seg å gjennomføre?

I spørsmålet om Iran, så har McCain sagt at han gjerne snakker med Iran så lenge de oppfyller internasjonale forpliktelser og kutter støtten til terror virksomhet.

McCains poeng er at en person som Ahmedinejad "som uttaler at han vil slette Israel fra kartet" ikke er en person som McCain føler han har så mye fornuftig å diskutere med.

Jeg oppfatter ikke det som spesielt sykt, jeg kunne nok være enig i at man burde sette seg ned å møte iranere, syrere, Chavez og hvem det måtte være av fientlig innstilte regimer. Til og med helt uten betingelser. Ganske enkelt fordi man kan snakke med folk, uten at dette legger hindringer for militære tiltak om man finner det nødvendig.

Ellers er jeg enig i at Israelpolitikken til USA, uavhengig av Demokratene eller GOP, ikke er spesielt heldig verken for USA eller Israel, langt mindre palestina og Midtøsten.

Men ja - frihandel og skattereformer - itillegg til cut spending og limited government er absolutt de tingene jeg legger mest vekt på i valget i USA.

Anonymous said...

Synes din entussiasme for John McCain virker noe naiv.

Mccain kan lite/ingenting om økonomi. Han har stemt for flere skatteøkninger, og han kommer garantert til å øke de offentlige utgiftene i USA ytterligere. For å betale for dette må USA enten sette seg enda mer i gjeld eller øke skattene (sannsynligvis vil han gjøre begge deler). Jeg anser det som sannsynlig at McCain vil gi statlige departemanter som "bekjemper terrorisme" ubegrenset med midler. Disse pengene vil bli sløst vekk på å lage et enda værre overvåkningshelvete i USA.

McCain er også en klimahysteriker, og er ikke fremmmed for en global "CO2-skatt".

Jeg sier ikke at Obama er det spor bedre (ingen vet hva slags "change" han snakker om). Jeg sier at man bør la være å stemme, ettersom begge alternativene er like elendige.

Samme problemet har vi i Norge hvor alle partiene på Stortinget er mer eller mindre identiske sosialdemokrater.