Wednesday, March 04, 2009

Kritikken mot Storberget og Regjeringen berettiget

La meg starte dette innlegget med å ønske Statsråd Storberget god bedring.

Men når det er sagt, synes jeg kritikken som justisministeren har mottatt er både berettiget og langt innenfor grensen av hva en statsråd må tåle.

Det er ikke så mye hijabsaken substans, som den skandaløse prosessen, som berettiger den omfattende kritikken mot justisminister Knut Storberget. Fremdeles er det mange ubesvarte spørsmål i denne saken, hvilket en overvåken presse plikter å forfølge. I så måte ligger det en betydelig større fare for servilitet enn at pressen går for langt i sin politiske overvåkenhet.

Nettopp derfor er det svært viktig at pressen følger godt med og derfor skal VG ha stor anerkjennelse (til tross for at Jens nekter for opplysningene) for sin gravende (nei dette er ikke ironi) journalistikk. Som også Dagbladet, TV2 og de andre mediene naturligvis følger opp. Noen mener at slik ”jakte i flokk” journalistikk er farlig for politikken, det er godt mulig at summen blir et problem. Men i denne saken hvor prosessen virker å være skandaløs så er det helt på sin plass.

I NRK Lørdagsrevyen (28 feb) http://www1.nrk.no/nett-tv/indeks/161608 tok psykiater Bjørn Lande ”et oppgjør” med personkritikken mot Knut Storberget. Lande mener at det ikke er noe problem med kritikk av saksforhold, men er kritisk til at det blir stilt spørsmålstegn med dømmekraft og moralsk integritet. Vel, det er selvfølgelig mulig og sannsynlig at også statsråder blir såret over kritikk, men med respekt å melde, må selvfølgelig en statsråd tåle at offentligheten stiller spørsmålstegn ved dømmekraft, ja sågar også moralsk integritet, særlig når det er god grunn til det.

I dette tilfelle er det nettopp Storbergets dømmekraft som er det politiske saksforholdet, og karakteristikkene langt innenfor rimelighetens grenser. Det er ingen menneskerett å være statsråd, og skulle Storberget føle belastningen for stor, så kan han når som helst trekke seg av hensyn til seg selv eller familien.

Jeg er betydelig mer bekymret for tilbakeholden presse, enn rekrutteringsproblemer til statsrådsposter.

11 comments:

Anonymous said...

Ønsker den lille jæv... kunne blitt innlagt til evig tid. Storberget altså. Snu i en så viktig sak.


Kom igjen og stem SV i 2009

Anonymous said...

De er så urseriøse.

Og sånt skal lede vårt land. De ødelegger det!

Innvandringen og deres krav tar ingen stopp.

Anonymous said...

Vi får be om at det finnes et menneske i dette landet som tar afære. Som har rygggraden det trengs for å lede folket gjennom disse tider av uærlighet, av landsvik og total respekt for Norge og vårt land.

Siv, jeg tror du er kvinnen som kan klare dette! Du har et godt hjerte og et god hode. Du virker ærlig og redelig. Og du forstår at Norge ikke kan miste seg selv på veien.

Anonymous said...

Total mangel på respekt for dette landet var det jeg ville si.

Siv, nå må du kjempe. Vi er mange som står bak deg nå.

Som ser elendigheten som nå er i i landet vårt. Vi tror på deg, og vi vet du har enorm styrke.

Det har alt for lenge vært mennesker på toppen som kun tenker på seg selv.

Vi er så leie av å høre på kravene og de sinte stemmene fra disse innvanderene som det jo også ble advart mot for 20 -30 år siden.

Anonymous said...

Mens Jens påstår at han aldri visste noe. Jens er den eneste politikeren som blir tatt i løgn stadig, men det aldri har noen konsekvens for.

Og har vi glemt når han rygget inn i en bil og latet som han skrev en lapp til eieren og stakk av? Google: Bulkejens.

Inn med Støre nå, Stoltenberg har vist at han er uredelig. Og det er ingen god egenskap for en politiker.

Anonymous said...

Siv er min heltinne. Stem FRP! :)

Anonymous said...

Statsminister Flau Vind og justisminister Fartshump.

thi-hi..

Eirik Løkke said...

Man får vel håpe ærlighet lønner seg :)

Anonymous said...

Utrolig bra bloggpost Kapitalismus.

"Jeg er betydelig mer bekymret for tilbakeholden presse, enn rekrutteringsproblemer til statsrådsposter."

Du er ikke alene om å være bekymret for en servil norsk presse.

Honnør til VG for at de fulgte opp i denne saken, og til Hanne Skartveit for godt journalistisk arbeid og for at hun var frittalende i RedaksjonEN på NRK.

http://www1.nrk.no/nett-tv/klipp/470386

Anonymous said...

Er morro å se folk hopper på første og beste uttalelse som kommer ut i en stor avvis og til og med kaller det godt jornalistisk arbeid.
Javel la oss da se hva som skjer dagen etter dette "famøse" oppslaget i VG.
Da kommer det i Dagbladet denne artikkelen:
http://www.dagbladet.no/2009/03/06/nyheter/hijab/innenriks/regjeringen/5162925/

Kan jo sitere det som står nederst:
"Det regjeringen gjorde 29. januar, var å åpne for å ta «religiøse hensyn» i uniformsreglementet. Det ble ikke sagt ja til hijab, fordi regjeringen ikke ville ta stilling til hvilken måte religiøse hensyn skulle tas. I stedet skulle saken utredes nærmere av flere departementer, og Storberget ga 10. februar Politidirektoratet i oppdrag å utrede hvordan man kunne ta religiøse hensyn i forbindelse med politiuniformen.

- Vi så for oss mange muligheter dette kunne skje på uten at det behøvde å bli en hijab-løsning, sier en kilde."

Hva sier det dere? At det Jens sa faktisk ikke var noen løgn, han snakket faktisk sant. Så det er kanskje ikke rart at politikere blir syke når halve norges befolkning kaller de løgnere ut fra 1 artikkel som tydligvis er et dårlig journalistisk arbeid.

Men når det skal sies så har denne saken vært ytterst dårlig behandlet av Regjeringen.

Husk til nestegang så kan det være lurt å la det gå et døgn eller to for å se om det kommer noe mere opplysninger i en sak før en blir helt rabiat som enkelte blir (kanskje ikke her, men flere steder har folk vært det)

Anonymous said...

Andersen,

Alle, bortsett fra noen ihuga lojale partimedlemmer ser at statsministeren mfl serverer løgner i denne saken.

Når saken startet med en kvinne som ønsket å bruke hijab - og regjeringen i en uke ga sin støtte til den angivelig feilaktige pressemeldingen, fremstår det rett og slett helt usannsynlig at det blir snakket sant.

Hvorfor ikke regjeringen tør å vedkjenne seg at de gikk inn for hijab er en gåte - hadde de gjort det ville saken vært ute av derden for lenge siden.

Nå blir det åpen høring mm.