Friday, May 15, 2009

Kristin Halvorsen, finanskrisen og fakta

Ingen land bekjemper finanskrisen så effektivt som Norge uttaler Kristin Halvorsen - mens hun legger frem revidert nasjonalbudsjett. Hun har til og med fått et oppslag i International Herald Tribune om det.

Det er langt på vei riktig at Norge sine finansielle reserver i form av oljefondet har gjort Norge istand til å møte finanskrisen mer effektivt. Men dette skyldes ikke SV-politikk. Tvert imot.

Den såkalte nordiske modellen har blitt utviklet over tid i Norge i skjæringspunktet mellom Ap og borgerlige regjeringer, og kjennetegnes mest av alt av sin åpne økonomi. SV har faktisk aldri sittet i regjering og vedtatt noe som helst politikk før 2005.

Faktisk var det først på 80-tallet og begynnelsen av 90-tallet at den nordiske modellen begynte å få internasjonal oppmerksomhet, da etter at de nordiske landene deregulert og ispedd modellen en god dose markedsliberalisme.

SV var motstander av handlingsregelen, ethvert forslag som har tatt til ordet for økt oljeutvinning. Og alltid ville bruke mer penger (på alle gode formål) enn nær sagt alle de andre partiene.

Det er forsåvidt bra for landet at vi har en finansminister som har abdisert på vegne av SVs politiske standpunkter tilfordel for byråkratene og "Jens Stoltenbergerne" i finansdepartementet. Det er bra for landet.

Men noe SV-politikk er det ikke! Og heldigvis for det!

6 comments:

Anonymous said...

Godt poeng. Men det har vel aldri stoppet Kristin for å ta æren for noe andre har gjort...

Anonymous said...

Endelig sannheten gjennom en blogg!!

Lars said...

Så sant.
Leste den artikkelen NYT og ble litt irritert over hvordan den fremstilte "socialist finance minister Kristin" som landets frelser.

Sondre said...

artikkelen var jo forsåvidt god. og de konkrete attributtene til norsk politikk er jo ganske bra. enig i at det var synd halvorsen fikk sole seg i glansen, men noe må hun da få for å ha ofret alle sine prinsipper for landets skyld. :)

mrtn said...

Jada, men det som vel er poenget her er at Halvorsen reagerer på situasjonen, heller enn å anbefale samme medisin til alle sykdommer. Jeg synes virkelig ikke at høyresiden har brilliert med sine innovative løsninger på finanskrisen. Snarere med en dørgende stillhet om de radikale grepene vi må ta. Jeg skulle gjerne sett mer SV-politikk, men vi er nå en gang i en koalisjonsregjering.

文章 said...

AV,無碼,a片免費看,自拍貼圖,伊莉,微風論壇,成人聊天室,成人電影,成人文學,成人貼圖區,成人網站,一葉情貼圖片區,色情漫畫,言情小說,情色論壇,臺灣情色網,色情影片,色情,成人影城,080視訊聊天室,a片,A漫,h漫,麗的色遊戲,同志色教館,AV女優,SEX,咆哮小老鼠,85cc免費影片,正妹牆,ut聊天室,豆豆聊天室,聊天室,情色小說,aio,成人,微風成人,做愛,成人貼圖,18成人,嘟嘟成人網,aio交友愛情館,情色文學,色情小說,色情網站,情色,A片下載,嘟嘟情人色網,成人影片,成人圖片,成人文章,成人小說,成人漫畫,視訊聊天室,性愛,a片,AV女優,聊天室,情色