Monday, October 30, 2006

Taxfree tull

Kapitalismus var i Sverige i helgen og forhandlet (harde forhandlinger) på vegne av NSU. Utenom en rasistisk drosjesjåfør, med minoritetsbakgrunn attpåtil, (som Kapitalismus noe fleipete spurte om hadde fått telefon fra Oddvar Stenstrøm), så var det ikke mye spennede som skjedde. Da bortsett fra de hemmelige forhandlingene, men det er en annen historie.

Dette blogg innlegget handler først og fremst om Taxfree. "Hvorfor i allverden har vi Taxfree"? De fleste som reiser mye er vel bemidlet, og således er "Taxfree" en måte å sponse "De som har mest fra før". Er det noen grunn til å bevare Taxfree, nærmest bare fordi de har ordningen i andre land?

Riktignok virker drømmen om "kvoten", "taxfree" og "sprit" til å være halve opplevelsen for nordmenn på tur, men etter undertegnedes mening er det absolutt intet godt argument for opprettholdelse av taxfreetullet.

Bruk pengene på generelle nedsettelser av skattenivået, ikke subsidier de som har mest fra før!

Og ja, fjern det forbanna kvotereglementet, securitas burde virkelig ha bedre ting å finne på enn å sørge for at folk ikke tar med seg en liter vin for mye.

11 comments:

Anonymous said...

Ikkje kødd med kvoten!!!

Lene F. Sylta said...

Tenk på alle studenter og ""minstepensjonister"" som reiser nesten gratis til Danmark. Sparer jo inn billetten på prince mild og billig whisky!

Tax free e gøy, og securitas kan man fint grine seg ut av om man har tatt ei flaske for mykje ;)

Anonymous said...

nei nå må du holde opp!!! får jo ikkje tak i petterøes badla i utlandet!

Eirik Løkke said...

Kvoten skal jeg ikke kødde med, men det finnes mer fornuftige måter å sette ned skatten på.

Lene: Taxfree er sikkert gøy, men intet argument!

Anonymous said...

intet argument du liksom...her handler det om å tilpasse etter hva som passer en selv best. HØHØ.

visste han hvem oddvar steenstrøm var?

Anonymous said...

Du mener fri flyt?

Anonymous said...

Det ideelle er vel fri handel - uten kvoter, men med nasjonale særavgifter?

Eirik Løkke said...

Jeg mener friflyt, og det ideele er frihandel uten kvoter med nasjonale særavgifter, dog kunne det være bra å få plass globale miljøavgifter.

K

Kenneth said...

tollvesenet...... og ikke securitas.. har nok md å passe på at kirsebærne sine ser bra ut, og at alle under 16 synes de ser bra ut... Securitas' jobb: se bra ut (selv om de overhodet ikke gjør det), sjekke opp damer bak disken, se tøff ut, og late som man er politi...

Ellers; ikke kødd med kvoten, følgelig for jg er skeptisk til total fjerning av særavgifter på alkohol...

Anonymous said...

Eksport er skattefritt. Og jeg må ærlig innrømme at dette ikke er mannen jeg hadde forventet at skulle ta til orde for å gjøre noe med akkurat det.

Mathias said...

Taxfree er jo bare lureri, til og med i Danmark. Det er billigere i land i Danmark enn på danskebåten. Enda værre blir det om man reiser til Spania hvor det er ca. halvpris på land i forhold til på flyet eller i taxfreen på Flesland. Om man fjernet taxfreeen vill det neppe bli noe savn.