Thursday, September 04, 2008

Endelig inne på Repulican Convention DAY 3 - Giuliani og Palin

Det er vanskelig å beskrive med ord hvor enormt et republikansk landsmøte er, i betydning antall delegater, logistikk, presse og ikke minst sikkerhetsoppbud. Men la meg gjøre et forsøk.

Sikkerhetsopplegget er enormt i The Twin City. Xcel Center, hvor selve møtet foregår er avsperret med jernsperringer med en radius på flere hundre meter. Disse er alle voktet av politi, soldater og Secret Service. Alle avkjøringene inn til sentrum er voktet av politi og de fleste er avstengt, med påfølgende trafikale utfordringer (et mindre diplomatisk uttrykk vil være ”et helvetes kaos”).

Det enorme sikkerhetsoppbudet er selvfølgelig helt nødvendig, noe vi fikk illustrert på åpningsdagen da flere tusen demonstranter forsøkte å komme seg inn på Xcel-senteret, og på veien dit vandaliserte butikker, biler, hus, samt angrep politi. Fra The Republican Convention sin side ønsket man i det lengste å unngå å måtte stille med opprørspoliti, fordi ytringsfrihet og retten til demonstrasjoner er noe man setter høyt. Men disse pøblene, fullstendig uvillig til å stille opp i debatter, gjorde opprørspoliti til en dyd av nødvendighet.

For å komme innenfor jernringen, trenger man ”credentials”, noe jeg fikk til på Onsdag gjennom tidligere leder av Young Republicans Nicolee Ambrose (Thank you Nicolee!), hun kan muligens også skaffe meg inngang til siste dag på Konventet.

Å være inne på Konventet var helt fantastisk. Stemningen, talerne, opplegget rundt - det blir nesten for mye.

I klippet overfor kan du se den fantastiske oppvarmingstalen til Giuliani - herlig NYC sarkasme. Og hvilken tilbakemelding han fikk fra publikum.

Hvilket bidro til at taket holdt på å løfte seg når Sarah Palin ble introdusert 30 sekund etter at Giuliani gikk av scenen.

Uten å gå i dypere analyser kring standpunktene til Palin, så var det en utrolig opplevelse å være tilstede. Tror uttrykket vekkelsesmøte er et bra uttrykk. Palin leverte varene, det gjenstår å se hvordan resten av USA oppfatter Palins kandidatur og posisjoner.

3 comments:

Fredrik Mellem said...

Amerikansk politikk er pussig. Her skal man velge visepresident. EN som kanskje blir den frie verden sleder allerede før påske. Så finner man en varaordførerkandidat fra de folketomme skogene.

Anonymous said...

Haha, enig med Fredrik. I tillegg er hun kristenfundamentalist. Jeg ler meg i hjel.

Hva mener du om Palin, Eirik - er du enig med henne i NOE annet enn at hun er fiscally conservative?

Eirik Løkke said...

Fredrik, hun har da vært guvernør i Alaska i to år, det er mer executive leadership enn noen av de andre.

David, det er mye jeg er uenig med henne i. Men kristengalskapen betyr ikke så mye for meg, det viktig er at noen starter å røsker opp i D.C og starter kampen mot New Deal, social security og entightelment samfunnet for alvor. Jeg tror kanskje Sarah Palin kan være en slik person. McCain har en fantastisk historie for å kutte offentlige utgifter. a