Sunday, August 27, 2006

Bent Sofus Tranøy vs Kristin Clemet kl.18.30 på NHH!


 Mandag kl.18.30, på NHH, arrangerer Studentersamfunnet i Bergen og Kjernestyret ved NHHS en debatt mellom Bent Sofus Tranøy og Kristin Clemet om "markedsfundamentalisme".

Bent Sofus Tranøy gav i vår ut boken "markedets makt over sinnene" og boken har fått betydelig oppmerksomhet i Oslo pressen. Tranøy hadde i forbindelse med utgivelsen av boken dette innlegget på trykk i Dagbladet.

Kristin Clemet er påtroppende leder for Civita - Tankesmien som jobber for å øke forståelsen og de verdier som ligger til grunn for fri økonomi.

Debatten begynner kl.18.30 og arrengeres i aulaen på Norges Handelshøyskole.

Be there or be squere!

17 comments:

Mathias said...

Det blir vel komi'kveld!

Anonymous said...

Long time no see kan du si, på en måte, liksom og sånn. Vi sees der! :D

Anonymous said...

Spanderer du flybilletten så kommer jeg gjerne..

Dere får håpe det går bedre for dere enn for oss. Skulle ha ca. den samme debatten her på uio også, kun Tranøy kom, Foss og Skjerva glimtet med sitt fravær..

Eirik Løkke said...

Tranøy er interessant å høre på alene også, var på Chateu Neuf på onsdag, han var flink.

Men blir vel ekstra spennende å høre på debatt, særlig siden undertegnede skal lede den.

Anonymous said...

Ja, så at det var monolog med Tranøy på onsdagen.. Det slo meg som rart at han, med en "mislykket" debatt friskt i minne, skulle gjenta suksessen med en monolog uka etter.

Men han har absolutt noen interessante poenger.

Lykke til med leding av debatt, du får be om videooverføring så vi som av en eller annen grunn må melde avbud kan følge den.

Machiavelli (No) said...

De som ikke skal på denne sikkert interessante, men likefullt forglemmelige debatten, kan alltids sjekke ut min nye blogg.

Den er ment å vise hvor skremmende sensurkåt VamPus plutselig er blitt. Døm selv om de innleggene var for ille for å publiseres i VamPus' blogg...


M :)

Anonymous said...

Ingen tvil om at du har blitt utsatt for bloggtyranniet Machiavelli.. Men nå ville jeg likt å sett den bloggen blitt brukt til annet enn bare upubliserte innlegg i Vampus blogg.

Du har nok på hjertet, og vil i alle fall ha meg som fast leser. :)

Machiavelli (No) said...

Men jeg synes jo det er tragisk at VamPus ikke tåler at hun og hennes eget (propaganda-) nettverk blir satt under samme form for kritisk ettergåelse i sømmene, som hun formaner folk til å la Michael Moore undergå - før de i det hele tatt ser filmene hans.

Takker for tillitsvotumet i alle fall:) Og jeg kan vel alltids publisere andre ting der også - eller opprette en sideblogg hvor jeg skriver egne innlegg.

Jeg kunne f.eks. tatt for meg Snoen og hans kommentar om Che Guevara i nyeste MEMO. Ingenting han skriver er direkte feil, men utvalget hans er så ubalansert som det bare kan bli. Jeg tenkte å skrive en post hvor jeg foretar et tilsvarende fullstendig ubalansert utvalg av kildereferater om samme mannen - bare med positivt fortegn.

Så kan folk se hvor lett det er å misbruke kilder om man velger å utelukkende fokusere på det som kan tolkes negativt i høyest grad (i sær for dem som er totalt historieløse angående mannen og angående forhold rundt den kubanske revolusjonen - og alle problemene de har hatt i ettertid, både internt og eksternt, i forhold til USA, ikke minst.. ).


M ;)

Anonymous said...

Gjør det, men reflekterte innlegg mottas også med takk. ;)

Machiavelli (No) said...

Jeg skal gjøre mitt beste :)


M

Anonymous said...

da er det bare å gi oss referat fra debatten så fort som mulig K.. Venter i spenning.

Machiavelli (No) said...

Kapitalismus, anbefaler deg å innføre kryptering på bloggen din. Det er mange som har det. Det fungerer sånn at folk må skrive inn en kode nederst før de sender kommentaren sin. Blogger genererer koden for hvert enkelt tilfelle.

Siden du er så hardt rammet av spam, mener jeg. Det er et enkelt grep, og det er sikkert ingen brukere som vil protestere.


mvh M

Eirik Løkke said...

Takk for tipset skal innføre det.

Mathias said...

Tipset han der fyren over kommer med er jo bare idiotisk, dersom man er for den frie meningsutveksling. Det er jo bare irriterende å skrive inn denne koden, så du bør helst fjerne den. Det denne fyren over kaller spam, kan fritt oversettes til uønskete ytringer.

Anonymous said...

mathias...

fri meningsutveksling er ikke å la botter spamme siden din.

Mathias said...

Spam er spam, ikke det enkelte kaller uønskete meninger. Derfor er dette med wordverification bare et irrrrriterende moment, et moment jeg hater.

Machiavelli (No) said...

Mathias, alvorlig talt, nå har du glemt å ta medisinene dine igjen...


M ;>