Thursday, August 03, 2006

Kapitalismus er en mann, egro han er et djur...

Men er djür! Dette er holdningen til Roks, en obskur og fanatisk kvinneorganisasjon, hvis virksomhet ble portretert i NRK onsdag, i den mye omtalte dokumentaren Könskriget, laget av SVT. For å oppsummere holdningen til denne obskure organisasjonen med kontakter langt inn i regjeringen.
  • Men er djur!
  • Det er normalt for menn å slå kvinner, det er noe menn gjør fordi det er praktisk
  • Org. kidnapper unge jenter, låser de inne og hjernevasker dem etter at de har blitt utsatt for vold slik at de skal "komme seg" etter opplevelsen...
  • Akademia har fått ordre etter modell fra DDR å undervise all vold i maktperspektiv menn vs kvinner. Adjø fri forskning!
  • Eva Lundgren (!) er heltinnen, alt uansett hvor uetterettelig og kvasivitenskapelig det er sant, og spesielt tvangsforestillingene til Lundgren om barneoffring og satanisme.
  • De er mot behandling av voldelig menn "da det tar fokus vekk" fra maktperspektivet
Makan til sprøyt fra ende til annen som dette ROKS kommer med skal du se lenge etter. Men denne organisasjonen her har faktisk betydelig innflytelse i Sverige, hvilket er intet mindre enn sinnsykt. Kapitalismus er en mann, ergo han er et djur...

Milde moses! Rädda Sverige!

42 comments:

Anonymous said...

Kapitalismus:
"Men denne organisasjonen her har faktisk betydelig innflytelse i Sverige, hvilket er intet mindre enn sinnsykt."

Er du klar over i hvilken grad barnefjernskontorene er gjennomsyret av denne ideologien og nært beslektet?

Denne perversjonen har jeg sloss mot i 18 år.

De hater familiene.

Hvorfor mener barnevernets guro, Kari Killen, at hvert fjerde barn trenger psykiatrisk behandling?

Oversetter man en slik statistikk til praktisk virklighet betyr det at det store flertallet av familier med 3 barn og mere, driver omsorgsvikt fordi de ikke tar et eller flere av barna til psykologisk behandling.

Google litt - ta et søk/studie på Ole Texmo, så får du se litt av sammenhangen mellom ekstrem kvinnefrigjøring og barnevernsovergrep.

Du bruker ord som
• obskure
• sprøyt
• sinnsykt

Det er helt korrekt beskrivelse på denne motparten til prof. Marianne Skånland som skriver på r-b-v, BarnasRett og nkmr.org

Hadde du sett det i praktisk utfoldelse på barnefjernkontorer, hvor det knuser familier, fjerner barn, splitter par (!) - barnet har det mye bedre om du drar fra typen din - ja, så hadde du forstått hvorfor jeg bruker grove ord og karikastikker.

Du finner mer om dette obskure, sinnsyke sprøytet på BarnesRett.no og på vårt forum f.eks her:
forum.r-b-v.net/viewtopic.php?t=131

Velkommen til et lite innsyn i mitt helvete, Kapitalismus. Svineriet har ikke bare makt i styre og stell i Sverige. Det du har sett er en viktig part av det vi sliter med av galskap i det såkalte barnevernet. Du finner også mye av dette tankegodset i SV og RV. Det er ikke tilfeldig at disse er overrepresenterte på barnefjernkontorene. Ekstremfeminismen er en samfunnspest.

Eirik Løkke said...

Jeg har absolutt ingen grunn til å tro at siutasjonen er like ille i Norge som i Sverige.

Det innsyn jeg har fått i barnevern etc, er stikk motsatt at barn går gjennom et helvete med uskikkede foreldre fordi barnevernet vegrer seg for å bryte inn.

Men at ekstremfeminismen ikke har så mye bra å by på det er jeg enig i.

Bluewolf said...

Alle menn er dyr? Er det da logisk å si at alle kvinner er like hatske som Rosk ser ut til å være? For meg høres dette ut som ekstremister som avskyr alle menn.

Eirik Løkke said...

Helt riktig Bluewolf. De (ROSK) hadde til og med Valerie Solanas som inspirator! Dette er en sterk femenistisk forkjemper som tidligere hadde skrevet manifestet S.C.U.M.( Society for Cutting Up Men).

Solanas ble særlig kjent for sitt drapsforsøk på Andy Warhol! Dette ROSK eller RASK, whatever høres jo ut som en kjempegjeng!

Anonymous said...

Kapitalismus:
"innsyn jeg har fått i barnevern etc, er stikk motsatt"

Sann kapitalisme står ikke for maktbruk mot individ og familie. Det er dine fremste ideologiske motstandere du stryker over håret. Dette tragikomiske fenomenet finner vi i bøtter og spann i Norge.

Bevis rundt barnevernets "nytte":
http://opprop.r-b-v.net/info

Om Eva Lundgrens forskning:
barnasretts samlemappe om Eva Lundgrens forskning

Illustrasjon av ekstremfeministenes innflytelse:
Ellers finner man nok av ekstremfeminisme i krisesenterbevegelsen og dens allierte. Tove Smaaldahl/amnesty

Anonymous said...

..kanskje vi kan trille i gang en kampanje: "Klem en feminist?"

Dersom de blir vist at ikke alle menn nødvendigvis er kvinnehaterpatriarker vil kanskje den marxistiske gruppetenkningen deres få seg et skudd for baugen.

Anonymous said...

Jeg så noe om dette i en dokumentar på NRK1 i går. Solanas, dama bak SCUM, mente sogar at det å kalle menn for dyr var altfor snilt. Menn er ikke dyr, sa hun visstnok, de er maskiner, omvandrende dildoer (o.l.).

Intet mindre.

Deretter ble ei svensk feministkjerring intervjuet, og ble spurt direkte om menn var dyr. "Ja", svarte hun, uanstrengt. Etter noen sekunders kikking inn i kamera, fra der hun satt og så vel til rette ut bak en eller annen kontorpult (burde hun ikke heller vært bak en eller annen polstret dør?), fortsetter hun, tilsynelatende lettere overrasket, "tyckar inte du det... ??".


M

Anonymous said...

Går det ikke an å sperre ute denne Arild Holta? Han kommer jo rekende med disse paranoide barnevernsideene sine på hver eneste blogg. Nei til Arild Holta!

Eirik Løkke said...

Har ingen intensjon om å sperre ute Arild Holta. Fyren virker i overkant paranoid, men det er ingen Holta lese plikt, like lite som det motsatte.

Det er en del av prisen med ytringsfriheten.

k said...

Ja, jeg er et dyr. Det er den dumme evolusjonen sin skyld. Men det hindrer meg ikke i å tenke mer med det store enn det lille hodet.

Og hva har i tilfelle ROKS tenkt å gjøre med makta? Sette alle menn i konsentrasjonsleir? da blir jo makta forskjøvet litt...

Eirik Løkke said...

Hvis du er heldig så kanskje du havner i Konsentrasjonsleir. Med tanke på at S.C.U.M (society for cutting up men) nyter stor anselse i ROKS og at vedkommende bak galskapet Solanas faktisk prøvde å drepe Warhol, så kan en jo grøsse hva som kan komme til å skje hvis disse rabiate menneskene FÅR enda mer innflytelse...

Konsentrasjonsleir? Dream on!

Anonymous said...

Kjønnsrollemønsteret er et resultat av flere titusenvis års evolusjon. En evolusjon som har gjort mennesket til det ledende dyret på jorden. Vi må ikke kaste vrak på det naturen vil med oss apemennesker.

meg said...

"En evolusjon som har gjort mennesket til det ledende dyret på jorden. Vi må ikke kaste vrak på det naturen vil med oss apemennesker."

HAHAHA!

Det er det beste argumentet jeg har hørt mot feminismen på veldig lenge! Nei, dette fikk meg til å le godt! Det er nok dessverre konstatert få oppvask-gen i damer, theo.

Jeg må bare få forsvare feministene littegranne:

Det er, sikkert for dere, skremmende mange feminister og feministiske retninger rundt omkring. Jeg er feminist, men jeg mener ikke at menn er dyr, eller at menn ikke kan være feminister. Feminismens fokus på sosialt kjønn stammer fra mye forskning gjennom årene, en av de som regnes som feminismens mor er Simone de Beauvoire. Hun skrev "Det annet kjønn" som jeg herved anbefaler til alle aspirerende kjønnsforskere.

Det er mange feminister der ute jeg ikke er enige med, og selv om jeg er radikalfeminist, hater jeg ikke menn.

Anonymous said...

Du Ingvild, du kunne ikke være så elskverdig å finne en mer oppdatert samt mindre tidkrevende kilde til visdom på dette feltet vel, enn Simones mursteinsverk?


M

Gina said...

les innledningen! eller su sitt feministiske manifest! ;)

Anonymous said...

.. eller folk kan sikketr bare bruke sin sunne fornuft. Alle med med både ett og to hoder vet at menn og kvinnner er relativt like, så det å kalle den andre for udyr vil jo implisitt trekke begge ned.

Det man kan beskylde enkelte menn for er å tenke i overkant mye med det hodet vi jenter ikke har, men dét gjør dere til gjengjeld lettlurte og ekle å ha med å gjøre.

og husk Eirik; det er to typer menn, de som har begått overgrep mot kvinner, og de som kommer til å gjøre det ;o)

Eirik Løkke said...

Hehe, enig at det kan synes en motsetning mellom sunn fornuft og SUs feminist manifest...

meg said...

Machiavelli: er det en ting jeg ikke er så er det elskverdig! Les Simone, din slamp!

Gina said...

kapitalismus, har du lest det kanskje?

Anonymous said...

"Machiavelli: er det en ting jeg ikke er så er det elskverdig! Les Simone, din slamp!"

Jeg hadde den, men ga den i gave til en søt venninne.... :-p


M

Ps. Hun har ikke lest den hun heller ;)

Eirik Løkke said...

Nei, jeg har ikke lest Simone De B, men har skummet litt over hva Torill Moi har skrevet om henne. Det er visstnok et faktum at Simone De B. støttet Mao og hele det opplegget der, i likhet med Sartre, det alene avkler henne betydelig autoritet. Men bevares verket er jo en klassiker.

meg said...

machiavelli: bruker du simone som sjekketriks? sleipt..

kapitus: du er herved utfordret til å lese det annet kjønn.
god bok:D

Eirik Løkke said...

Mulig jeg kommer til å gjøre det senere Ingvild, men ikke dette året.

Anonymous said...

Ingvild, jeg innbiller meg at hadde Simone levd i Norge anno 2006, ville hun neppe ha funnet på å skrive noe mursteinsverk av et feministmanifest ;-)

For øvrig skjønner jeg det slik at det finnes en håndfull (?) feminister i Norge, som har bestemt seg for at kun de som kan denne boken ut og inn, er meningsberettigede i samfunnspolitiske debatter om kjønn?? Det blir jo i så fall helt feil. Da bør man nok heller danne en liten klubb og holde denne fascinasjonen for seg selv.

Tankene til en urban, akademisk elitekvinne i et annet land og en annen tid, kan ikke utgjøre the be-all and end-all i debatter om temaet i vår egen kultursfære mange tiår senere. Ting må sees i forhold til sin kontekst - alt annet blir meningsløst.

For øvrig har jeg lest en masse feministisk propaganda, polemikk og dialektikk, og ser sjelden eller aldri andre referere til dette verket enn enkelte få kvinner som mener svaret på alt finnes i denne boken og at det derfor må drives botslesning av dette verket i steden for levende meningsutveksling..

Det er jo rene bibelen for enkelte, tydeligvis, og bibeltilhengere skremmer meg litt. Det innbyr i alle fall ikke til noen åpen, uforutinntatt debatt.

Sluttelig vil jeg kort nevne at kvinner (eller menn) som er tillitsvalgte eller folkevalgte politikere i brede politiske partier i Norge i vår alder, nødig bør dedikere mer enn toppen noen få prosent av tiden sin på feminisme. Føler de behov for mer enn dette, ville jeg foreslå at de heller (eventuelt ved siden) tok på seg tillitsverv eller stillinger i særinteresseorganisasjoner for feminister.

Det finnes så mye annet viktig å se på; mye av hvilket burde være langt viktigere enn å kjempe for rettighetene til det et meget privilgert kjønn i et meget femininisert land.


M :)

Anonymous said...

Ingvild 2: Mer aktuelt i dagens samfunn.. ?

Fienden til feminister er ikke først og fremst menn, skulle jeg mene Ingvild, men alle forræderne av kjønnsnøytrale eller -egalitære idealer fra deres eget kjønn.

Eller hur? :)


M

Anonymous said...

dust

Anonymous said...

ditto

Anonymous said...

som radikalfeminist så synes jeg det er ille at menn og kvinner adopterer hverandres dårlige egenskaper fremfor de gode.

Eirik Løkke said...

Jeg har vanskelig for å si meg enig i at menn og kvinner har spesielle egenskaper utover de biologiske som kan relateres til kjønn. Hva er isåfall menns gode sider?

Bedre ledere?
Tøffere?
Ærligere, elle mer "rett frem"?

Og kvinners?
Mykere?
Mer omsorgsfulle?
Gjøre mer enn en ting om gangen?

Tror dette er sterotyper, muligens du kan finne at dette er sant men isåfall er det kulturelt betinget og ikke biologisk.

Anonymous said...

"som radikalfeminist så synes jeg det er ille at menn og kvinner adopterer hverandres dårlige egenskaper fremfor de gode."

Som mann er jeg drittlei av at det forventes av meg at jeg skal spandere drinker og masse annet på søte damer jeg enten er sammen med eller flørter med, bare fordi jeg er mann.

Hvorfor kan ikke damer, hvis dere er så opptatt av likestilling, begynne å spandere drinker på mennene? Og da mener jeg ikke at dere bare skal holde følge. Spandér, og ikke forlange å bli spandert på tilbake. Det er det jeg mener. For slik er damer mot menn.

Og slutt med å kreve halvparten ved skilsmisse, når dere VET at mannen har tjent 3/4 eller mer av pengenen til husholdningen.

Action speaks louder than words, feminister. Dere kan ikke forvente å få i pose og sekk.


M

Anonymous said...

"Tror dette er sterotyper, muligens du kan finne at dette er sant men isåfall er det kulturelt betinget og ikke biologisk."

Du har tydeligvis ikke lest nok biologi på forhånd til å uttale deg så skråsikkert om dette, da du opplagt taler direkte imot alt jeg har lest av forskning på området..


M

Eirik Løkke said...

Derav tror M. Selv om jeg sedvanlig savner en begrunnelse eller referanse til den forskning som sier at det mannlig kjønn i kraft av sitt kjønn skulle ha være mer ærlig enn kvinner i kraft av sitt kjønn. Eller andre egenskaper som skulle bestemmes biologisk.

Anonymous said...

Du kan da ikke være SÅ uinformert?

Og hva i helvete er dette "derav tror M" sprøytet?

Dette er faktisk forskning og viten.

Ikke forvirr dine egne forutinntattheter med hva som er status quo på forskningsfeltet.

Det finnes rikelig med forskjeller i hjernestrukturene på kvinner i forhold til menn. Det overrasker stort at du slett ikke har fått med deg noe om dette i det hele tatt. Så i høyeste grad så kan det trygt sies å være forskjeller mellom kjønnene basert utelukkende på kjønnsforskjellen, ja. LIKHETENE mellom kjønnene, er i større grad kulturtilvendt.


M

Ps. Du begynner å bli mer enn bare hakket arrogant. Det er kvalmende. Var det ikke dette du selv så ærlig påpekte var en svakhet hos deg selv?

Anonymous said...

Siden det mest sannsynlig må inn med teskje, så kan jeg begynne med dette enkle søket, som jeg er oppriktig overrasket over at Kapitalismus ikke gadd å gjøre selv, før han på kvalmende vis avfeide innsigelsene uten videre.

Skjerpings!

Det har for øvrig også vært meget rikt illustrerte, lange artikler om slike forskningsdata i internasjonale kvalitetstidsskrifter nylig - så som Time Magazine. Og det undervises til og med på profesjonsdelen av psykologistudiet, blant annet i Bergen.

At en tidligere leder av Studentersamfunnet ikke har fått noe av dette med seg, er rett og slett oppsiktsvekkende.


M

Anonymous said...

Fordi jeg er så oppofrende av natur (men jeg LIKER ikke å gjøre research-arbeid gratis for andre som er fullt kapable til å gjøre det selv):

"Fact and Prejudice
But do these differences mean a superiority/inferiority relationship between men and women?
"No", says Dr. Pearlson. "To say this means that men are automatically better at some things than women is a simplification. It's easy to find women who are fantastic at math and physics and men who excel in language skills. Only when we look at very large populations and look for slight but significant trends do we see the generalizations. There are plenty of exceptions, but there's also a grain of truth, revealed through the brain structure, that we think underlies some of the ways people characterize the sexes."

Dr. Courten-Myers concurs: "The recognition of gender-specific ways of thinking and feeling -- rendered more credible given these established differences -- could prove beneficial in enhancing interpersonal relationships. However, the interpretation of the data also has the potential for abuse and harm if either gender would seek to construct evidence for superiority of the male or female brain from these findings."

The conclusion is that neuroscience has made great strides in the 90s, regarding the discovery of concrete, scientifically proved anatomical and functional differences between the brains of males and females. While this knowledge could in theory be used to justify misogyny and prejudice against women, fortunately this has not happened. In fact, this new knowledge may help physicians and scientists to discover new ways to explore the brain differences in the benefit of the treatment of diseases, the personalized action of drugs, different procedures in surgeries, etc. After all, males and females differ only by one Y chromosome, but this makes a real impact upon the way we react to so many things, including pain, hormones, etc."

Fra denne artikkelen, som er en av bare mange du vil kunne finne på nettet.

Denne gang brukte jeg dette søket, men atter mange andre kombinasjoner kan nok med rikelig av resultater anvendes.


M

Anonymous said...

"Selv om jeg sedvanlig savner en begrunnelse eller referanse til den forskning som sier at det mannlig kjønn i kraft av sitt kjønn skulle ha være mer ærlig enn kvinner i kraft av sitt kjønn. Eller andre egenskaper som skulle bestemmes biologisk."

Sedvanlig? Var den til meg? Legger jeg ikke inn nok linker i kommentarfeltet? Mener du at alle andre skal gjøre alt grovarbeidet for deg, i de tilfeller der du er over gjennomsnittlig dårlig oppdatert på forskningsresultater?

Nei, total skjerpings K. Denne arrogansen din er bare ikke sexy. Du må finkalibrere den litt nærmere.

Og nå har jeg gitt deg all hjelpen jeg gidder å gi deg. Eneste unntaket jeg vil gjøre, er om jeg finner fram til det ene av utallige tidsskrifter (stort sett amerikanske) jeg har kjøpt de siste to måneder, hvor den beste og mest gjennomført illustrerte artikkelen om alle de forskjellige kjertelforskjellene mellom kjønnene befinner seg.

Merk at til og med antallet nevroner mellom venstre og høyre hjernehalvdel, er vesensforskjellig mellom kjønnene. Damer har langt bedre forbindelse mellom de to halvdelene, hvilket fasiliterer bedre evne til å gjøre mange ting samtidig. Nyttig når man har flere småunger å holde styr på, mens man gjør annet arbeid, f.eks.

Hjerneforskjellene kan også forklare kvinners økede evne eller tilbøyelighet til omsorgsfølelse. Samt altså mye annet. Les selv.

Over.


M

Anonymous said...

Hjernekjertler, så som hypothalamus etc. Red.

Anonymous said...

Sorry, jeg må bare ta med denne artikkelen, da den så ypperlig og konsist poengterer hva jeg ville fram til.


M

Eirik Løkke said...

Greit. Jeg tar selvkritikk. Jeg skrev "tror" fordi jeg ikke gadd eller hadde tid til å ta noen grundig sjekk på område. Og det stemmer at du er veldig flink til å legge linker slik at det var et dårlig poeng.

Mitt hovedpoeng var ikke at hjernen og de ulike delene av den ikke er forskjellig og kan reagere forskjellig med utgangspunkt i forhold til biologi, og at dette også kan påvirke egenskapene.

Det jeg på usedvanlig klønete vis ikke greide å formulere, hva jeg i liten grad tror at kjønn påvirker de vesentligste egenskaper av typen snill eller ond. Egoistisk eller altruistisk, eller om kjønn bestemmer hvor smart (reflektert du er, f.eks)

Jeg har ikke fått gått igjennom linken enda og innrømmer gjerne at jeg ikke er fullt oppdatert på område. Men det jeg ønsker å få frem er biologismekritikken som f.eks Lars Fr. Svendsen har kritisert i boksform, om at gener blir overfokusert i forhold til menneskelig egenskaper.

Men jeg tar pongene.

Anonymous said...

Hederlig replikk. Det står stor respekt av en debattant som kan innrømme feil eller venstrehåndsarbeid.

Jeg er enig med deg i hva du skriver i ditt tredje avsnitt, og er for øvrig heller ingen stor tilhenger av bilogisme, og annet Bjørn Vassness-vissvass...


M

Anonymous said...

"Merk at til og med antallet nevroner mellom venstre og høyre hjernehalvdel, er vesensforskjellig mellom kjønnene."

Her mente jeg for øvrig nevrotransmittere.

Anonymous said...

http://www.djmal.net/thaspot/members/viagrakaufend
[b]VIAGRA erection BESTELLEN VIAGRA[/b]
http://www.serataanime.it/forum2/member.php?u=336
[b]VIAGRA bestellen VIAGRA BESTELLEN PREISVERGLECH[/b]
VIAGRA BESTELLEN eur 0.85 Pro Pille >> Klicken Sie Hier << BESTELLEN BILLIG VIAGRA CIALIS VIAGRA potenzhilfe KAUFEN Preiswerter Viagra
http://www.sembrasil.com.br/assets/snippets/forum/viewtopic.php?t=145
[b]VIAGRA information VIAGRA BILLIG PREISVERGLECH BESTELLEN[/b]
[url=http://www.einvestorhelp.com/member.php?u=37776]BESTELLEN BILLIG VIAGRA[/url] - VIAGRA Austria
[b]VIAGRA fuer frau VIAGRA REZEPTFREI BILLIG[/b]
[b]VIAGRA ohne rezept VIAGRA BILLIG BESTELLEN[/b]
[url=http://www.postyouradforfree.com/showthread.php?p=313013]online bestellen[/url] - VIAGRA online bestellen
[b]VIAGRA Suisse VIAGRA BILLIG PREISVERGLECH[/b]
[b]VIAGRA Holland BILLIG BESTELLEN VIAGRA[/b]
[b]VIAGRA® kaufen
VIAGRA Deutschland
VIAGRA online kaufen
VIAGRA on line
VIAGRA alternativ
VIAGRA rezeptfrei
VIAGRA Kaufen
VIAGRA Apotheke[/b]