Thursday, June 11, 2009

Christiano Ronaldo, Manchester United og hat

Raga Rockers formulerte engang det jeg tror må være en allmenngyldig slutning - "Det er deilig å ha noen hate".

For egen del så har jeg hatt to former for "hat". Den rasjonelle typen som for mitt vedkommende har vært sosialismen. En ideologi gitt både ideal og konsekvenser, har for meg fremstått som motbydelige, med dertil passende adjektiver som beskrivelse.

Men jeg har også næret, ja noen vil si dyrket, et annet slags "hat";

Manchester United.

Om jeg hadde vært kristen hadde jeg vært fristet til å si at Man U var Djevelens verk, forresten det er jeg i mangel på bedre ord fristet til å si uansett.

De negative følelsene til Manchester United har noen ganger vært så intenst sterke at de har fått meg i dårlig humør over lengre tid. Dog tror jeg at det var verre før. Jeg tror aldri jeg virkelig har reflektert noe særlig over årsaken til dette "hatet", men det har naturligvis sin forklaring i anti-tesen - kjærligheten til Liverpool FC og den dype, dype misunnelse som fulgte av at Man United overtok hegemoniet i engelsk fotball fra begynnelsen av 1990-tallet.

En mer rasjonell begrunnelse på noe så dypt irrasjonelt som fotball og følelser er vanskelig å gi. Paradokset er jo at alle som nærer en kjærlighet til fotballspillet burde være dype beundrere av Man United. Faktum er at Manchester United og Alex Fergusons fotballfilosofi alltid har vært offensiv og underholdende. Deres evne til å få frem gode talenter har vært svært imponerende, men selvfølgelig etterhvert også innførsel av internasjonale stjerner.

Den største av de alle Christiano Ronaldo.

Som nå ettersigende er på vei til Real Madrid for 830 millioner. Det er forsåvidt gode nyheter, ettersom måten Ronaldo har dominert Premier League knapt har hatt sin like, og jeg er overbevist om at uten ham at Man United tatt vesentlig færre poeng. Det hjelper selvfølgelig godt for Man U å få inn 830 millioner, men jeg tror det er betydelig vanskeligere å få inn erstattere selv med nesten 1 milliard i retur.

Du har sikkert sett parodien før - men den passer utmerket for anledningen :)Jeg vil selvfølgelig ønske Man U alt vondt for fremtiden, håper de bruker pengene usedvanlig dumt og at Liverpoool tar tilbake tittelen neste år. Dog frykter jeg nok et Man U gull står på trappene neste år - det har tross alt skjedd så altfor mange ganger før!

Det som ihvertfall er sikkert er at Premier League går glipp av sin beste spiller, akkurat det skal jeg være den siste til å beklage!

9 comments:

Anonymous said...

Enig i alt, bortsett fra at Premier League mister sin beste spiller. Best til å syte, jukse og pynte seg med hårgele, ja. men på langt nær PLs beste spiller! Det burde jo du som Liverpoolsupporter vite! ;-)

Anonymous said...

He, he, dette må jeg nesten le litt av. Han er kåret til verdens beste spiller, men er likevel ikke PL beste spiller. Logisk.

Like logisk som at fat spanish waiter sier at selv om United vant ligaen, så er de ikke best :-)

Anonymous said...

Nei selvfølgelig er de ikke best når de vinner ligaen :s

Bra sagt av Benitez

Anonymous said...

Ronaldo = Verdensbeste!
United = Englands og en av verdens beste!
United vil klare seg, som de alltid har gjort. Liverpool har gang på gang hatt dårlige kjøp, med unntak av Torres:(. Liverpool vinner nok ikke i år heller.

Olve Hagen Wold said...

Herlig artikkel, selv for en som er totalt uinteressert i fotball.

Anonymous said...

Liverpool foralltid og thats the way!
En venninne av meg spurte meg hva jeg ville gjort om jeg fikk en manu drakt i hånda, jeg ville klippet den i fillebiter, skrevet stygge ting på den og brent den - asken skulle jeg spyttet på. Jeg vet ikke hvorfor men i mine øyne er manu et lag man må hate.

Liverpool football club today, tomorrow - forever <3

Anonymous said...

Misunnelsen er veeeeeeldig stor på Merseyside ;))

Anonymous said...

Å si at Ronaldo ikker er PLs beste spiller, selvom man er Liverpool supporter blir nesten for dumt,(siktet til kommentaren under) han har hatt enorm betydning for Man Utd de siste årene og utviklingen hans har vært fenomenal, når han kom til United synes jeg han gjørde for mye feil og unødvendige finter til å være David Beckhams erstatter, men idag er han verdens beste fotball spiller, tett fulgt av Lionel Messi. Overgangssummen på svimlende 830 milioner kroner er for mye til å si nei til for en spiller som vill dra til nettop Real Madrid, og det er historiens største overgangssum, for en av historiens beste spillere. Og Ferguson vil nok bruke pengen smart, og ifølge historien har United bare blitt bedre av å selge spillere ''Som har blitt for store for klubben'', men selfølgelig, historien har ingen garanti for å gjenta seg, og det blit spennede og se hvilke nye fjes vi får se på Old Trafford iløpet av sommeren.

Fin Blogg også ;)

-Stolt United-fan

Lars said...

Chelseeeeeeaaaaaaaa!