Sunday, June 27, 2010

FIFAs skandaleopplegg

Jeg har skrevet om det før, og gjentar det gjerne. Se her, her og her.

Det er en skandale at FIFA ikke har videodømming. Hvorvidt det fikk en avgjørende betydning for utfallet av dagens kamp mellom Tyskland og England vites ikke, men det er ikke utenkelig. Hevet over enhver tvil er at den ukorrekte annuleringen av utligningen til Lampard påvirket kampen.

For all del England var ikke gode, Tyskland var bedre. Men kampen sto og vippet, og med 2-2 til pause, og fornyet løveenergi, så kunne dette ialler høyeste grad endte annerledes. Poenget er ikke å forsvare Englands innsats, eller diskreditere Tyskland. Poenget er at de inkompetente fjolsene i FIFA burde ha gjort noe med dette for lenge siden. Det faktum at den gamle nissen Sepp Blatter fremdeles sitter på toppen i FIFA og ikke skjønner noen ting, er en skandale. Det eneste man riskerer med videodømmning er mer korrekte avgjørelser og rettferdig dømming. Begge deler er sannsynlig i strid med den ufyselige Sepp Blatters verdisyn. Fotball-VM for min del er ikke helt ødelagt, men blir ikke det samme igjen etter dette.

Selvfølgelig skuffet over at England virkelig presterte dårlig, men mest av alt forbannet over FIFA og Sepp Blatters totale inkompetanse. Forbanna idioter!

6 comments:

Loewe said...

Uansett hvor mye dere som syter over dommer-blemmen bedyrer det ikke er for å unnskylde Englands forsmedelige innsats, så kjøper jeg det ikke. Hvor var engasjementet når USA ble snytt for mål i to kamper på rad? Nærmest ikke-eksisterende. Ingen av dere nevner heller at Tyskland antageligvis ble snytt for en straffe da Terry stanset et innlegg inne i 16-meteren med en MEGET aktiv overarm.

Jeg vet at feilavgjørelser mot ens favoritt lag er irriterende, men jeg tror videodømming vil få fotballen til å miste noe av sin "organiske sjarme" hvis dommere blir erstattet med IT-konsulenter.
Fotballen har eksistert omtrent siden tidenes morgen og klart seg veldg godt uten videodømming frem til nå. Det sagt, så er jeg for bruk av måldommere både i store mesterskap og i de øverste ligaene.

Anonymous said...

Enig med LOEWE. Synes forresten at det er litt artig at folk her til lands mener at kampen kunne gått helt annerledes etter en 2:2 til pausen....og at det var dommerens skyld at England tapte...
I England mener folk at "three lions" fortjente å tape...
Funny!

Roger Andersen said...

Helt enig med Loewe her.

Uansett så hadde dem ikke vunnet uansett om det fikk et mål til eller ikke. De spille ganske enkelt for dårlig denne gangen.

Nyter en tysk seier idag :)

Amara MB said...

En umåtelig trist dag for alle anglofile! Er enig i at kampen lett kunne endt annerledes dersom det ble 2-2 til pause.

Men jeg er heller for løsningen med to ekstra mål-dommere à la Europa League, enn videodømming som endrer hele spillets karakter.

Footballs not coming home yet.. :(

Eirik Løkke said...

Vel Loewe, jeg kan ikke snakke for andre enn meg selv. Mitt engasjement for USA har vært sterk hele veien.

Jeg tror ikke videodømming vil ta bort foballens organiske sjarm - langt på vei (og nær sagt - takk for det) vil skjønn, dommeravgjørelser og tilfeldigheter også med videodømming spille en vesentlig rolle. Det faktum at avgjørelser etter saktefilm på reprise likefullt medfører ulike tolkninger, som oftest i retning av favorittlaget, viser at den type diskusjoner ikke vil forsvinne med videodømming.

Men det man åpenbart vil få bort med videodømming, er grove feil, som etter alminnelig norsk språkforståelse, i minimal grad vil kunne være gjenstand for tolkning. Altså få klargjort faktum. Det blir rett og slett for DUMT, at VM kan avgjøres på så grove feil, som lett kunne vært unngått, om FIFA hadde fått fingen ut.

Når hele forbanna stadion og en milliard seere får med seg det åpenbare, så blir det surrealistisk med den type feil som vi så i gårsdagens kamp fra dommeren. Alle er inneforstått med at dommeren ikke kan få med seg alt, selv ikke med videodømming, men med videodømming kan vi ihvertfall få bort det verste, slik at ikke VM fremstår som en parodi, noe kampen igår, tross ræva-engelsk spill, gjorde.

Anonymous said...

Loewe.

Fryktelig mange IT-konsulenter som skøyter rundt på isen i ishockeykamper? Eller som sprader rundt på gresset i NFL?
Og tar jeg ikke helt feil, så benytte vel også dommerne i tennis seg av videdømming.


Hva som er "organisk sjarmerende" med at England får bortdømt et så klar mål forstår ikke jeg, vil si det er langt mer sjarmerende å se spillere som scorer mål faktisk får anerkjennelse for den prestasjonen det er å score et mål i VM.GR