Tuesday, September 09, 2008

Er det så vanskelig?

Noen ganger lurer jeg på om andre politikere tror det er Siv Jensen og Frp som styrer landet. Man kunne ihvertfall bli forledet til å tro så er tilfelle, når man hører Kristin Halvorsen snakke. Kveldens Redaksjon 1 hvor Siv Jensen debatterte integrering med Kristin Halvorsen bar særdeles sterk preg av denne omvendte ansvarsfordeling.

De som har lest denne blogg vil lett kunne se at Kapitalismus er motstander av kontantstøtten. Det er jeg på prinsipielt grunnlag, man skal ikke motta penger for å ikke bruke offentlig tjenester. Ei heller kan man si at kontanstøtten har vært veldig progressiv i integreringsøyemed. Derfor var en av de få positive tingene med denne sirkusregjeringen at de skulle kunne fjerne kontantstøtten. Både SV og Ap er veldig imot, og kontantstøtte er ikke jordbruksubsider, altså ikke en veldig viktig sak for Sp.

Likevel - Likevel greier ikke denne regjeringen med rent flertall i Stortinget å fjerne kontantstøtten, tiltross for at de er for å fjerne den! Er det så forbanna vanskelig å fjerne en velferdsordning??

Det mest patetiske var da Kristin Halvorsen utfordret Siv Jensen på kontantstøtten, som om det var FRP som var problemet og var i regjering. Det er mulig fru finansminister enda ikke har oppdaget det, men hun sitter faktisk i en flertallsregjering som kan gjennomføre akkruat hva den vil. Hvorfor denne handlingsvegring??

Det er fristende å etterpåmelde finansministeren til det pågående paraolympics - i klassen for totalt handlingsløse!

2 comments:

Anonymous said...

Er du mot kontantstøtten Kapitus? Går mot eget parti - en virkelig Maverick :)

5080 said...

Det er fordi Frp har infiltrert regjeringen.