Friday, February 25, 2011

To diktatorer

Det pågående opprøret i Libya som er en del av en større omveltning i Midtøsten (kall det gjerne revolusjon) har støtte fra mesteparten av verden. Modige demonstranter er på vei til Tripoli for å kaste "Oberst" Gaddafi, mens diktatoren selv ikke har noen skrupler med å myrde sin egen befolkning. Mens altså resten av verden (for det meste) støtter opprøret, velger Hugo Chavez å gå ut med full støtte til Gaddafi. Det er kanskje mindre overrasskende med hensyn til Chavez sin hyllest av det politiske system i Hvite-Russland og sin allianse med Iran.

Det er lov å håpe, men jeg tror ikke det får noen innvirkning på Chavez sine støttespillere i Norge SV og Manifest. Chavez er jo tross alt bare Sør-Amerikas svar på Einar Gerhardsen.

7 comments:

Anonymous said...

Jada.. Chavez er gutten sin. En ekte demokrat. Selvsagt er han imot kupp og slikt.. bortsett fra når han selv prøver å begå kupp: http://en.wikipedia.org/wiki/1992_Venezuelan_coup_d%27%C3%A9tat_attempts

Forøvrig er han slett ikke av de verste autoritære statsledere. Men at det er påståtte norske demokrater som støtter ham er bare pinlig. Jeg oppfordrer folk til å tenke selv og ikke stemme på folk som liker Chavez.

Anonymous said...

Ja, nå må Gahr få igang en dialog, etterpå kan Chavez, Hamaz og andre demokrater som har regjeringens støtte komme og "hjelpe"
Libyske demokrater. stå på Gahr.
dette ordner du.

Anonymous said...

Hvorfor skriver ikke Norsk media om Amerikanernes kriminalitet,som f.eks en CIA sjef er blitt pågrepet i Pakistan for å ha drept 3 sivile mennesker,og han har hatt kontakt med 27 terror organisasjoner og støttet dem økomnomisk,og Obama jugde på tv og sa at han hadde diplomatisk umunitet mens Amerikansk eget avis Washington post har benektet dette og Pakistanske myndiheter har nektet å løslate han,og gjennom han er det blitt enda en ulovlig Cia agent pågrepet i Pakistan,jeg som trodde Amerikanerne var mot terror visste ikke at de støtter terror,dvs at 52% av Amerikanerne har rett i at det er selv Amerikanske myndigheter som stod bak 11 sept. for å starte kriger mot muslimske land,hvorfor leser vi ikke slikt i Norsk media er det fordi det er jødene som styrer media som folk sier?

Jostein Hansen said...

Uansett om diktatoren blir støttet av konservative eller såkaldte radikale er det like forkastelig å støtte diktatorer og diktatuerer..Siden diktatuerets fall i Øst, har det dog vært kun en stor diktaturstøtter på arenaen nemlig USA... Jostein Hansen

torqueville said...

En annen ting som er litt pussig, det er at man glemmer at gamle sosialistiske diktatorer er sosialistiske og diktatoriske, helt til de blir styrtet.

Som Mubarak og hans parti, og Ben Ali og hans parti. Begge medlemmer av den samme sosialistiske internasjonale som Ap-toppene stadig deltar på møter i.

Og i SV har man jo klart å få seg til å tro at det er det liberaldemokratiske demokratiet og rettsstaten Israel som er det mest undertrykkende regimet i regionen, og at det er Israel vi bør aksjonere mot og boikotte, og ikke noen av de andre.

Men det er jo da flott at verden endelig kan samle seg i felles front mot "Den broderlige leder og Guide for den Første September-revolusjonen av det sosialistiske folkets Libyske Arabere Jamahiriya", Muammar Gaddafi.

Noen ganger skjer det altså noe nytt under solen. Og kjempeflott at alle unntatt Chavez og noen andre sosialister nå, er motstandere av tre gamle sosialistiske diktatorer i Midt-Østen.

Anonymous said...

Absurd ja. I maktens korridorer kan man klø ryggen til enhver. Merkelig dog, man glemmer nok Chavez like kjapt som man glemte de som klødde den forrige.

Anonymous said...

Herregud, den eneste som påpeker det opplagte, nemlig at vesten er hyklere og at vi på ingen måte har moralsk ryggdekning for å rette en finger mot Chavez, er en villfaren sjel som tror på den idiotiske konspirasjonsteorien om at Bush & co står bak 9/11. I tillegg lyver han voldsomt om hvor mange amerikanere som tror på dette (svaret er under fem prosent - 5%, enkelt femtall, ikke noen null bak; ett siffer, som i en tjuendedel av hundre), og er helt fjern på kommaregler..

Noe sier meg at det er for få som leser i bloggen her, eller som bryr seg med på peke på det opplagte, så da står man igjen med de glade amatørers entusiasme.