Sunday, February 17, 2008

En støtteerklæring til Rafa Benitez

På en forblåst vidde noen km sørøst for Finsestasjonen, mottok jeg lørdag meldingen om at Liverpool tapte for Barnsley i F.A. Cupen – noe som strengt tatt ikke skulle være mulig. Helt hvordan det gikk til vet jeg ikke, av den enkle grunn at jeg ikke så kampen, men ifølge BT var det snakk om et enormt sjansesløseri, ikke at det er noen god unnskyldning, men det hadde dog vært enda mer bekymringsfullt om Liverpool ikke evnet å skape sjanser mot et såpass svakt lag som Barnsley.

Slike tap vil, uavhengig av prestasjon, fremprovosere diskusjoner kring trener Rafael Benitez sin fremtid. Særlig fordi forholdet til de amerikanske eierne ikke akkurat har vært av det hjerteligste slaget. Jeg tror det vil være en svært dårlig idè å sparke treneren. Det er helt klart at resultatene iår ikke har vært så gode som forventet, ei heller har prestasjonene vært så gode som i det minste jeg hadde forventet. Skjønt det er snakk om små marginer.

Rafael Benitez er etter min mening en av de beste trenerne i hele verden. Hans resultater er meget gode, og seieren i Champions League 2005 og finale i Champions League i 2007 skulle strengt tatt heller ikke vært mulig. Mer forventet var F.A Cupseieren i 2006. Benitez har vært en suksess for Liverpool så langt – og selv om det store målet, Premier League foreløpig er litt for langt unna, så tror jeg fremdeles Benitez er den rette mann til å ta Liverpool videre.

En annen ting som folk ofte glemmer i sine kollektive ”spark treneren” rop – er hvem som skulle være alternativene. Jeg tror ikke det var spesielt lurt av Chelsea å sparke Mourinho (noen som tror Avram Grant er en bedre person til å lede Chelsea?), ei heller tror jeg Steve McClaren var et bedre alternativ enn Sven Göran Erikson, som jeg syntes hadde gode resultater om ikke prestasjonen alltid var like god. Poenget mitt er ganske enkelt at det ikke finnes noen gode alternativer – som faktisk skal prestere bedre enn Benitez i Liverpool (vil slett ikke ha noen Klinsmann som trener).

Benitez er en svært dyktig taktikker, med knallgod defensiv organisering og en klar struktur i hele spilleopplegget. Han vet hva han vil – uten å være noen dogmatiker av Drillos kaliber (kanskje den eneste treneren jeg heller ville hatt til Liverpool enn Benitez). Summasumarum så er Benitez fremdeles den rette mannen til å lede LFC i fremtiden. Se ikke bort fra en ny finale i Champions League i Moskva i mai :)

2 comments:

Yosh said...

Svennis hadde da gode resultater og prestasjoner. 3 kvartfinaler på rad må da være godt, spesielt med tanke på at England alltid tryner i mesterskap.

Steve McClaren ble valgt kun fordi han er engelsk, og resultatet var at england mister et mesterskap for første gang siden 1994. Forhåpentligvis er det siste gang på en stund FA ansetter noen på bakgrunn av nasjonalitet i stedenfor kompetanse.

Eirik Løkke said...

Helt enig - men se ikke bort fra at nasjonalitet kan komme til å spille en vesentlig rolle også i fremtiden.