Saturday, December 08, 2007

I mangel på bedre ord. HELVETE

Det er smått utrolig hvor mye en fotballkamp kan irritere. Men det er hvertfall tilfelle - sånn innihelvete også. Liverpool gikk idag på sitt første tap i premier league 1-3 mot et godt Reading lag. Kampen var en surrealistisk opplevelse - der en ellers grei dommer, til de grader avgjorde kampen gjennom vanvittig feilaktige avgjørelser. Ikke at jeg tror dommeren var korrupt, heller har problemer med synet, men likefullt greide dommeren å fullstendig ødelegge kampen med sine udugelig avgjørelser - og det er klart at når slike avgjørelser går en imot, så er det rett og slett jævlig irriterende.

FEIL 1. Readings første mål kom etter ett ukorrekt idømt straffespark, Carragher takler skikkelig klønete - men som TV-bildene viser - klart utenfor 16 meteren, dette burde ihvertfall linjedommeren ha sett.

FEIL 2. Torres blir taklet klønete - men klart innenfor straffefeltet - altså straffe! Hva gjør dommeren? Ser ut som en jævla apekatt og gjør ingenting! Skandale!

Feil 3. Torres blir nok engang taklet veldig klønete - men soleklart straffe!! Hva gjør dommeren? Forsetter sin monkeybusiness og gjør ingenting.

Under normale omstendigheter, eller rettere sagt dersom dommeren hadde fulgt reglene skulle altså Liverpool ha ledet 3-0 på dette tidspunket.

Men hva skjer? Jo Reading får en dødball og scorer på den. Her er det muligens snakk om hands, men om så er tilfelle er den ihvertfall vanskelig å se. Rett etter får Reading nok et mål og leder 3-1, hvilket de tilslutt vinner.

Tar man med at Liverpool itillegg hadde gode muligheter og merkelig disposisjoner fra Benitez så fortonet hele kampen seg igrunn som en noget spesiell opplevelse.

Så takk skal du ha dommer Andre Marriner - for å gjort Lørdagskvelden til en sur opplevelse. Du er helt sikkert en grei dommer og alle gjør feil - problemet er at noen TYDELIGVIS gjør ganske mange fler enn andre og tre så tydelig feil i samme kamp er for gale.

Det sies jo at bare dårlige tapere skylder på dommeren. Det får så være, i denne kampen er det jo opplagt for alle som har et abstraksjonsnivået så gjør dem istand til å tenke mer enn to tanker at så var tilfelle.

PS! Skulle de to middelaldrende damene som satt ved siden av meg på biskopen under kampen og som jeg skremte vannet av under et kortvarig raseriutbrudd - tilfeldigvis lese denne posten så beklager jeg det.

5 comments:

Anonymous said...

I hear you!

Iversen said...

Sett det hele i perspektiv: Tenk på oss stakkars Sunderland-supportere. :(

Eirik Løkke said...

Kommentar overflødig... :)

Anonymous said...

Hei Eirik. Tydelig at Liverpool-supporterne er uenige med reglene i fotball.

DET DU PÅSTÅR ER FEIL 1: Ja, taklingen skjer utenfor 16-meteren, men berøringen varer til de er godt innenfor. Da er det, ifølge reglene, straffe. Korrekt idømt og dommeren fikk ros både av den norske liverpool-supporter-kommentatoren, kommentatoren på SKY og de britiske kommentatorene på FOX Soccer Channel. (Dommerstanden er dog ikke konsekvente på denne regelen.)

DET DU PÅSTÅR ER FEIL 2: Sonko hadde tå på ballen og dette er nok til ikke å dømme straffe. Korrekt idømt.

DET DU PÅSTÅR ER FEIL 3: Ikke straffe. La meg si det sånn: hvis forsvarer tar ballen er det ikke straffe.

Liverpool har på papiret et bedre lag en Reading. Angivelige dommerfeil gjør da ikke at Reading kan vinne med to mål. Det du sier er at dere måtte ha fått to straffer for å ha hatt en sjanse på lørdag. Det er bare trist. Bare innrøm at Reading var det beste laget. Og at vi fortjente å vinne.

Stefan

Anonymous said...

Dersom det raseriutbruddet ditt var av vanlig karakter tviler jeg sterkt på at det kun var de to damene ved siden av deg du skremte. Antageligvis hele lokalet og alle andre i 1 km radius rundt.