Friday, November 14, 2008

Jonas Gahr Støre i Bergen

Norges svar på Barack Obama, Utenriksminister Jonas Gahr Støre var tirsdag i Bergen og Studentersamfunnet for å innlede om menneskerettigheter og signere boken sin, "Å gjøre en forskjell".

Gahr Støre besøkte også min gamle arbeidsgiver (var samfunnsredaktør fra 2002-2003) Studentradioen i Bergen. Ikke uventet trakk Gahr Støre fullt hus, og dessverre måtte de fleste som møtte opp på Studentsenteret se foredraget fra utsiden på storskjerm(Du kan se foredraget her). Kort oppsummert så var det vanskelig å finne noen som var motstander av menneskerettighetene. Gahr Støre var i likhet med publikum for det gode og mot vonde.

En liten sekvens fortjener dog litt mer oppmerksomhet.
Gahr Støre ble utfordret på hvorfor han ikke hadde tatt opp Guantanamo med USAs utenriksminster Rice, og ble synlig irritert på både fokus og spørsmålsstiller fra Bergen Venstre. Støre understreket at han hadde tatt dette opp med Rice - og det samme hadde vissnok justisminister Storberget.

Er det noen jeg IKKE tror ble særlig overbevist over at Guantanamo burde stenges er det de to forhenværende Amerikanske justisministrene John Ashcroft og Albert Gonzales...

No comments: