Tuesday, January 26, 2010

Hvorfor får ikke regjeringen Mullah Krekar ut?

La det være helt klart. AngrepetMullah Kreakar natt til igår er uakseptabelt. I henhold til det liberale demokrati, som mullahen selv tar avstand fra, så nyter han godt av rettsstatens beskyttelse. Og heldigvis for det. Det illustrerer at vi er en sivilisasjon som vektlegger humanisme. Dette til tross, grunnlaget for utvisningen av Mullah Krekar er ikke forandret.

Regjeringen hevder at de mangler en adekvat avtale som garanterer for Mullah Krekars rettigheter med Irak. Det kan meget godt hende, men det unnskylder ikke hvorfor ingenting blir gjort med dette. Det er for meg komplett utforstålig. Dette er hva UD burde ha gjort for lenge siden:
1. Tar kontakt med Iraks UD og utenriksministeren i Irak (som skulle være et kompetent organ), få en skriftlig garanti fra dem om at Mullah Krekar ikke blir torturert eller vil få dødsstraff. 2. Sender han ut av landet ASAP.

Man kan jo undre seg over hvorfor ikke UD har gjort dette allerede. Hva i all verden er det Gahr Støre venter på. Enten så har han ikke prøvd å få en garanti eller så stoler han ikke på garantien. Hvis sistnevnte er tilfelle, så lurer jeg på hva som skal til for at Gahr Støre skal tro på Irakiske garantier?

For meg virker dette å være mangel på vilje heller enn mangel på juridisk grunnlag, og det nærmer seg en komplett skandale, at Mullah Krekar fremdeles er i landet.

23 comments:

Anonymous said...

JEg tror dette er noe kreket har arrangert selv. Utspillet fra Krek2 ( advokaten ) er jo at nå må Kreket få bli i Norge hvertfall !!!

Anonymous said...

sendte ut 30 stk i natt... er det virkelig så fordømt vanskelig og sende ut krekar..????
send ham til australia, han er vistnok ettersøkt der... kan i det minste få en garanti på at han ikke blir henrettet der....
norge blir kvitt kreket og australia får de de vill...alle er happy... er ikke værre enn det, men vi har et hav av udugelige arbeiderpartipolitikere som ikke hvet hva som er hva... nå må jens og støre se og få dratt handa si ut av ræva og få gjort noe..
for en gangs skyld skulle jeg ønske at ap viser handlekraft og sender ut kreket...
en ting er klart... jeg stemmer frp fra nå av....

Anonymous said...

Dette står kreket for selv,få han ut for faan,ta med Meling så har en kamerat å leke med,dritt lei av å lese om det svinet der,skjer vel viktigere ting her i landet en å få denne drittsekken på første siden flere ganger i uka.Nå får staten Norge handle og være tøffe nok å få denne terroristen tilbake der han kommer fra!!!!!

Anonymous said...

Han er tydeligvis ikke trygg i Norge lenger. Jeg synes han kan søke asyl i et annet land!

30 irakere er ingenting å snakke om. Hadde det vært 3000.

Anonymous said...

Skjønner meg ikke på dere dumme idioter som kommenterer over her..

Dere er en gjeng idioter alle sammen!!

forpulte rasister hele gjengen!!

SÅNNE SOM DERE er grunn til at norge er hata.. JÆVLA Drittmennesker.

Dere er faen ikke nordmenn. Dere er nazister. og NORGE vil ikke ha noe med sånne jævla nazister å gjøre. Se å kom dere til helvete ut og dra til tyskland og skrik siegheil.. jævla nazi jævler.

Bjørn A Jenssen said...

Hvorfor Krekar fortsatt er i Norge? Åpenbart! Han reiste jo fritt inn og ut av Norge/Irak - inntil han ble erklært terrorist. Det må jo ha vært med UDs velsignelse. Så man må jo i konspirasjonens navn spørre; hva drev UD (den norske stat) og Krekar med?

Tja, si det.., men i stedet for å bli utvist for gjentatte brudd på utreisetillatelsen, fikk Krekar permanent oppholdstillatelse med dødsstraff som begrunnelse da spillet var over....

Anonymous said...

USA bare venter på å få Krekar oversendt til seg.

UD bør få en garanti av Obama på at Krekar ikke henrettes, men settes i fengsel på livstid.

Når denne er mottatt så er det bare å chartre et fly og sende han ut ekspress.

Anonymous said...

It's the human rights, stupid.

http://www.regjeringen.no/nb/dep/ud/dok/andre/brev/brev_til_stortinget/2009/svarbrev-om-retur-til-irak-av-mulla-krek.html?id=572057

Anonymous said...

Norge har blitt et land der ku klux klan løper rundt å skyte uskyldig folk.
En politisk person som siv jensen støtter disse handlingene.
JEG ER SJOKKERT!!! rett å slett sjokkert.
Norway has become a country just like Alabame 100 years ago, where there weren*t any rights for minorities and blacks especially.
We judge people by their appearance today here in Norway, not by the court found them guilty or not.
I do agree Krekar is one ugly man,sadly Norway is running by the mobs today.
JEG ER SJOKKERT OVER SIV JENSEN

Anonymous said...

Dette er arrangert spill for og få opphold i Norge,helt klart. Litt for innlysende til at dette er tilfeldig.
Og til deg som kaller oss normenn for nazister som har et annet syn på terrorisme en deg, kan jo ikke være normann. Du må inderlig forstå at "vi" er mektig lei alle problemer som oppstår fra slike som kommer til vårt land for og snylte på våres veldedighet og skattepenger.Sånne som dere har ingenting med og komme med slike stygge ufortjente tilsagn om oss.Din utakknemlighet viser lang vei,skam deg!!!!!Hvis det er så jævli her i Norge så er det bare og komme seg hjem der du kommer fra. Og når det gjelder Siv Jensen og FRP så har vel dem hatt rette innstillingen til innvandrings politikk i alle år,er bare synd det er så mange som har blitt redd dette såkalte rasisme stempelet,tror jeg snakker for mesteparten av norges befolkning når jeg sier at det er faktisk du sammen med veldig mange andre utakknemlige innvandrergrupper som er rasister.

realisten said...

jeg jublet når jeg så at noen hadde forsøkt å drepe Krekar! :) sånne terrorister trenger vi ikke! skulle gjerne gjort det selv!
jeg er ingen rasist i det hele tatt, men er en realist! det er to forskjellige ting.. stem FRP for et bedre Norge!

Anonymous said...

Er ærlig talt dere som "Støtter" mullaen klar over hva han er?
Han er en selverklært terrorist.
Han er en fare for rikets sikkerhet, og bor fortsatt i landet.

Hvorfor vil du som skriker om "Nazister" risikere livet og helse til gode innbyggere i Norge, "hvite" som innvandrere?
Det er det du gjør, du vedgår at du har ingen problemer med at en Terrorist bor i Norge, som flere kilder, og han selv proklamerer for.

Morsomste her er Mullaen har helt det samme synest som "Nazistene".
Utryddelse av den svake rase, og "Nonbelivers" eller Jøder.
Det vil si at Muslimer, ekstreme sådan(som mulla) vedgår at man burde utrydde Jødene.
Som Hitler og Nazistene gjør.

Paradoksalt eller?

Det er lov å tenke før man prater.

Anonymous said...

Er det ikke bedre å ha han et sted du har kontroll på? nå som han kjenner Norge godt?

hvem vet hva han finner på om han blir sendt tilbake til irak..
vem vet hva slags handlinger han vil finne på om han slippes fri fra Norge..

og om Usa ville ha han. de hadde tatt han for lenge siden og ingen mektige nordmenn kunne sagt noe imot..
this is all a plan..
følg med tiden så skjer det noe spesielt : D dere alle vet..

Anonymous said...

Det morsomme med artikkelen du linker til ("Meling utnytter Krekar-situasjonen") er jo at Siv Jensen SELV utnytter Krekar-situasjonen.

Glasshus. Stein. Meling gjør bare jobben sin.

Hva er det som gjør deg så sikker på at disse "garantiene" er så gode, da? Når EMD, som forvalter av menneskerettighetene, ikke godkjenner slike garantier, hvordan kan du da si at det er "mangel på juridisk grunnlag"?

Seriøst. Jeg lurer.

Terry

Anonymous said...

Og forresten - om Irak selv skulle anse sin utenriksminister for å være rette organ for å bestemme strafferammen for en tiltalt, som du antyder, så er vel det det sikreste tegnet på at landet IKKE er en rettsstat og at de IKKE er til å stole på!?

Bare se på Norge. Høyesterett har - med rette - avvist å følge justisministerens anbefaling om strengere straffer på visse områder. Skulle bare mangle. Lovvedtak finnes jo av en grunn.

Lovvedtak om dødsstraff som strafferamme også...

Terry

rogers said...

Det er en som kaller oss nordmenn for nazister her på innleggssiden. Det er skamfullt. Nordmenn blir ikke slik sint på sine landsmenn så jeg vet at det er en som ikke er norsk som skrev det. Det er du som er en rasist & ikke vi. Du tørr ikke skrive ditt eget navn engang. Du skriver slik rasisme under anonymous. Skam deg. Du må ha respekt nok for deg selv & ansikt nok til å skrive ditt eget fornavn i det minste. Du sier til oss nordmenn at "sånne som dere er grunn til at Norge er så hata....jævla drittmennesker" "Dere er jævla nazi jævler som må bare dra ned til Tyskland å skrike siegheil".Det heter "grunnen til..& ikke grunn til. & det heter hatet & ikke hata. Det er bare ett så primitivt språkbrug at det minner om en neandertalermann som prater."Norge vil ikke ha noe med sånne som oss å gjøre"?. He,he,he! Vi har i det minste ett norskt pass vi som viser at vi tilhører den norske borgerskapet. Har du det? Jeg mener har du ett slikt norskt pass? Isåfall så spør jeg deg ; har du hatt det siden du ble født? hadde dine foreldre ett slikt norskt pass da de ble født? Nei, jeg tror ikke det altså. Men mener du virkelig at det er helt riktig av meg å gå løs på deg for det da? Det ville være rasisme & rasisme er i henhold til de norske lov-& regelverket som er sendt ut i skrivs av forvaltningen etter at det ble godkjent av nasjonalforsamlingen til det norske Kongeriket samt godkjent av Hans Majestet Kongen. Det er nå slik en gang da at rasisme er etter lov- & regelverket som kommer ut i fra statlige forvaltninger & du må vel vite du da at det å kalle andre mennesker for idioter & nazijævler vil være ett lovbrudd i henhold til lov- & regelverket utstedt av det statlige forvaltningsorgan.Det som faktisk kalles Norge`s lover. Så har du også politivedtektene der rasisme også er imot lov- & regelverk & vil være under alle omstendigheter en sak for straffeforfølgelse. Dette språget jeg bruger, er det for vanskelig for deg? Klarer du ikke å følle med samt å forstå de ord som jeg nå har nedtegnet for deg slik at du skal lese samt prøve ¨å forstå hva jeg svarer på ditt noget så upolert & meget primitivt nedtegnede innspill? Vel, du klarer vel det du? Gjør du ikke det da? Synes du at det begynner å bli ganske så ironisk nå. Du må & skal passe deg for hva det er for noe du nedtegner i dine innspill. Dette er ingen form for trussel fra meg mot din person men jeg prøver bare å fremlegge det gjeldende lovverket for deg. Det som kalles Norge`s lover & politivedtektene. Disse må følges til enhver tid hvis ikke så blir du gjennstand for straffeforfølgelse. Jeg håper at du modererer dine nedtegnelser for framtiden da disse ble noget ulovlig nedtegnet i ord. Det betyr da på norsk at du har begått en forbrytelse mot andre mennesker med dine rasistiske uttalelser. Det er ett stort faktum at det er DU som er rasisten her. Det finnes dessverre mennesker som deg & andre innenfor Kongerikets grenser. Også nordmenn med dine synspunkter. Det er selvsagt forferdelig trist at de finnes i norsk "fauna".VI vil ikke ha rasister her i Norge. Det kan jeg garantere deg for at Hans Majestet Kongen ikke ønsker seg. Jeg betviler meget sterkt at Hans Majestet Kongen liker at det finnes de som har slike holdninger uansett etsinitet (dvs.innfødte nordmenn eller innvandrere som oppholder seg innenfor hans rikes grenser). Jeg betviler deg meget sterkt.Du skjønner at vi vil ha ett bredt mangfold her i Norge. & vi mener at vi er godt på vei til å fastholde en slik kultur. Den er i etableringsfasen & den er kommet for å bli. Men også Mulla Krekar har samme krav på beskyttelse som meg, som er nordmann av fødtsel. Dette gjelder så lenge han & hans familie befinner seg innenfor Hans Majestet Kongens riksgrense.Når han & familien er utenfor rikets grenser er det en annen sak. Da er det dets lands lov- & regelverk som er gjeldene. Tenk før du taler til plenium. Hilsen Roger

Anonymous said...

Er ikke veldig overrasket at denne hendelsen skjer nå.
Mullaen har fått låst alle sine muligheter, rettslig, for å få bli i landet. Til og med fra strasbourg.

Enig med gamlegutta i min egen etat at dette ikke var et profesjonelt utført attentatsforsøk. Alt tyder på det.

Mullaen og hans famile gjør tydeligvis alt for å unngå bli sendt tilbake til irak. Hadde det ikke vært for myndighetenes redsel for mullaens ve og vel i irak hadde han bltt sendt tilbake for lenge siden.

Veldig beleilig var også kommentaren fra mullaen og hans famile i dag, vedrørende irakeren som tidligere var på besøk i riket.

Hans oppgave var ifølge krekar å planlegge et attentat mot seg selv.

Er rimelig sikker på at krekars motstandere i irak ( dersom han har noen) hadde greid å ta livet av mullaen dersom de hadde ønsket det, også i norge.

Blir ikke veldig overrasket dersom mine kolleger på ett senere tidspunkt, finner ut at det latterlige attentatforsøket ble isenesatt av mullaens nære krets.

Hva er vel et sår i hånden mot evig opphold i riket???

biggen.

Anonymous said...

Du skriver også at du mistenker "mangel på vilje".

Vel, hvorfor skulle regjeringen ønske å ha Krekar i landet?

De kritiseres fra øst og vest, og det enkleste hadde jo vært å innfri. Men de "vil" bare ikke.

Hvorfor ikke?

Forklar!

Hva har de å tjene på dette? Nå forventer jeg å få en ordentlig konspirasjonsteori her!

De har gitt sin forklaring, som allerede har blitt postet her: http://www.regjeringen.no/nb/dep/ud/dok/andre/brev/brev_til_stortinget/2009/svarbrev-om-retur-til-irak-av-mulla-krek.html?id=572057

Dette er altså bare løgn, mistenker du; Det står om "viljen"!

Forklar!

Terry

Anonymous said...

People,Norways handling of Krekar is a joke.

rogers said...

Jeg håper virkelig at kolleger finner de som virkelig sto bak dette latterlige attentatsforsøket. Jeg kan garantere deg om at hvis det kom noen personer opp til Norge fra Irak eller Nord-Irak så hadde de ikke gitt seg med 2-3 skudd & de hadde ikke brydd seg stort med at når de virkelig hadde fått bekreftet ved selvsyn at Mulla Krekar virkelig var tatt av dage så hadde de ikke brydd seg om de ble tatt eller ikke, ikke så mye iallefall. Norges fengsler er gode de. Håper det er noen kollegaer som løser dette nå da. & det kjapt. konspirasjonen lenge leve. Du har ingen aning hva som er i bevegelse der ute du. DER UTE FINNES DET (I DINE ØYNE) ET GEDIGENT MONSTER SOM DU IALLEFALL IKKE VILLE HA MØTT PÅ I ETT MØRKT TRANGT SMUG EI SEN & ISKALD HØSTNATT. Jeg hyller mie kollegaer som tar seg av denne saken & de av kollegaene som tilhører en annen avdeling som skal ta seg av Mulla Krekar senere. He, he, he! Skal jeg si detr rett ut til dere? Javel da sjøh. Mullaen er fuckt. Der, er dere fornøyde nå da? Mullaen er fuckt kollega 13bc-+ek13

rogers said...

Nå tar vi i etterretningen til amerikaforbindelsen over. Dette blir med det ett av de meget få offentlige utspill. Det er meget skjeldent at der er noen som faktisk leser denne siden. Men vi er her & vi eksisterer. Mulla Krekar er en dømt mann & han har ikke lenge igjen å leve vil jeg tro. We will see about that! Wait and see if you live`s. If you do!

rogers said...

13bc+-13ek
Min oppgave er å infiltrere & det har jeg gjort nå. Jeg har infiltrert meg inn i skjegget til Mulla Krekar. Jeg skal få ham til å klø seg mye. Det lover jeg. Han kommer til å klø livet av seg. Livet av seg kommer han til å klø.
Kjære kollega fra kollega 13bc-+13ek

Anonymous said...

Eirik.

Slik jeg kjenner deg, er det litt uvanlig at du mener noe så sterkt uten å egentlig argumentere.

Krekar-saken er en klassisk hekseprosess. Fyren har ikke gjort noe ulovlig på norsk jord, og på irakisk jord har han kjempet mot USA, ikke ulikt hva min bestefar gjorde mot tyskland.

"Soldat", med legitimt mål, ikke "terrorist". Han har ikke sprengt sivile.

Hvis du er up for it kan du jo vise meg en forbrytelse han står bak.

(Du kommer ikke til å finne noe, bortsett fra amerikanske anklager basert på dokumenter undratt offentligheten.)

Men ja, jeg misliker Krekar. Rettsikkerhet. Sivilisasjon.
-
Vidar