Tuesday, November 21, 2006

Eli Hagen show

Eli Hagen har kommet med ny bok. I denne kan hun avsløre at hun har vært sjalu på blant annet Siv Jensen og Anne Enger Lahnstein(!). Videre mener hun Bondevik ikke tenker på andre enn seg selv, og at Erna er en grå, ustelt mus. Verdens Gang, også kjent som VG er ondskapen selv og Høyre synonymt med arroganse. Torbjørn Jagland og Kåre Willoch får også gjennomgå i den "kritiske analysen" til Eli Hagen.

I Dagbladet i dag avslører hun at hun måtte være barnepike for en Ap-topp (legg merke til hvordan uttrykket "topp" alltid kommer som et substitutt til virkelig identitet) som absolutt ville på Horehus i Bangkok under en komite reise. Det er tydeligvis mange godbiter i boken Elskerinne, sekretær og hustru, og den har da fått rikelig med oppmerksomhet de siste dagene, og kommer helt sikkert til å prege "nyhetene" også i dagene som kommer.

Helt ærlig, hvordan skal man forholde seg til Eli Hagen og hennes medieshow? Jo da, man kan jo fullstendig overse den, hvilket jeg langt på vei gjør. Men som et nyhets og politisk dyr så er det vanskelig å unngå, når selv seriøse program som Dagsnytt atten bruker etertid på boken. Karakteristikkene av diverse mennesker er knapt verdt å kommentere, de faller i hovedsak på sin egen urimelighet. Jo da, hun skal få lov til å mene akkurat hva hun vil, og med tanke på alle karakteristikker fortjent og ufortjent hennes kjære mann Carl Ivar, har måttet tåle opp gjennom årene (for å ikke glemme håret til Eli) så er det ikke rart om hun føler for å ta litt igjen.

Men er dette virkelig interessante nyheter? Godt mulig at det faktisk er det, gitt den posisjonen Eli Hagen faktisk innhar og har innehatt de siste årene i norsk offentlighet. Godt mulig at det er interessant for offentligheten å vite hennes personlige meninger om både den ene og den andre. Jeg synes ikke det er særlig interessant, og synes de sier en hel del om norske medier at denne saken tilegnes så mange spaltemeter som den faktisk får.

Som politisk analyse virker dette å være et makkverk, diletanisk hvis jeg skal være snill. Som et case studie på norske medier er saken særs interessant, og uttrykker langt på vei Hans Magnus Enzenbergers poeng om norske medier provinsielle tenkning par excellence. (Samtiden siste nr.2001 eller første nr. 2002).

Satirikeren Henry Louis-Mencken uttalte engang:

"Nobody ever went broke underestimating the intelligence of the American public"

Eli Hagens medieshow viser at Mencken like godt kunne snakket om Norge.

20 comments:

Anonymous said...

fantastisk bilde!

Det sier vel det meste...

Anonymous said...

Hei

Kjetil her

har fått nettside

www.litteraturpris.org

Anonymous said...

Men hvis Høyre er synonymt med arroganse, og Bondevik er arrogant...?

Dette blir litt som i 2001.
Ap: Hvis velferd er viktigst (stem Ap)

FrP: Velferd ER viktigst (altså må du stemme Ap)

Exphil-bolken logikk kan nok anbefales Eli Hagen.

Anonymous said...

Ganske godt gjort å være så aktiv i sin fullstendig overseelse av noen at man skriv et blogginnlegg om dem. Grattis ;Þ

media e jo akkurat det samme med. Dersom dem ikkje fikk oppmerksomhet når dem skreiv om og satte fokus på sånne saka, så hadde dem nok slutta med det ganske fort.

Machiavelli (No) said...

"Helt ærlig, hvordan skal man forholde seg til Eli Hagen og hennes medieshow? Jo da, man kan jo fullstendig overse den, hvilket jeg langt på vei gjør"

Ja! Den biffen fikset du jo helt *forbilledlig*. Jommen sa jeg smør... ;-D


M

Anonymous said...

"Som politisk analyse virker dette å være et makkverk, diletanisk hvis jeg skal være snill."

Som litteraturkritikk/anmeldelse er ditt innlegg det samme... :) Hva med å lese boka før en uttaler seg?

Det må jo sies at den dama er stilig!

Det tar sannelig mye mot å bevare et kjennetegn som det kråkereiret er, bare på faenskap, bare fordi hun får så mye stress med det fra media og likevel ikke vil la seg kue. En daglig dose ærlig arbeid er lagt i denne daglige protesten/demonstrasjonen!

Og det er faktisk deilig med en litt mer direkte biografi, i motsetning til disse selvhøytidlige og autoritetshøytidelige biografiene vi har sett de siste åra.

Heia ELI!

Geir Pollestad said...

Jeg ser vi er ganske enige. Selv om stilen er litt ulik :)

Elis bok skal ikke leses.

Journalister er jevnt over enkle.

Anonymous said...

Minner meg om Sondre Lerche som i dag skulle sette en bok i "skammens bibliotek" på P2. Han valgte denne boka, men han hadde selvfølgelig ikke lest den. Han kjøpte den ens ærend for å ødelegge den i dette programmet.. Det blir litt feil, uansett om boka er bra eller dårlig.

Men det inntrykket jeg har fått er at de som har lest boka faktisk synes den er ganske god, og til og med at den er verdt å lese, kanskje spesielt for "politiske nerder".

Mathias said...

Jeg får mest lyst til å vri meg av latter i sofaen. Hun har virkelig valgt tittelen med omhu; "Elskerinne, sekretær og hustru". Det høres ut som tittelen på en 350 episoders amerikansk såpeopera a la Glamour.

Eirik Løkke said...

Endelig noe fornuft Mathias! Har du tenkt på å skrive bok?

Mulig jeg burde lese den. Men jeg kommer ikke til å gjøre det.

Poenget med å blogge et innlegg om den, var jo nettopp det at det var fullstendig umulig å lese nyheter uten å komme over boken og dens innhold.

I alle tilfeller så forteller dekningen av utgivelsen ganske mye om norske medier, det var igrunnen mitt fokus. Hva gjelder selve boken til Eli så holder jeg fast på at den virker å være, basert på det hun uttaler, nokså amatørmessig, eller som "kunnskapsløse" Inge Lønning undrer seg; Burde ikke forlaget stille visse krav til hva de publiserer?

Men så lenge det selger så for all del, det må være lov til å tjene penger, selv for amatører...

Gaute said...

uten å ha lest boken selv, så er jeg ganske sikker på at dette er en utmerket bok.
er fryktelig lei av bøker som skal være så "saklige", endelig en bok for folk flest!

Anonymous said...

Suck a fuck, K, suck a fuck

(hint, hint)

Ps. Det heter Brødrene Karamazov, ikke Karmazov. Hilsen storinkvisatoren :)

Anonymous said...

Mathias, hun har nok valgt den tittelen fordi det er akkurat det Carl I. hele tiden har omtalt henne som internt i FrP og i vennekretsen:

elskerinne, sekretær og hustru

ask anyone in the "progressive" party......

Anonymous said...

Seriøse statsvitere mener hun har hatt mer makt enn Erna Solberg i enkelte perioder. Jeg skal sitere en skremmende, anonym melding sendt inn til Redaksjon En under debatten over boka hennes:

"Alle burde lese denne boken! Dette er sannheten!"

Dette var en av mange lignende meldinger, jeg tviler faktisk på at det er ironi. Det er til å gråte av...

Blåblogg said...

Det verste av alt er at denne boken og de latterlige krampeaktige utspillene hennes garantert går rett hjem hos de Se&Hør-lesende kjernevelgerne...sukk

Anonymous said...

"de latterlige krampeaktige utspillene"

Er det rart hun sier som hun gjør om Høyre-folk, når dere ikke klarer å hjelpe dere selv til å oppføre dere som normale folk selv om livet stod på spill.. ?

Anonymous said...

Høyrefolk er den pris vi andre må betale for små oppblåste blærer.

Anonymous said...

Anonymous said...

fantastisk bilde!

Det sier vel det meste...
-----------

Bildebruken er nok et viktig ledd i medias iscenesettelse av den mediaskapte virkelighet.

Folk burde i det hele tatt være mer kritisk bevisst på den regi og iscenesettekse media sitter med.

Anonymous said...

Anonymous said...

fantastisk bilde!

Det sier vel det meste...
-----------

Bildebruken er nok et viktig ledd i medias iscenesettelse av den mediaskapte virkelighet.

Folk burde i det hele tatt være mer kritisk bevisst på den regi og iscenesettekse media sitter med.

Anonymous said...

Jøss.. sjalu på Anne Enger Lahnstein.. Det sjokkerer meg mest! Gøy blogg du har, Eirik =)