Monday, November 24, 2008

Endelig Liverpool gull?

Av forskjellige grunner har jeg ikke kommentert Liverpool og engelsk fotball så langt denne sesongen. En av grunnene er at jeg ikke har vært noen stor optimist på Liverpools vegne forut for ligastarten, det var i mine øyne liten grunn til champagnestemning. Til tross for min normalt sett ukuelige optimise - så er jeg fremdeles skeptisk til at Liverpool skal ta gullet hjem denne sesongen. Jeg har blitt skuffa litt for mange ganger tidligere og kampen lørdag mot Fulham var ikke oppløftende.

Det er selvfølgelig gledelig å se at min tidligere lagkamerat Brede Hangeland imponerer i Premier League - men med all respekt for Fulham, dette er et lag Liverpool skal kjøre over - selv uten Steven Gerrard. Lørdagens kamp er en av grunnene til at jeg er og har vært mindre optimistisk enn hva jeg var ifjor. Misforstå rett, jeg er svært fornøyd med poenghøstingen så langt, med et par unntak. Seirene mot Man United og Chelsea var av den himmelske karakteren - og bar bud om at noe stort kan være på gang. Men kan det holde helt inn?

For å være helt ærlig - jeg ville ikke satset alle sparepengene mine på Liverpoolgull. Til det er laget sannsynligvis ikke godt nok.

Sentrallinjen er god, Agger/Carragher, Mascherano/Alonoso, Gerrard/Torres. Men spillerkjøpene i sommer har med unntak av Riera ikke slått til. Robbie Keane var antageligvis ikke det vi trengte - men jeg skal gi han noe mer tid.

Degen og Dossena er rett og slett langt fra gode nok. Arbeloa begynner å vise gode takter, Kuyt jobber alltid knallhardt og Babel har potensiale, men resten av stallen er ikke bra nok. Vi trenger mer fart på sidene både defensivt og offensivt. Pennant har visstnok for dårlige holdninger, ei heller har han prestert så bra som en kunne forvente.

Rafael Benitez er en suveren trener og jeg ville ikke byttet han mot noen. Liverpool er et bedre sammensveiset lag enn på lenge, spillerne utfyller hverandre bra, og ikke minst er Steven Gerrard et unikum. Samlet sett kan det tenkes at det er godt nok til å vinne ligaen.

Jeg tror det som sagt ikke, men det skal ihvertfall ikke stå på støtten!

You`ll never walk alone!

4 comments:

Anonymous said...

I år føler jeg meg sikker på at mitt kjære Liverpool tar gull. Spiller med selvsikkerhet.

Nyland said...

Desverre, men det er Arsenal som tar gullet i år :-D

Eirik Løkke said...

Det var ihvertfall bra kamp idag mot Chelsea.

Jeg tror jeg hadde vært enda mer frustert om jeg var Gunnersfan de siste årene. Arsenal er jo laget som alltid skaper mest sjanser men som likvel greier å rote bort seieren mot dårligere lag.

Men heller Arsenal enn Chelsea, for å ikke glemme Djevelens verk Man united :)

Anonymous said...

Du glemmer at Gerrard er Gud. Så lenge han er skadefri så kan jeg være spiss og Liverpool vil fortsatt vinne serien.

Det er unyansert å være dogmatisk i politikken, men det er det ikke i fotball.