Monday, August 27, 2007

Skolevalg

Denne uken er skolevalg i Hordaland og Kapitalismus er selvsagt ute å debatterer for Unge Høyre. Joda jeg begynner å bli gammel, men alder til tross det er faktisk bare min andre valgkamp for ungdomspartiet.

Mye kan sies om skolevalg, og mye skal jeg si når uken er omme (kan jo ikke avsløre alle triksene på forhånd...), men noe i nærheten av det akademiske etos om kritisk grunnleggende refleksjon og krav til dyp argumentasjon er det ikke.

Og for eget vedkommende er det greit å kunne avspasere fra Studentersamfunnet og Universitetsmiljøets relative større krav til argumentasjon, til fordel for ren retorisk demagogi - hvor kriteriet er usaklighet dess mer dess bedre.

Hvor vellykket det blir, vil vise seg, men det er ihvertfall gøy å gjøre noe annet.

5 comments:

Programsekretariatet said...

lykke til!! :-)

Eirik Løkke said...

Takk for det :)

Anonymous said...

Du skriver i ditt innlegg at "kriteriet er usaklighet dess mer dess bedre". Det er interessant at dette utsagnet kommer fra en mann som for litt siden var usikker på hvorvidt 16-åringer burde få stemmerett. Hvis 16-åringer (og også 17- og 18-åringer som det forsåvidt er et flertall av på videregående skole) tilkjennes så liten refleksjonsevne at ungdomspartiene tar skoledebattene så til de grader lite på alvor, ja da har du vel besvart din egen usikkerhet ganske så grundig.

Eirik Løkke said...

Tja, mulig jeg overdriver litt. Men det finnes jo mye usaklighet også blant folk over 18 år...

Anonymous said...

Ja, og skal man dømme etter din egne utsagn, så finnes det en klar overrepresentasjon blant menn på 27 fra Rogaland...