Wednesday, August 04, 2010

Ingen forandring med død Ahmadinejad i Iran

Premieklovnen, også kjent som Irans president, Mahmoud Ahmadinejad, skal være utsatt for et attentat. Jeg har ikke mye til overs for Ahmadinejad, men jeg tviler på om et drap på Irans president ville forandret situasjonen i landet vesentlig. De virkelige maktherrene i Teheran, er Ayatollahene og vokterrådet, som styrer den islamske republikken etter egne forkvaklede prinsipper, det ville de fremdeles ha gjort om Ahmadinejad hadde blitt drept.

Den persiske befolkning i Iran ønsker i motsetning til islamistene, en mer moderne og liberalstat, hvor det "fashionpolice" pensjoneres for godt, og til tross for at det nå er mørkeskyer over landet, så er jeg overbevist om at Vokterrådet har historien mot seg - med eller uten en død Ahmadinejad.

4 comments:

Anonymous said...

Folk må slutte å hate Ahmadinejad. D=

Anonymous said...

forsåvidt greit, han har jo null komma nix makt.
Kun pressetalsmann for ayatollaen(e)ala Goebbels

Anonymous said...

"Ifølge CNN skal Ahmadinejad tirsdag advart mot at Israel planlegger å drepe ham." står det i VG.


Og ingen klarer å koble dette til at det er et spill for galleriet?? Å kaste en håndgranat mot en bilkortesje er jo i beste fall idiotisk og bare et selvmord på sikt. En håndgranat er ikke spesielt kraftig og man skal ha bra flaks om den dreper noen inne i en bil, så lenge granaten havner på utsiden. Og så må man vite hvilken bil osv. Kort sagt, så er dette bare dumt og jeg tror dette er mer innenriksmedisin enn noe annet, regissert av regimet selv.

Mvh Spaceman Spiff

MATHIAS R said...

Det er jo vanskelig å være uenig med deg Eirik. Ahmadinejad har jo ingen makt i Iran. Derimot er det Allatollah Khamenei som er den virkelige makthaveren i Iran. Det er jo fint at kanskje høyresiden i Norge endelig har fått med seg dette, da jeg prøve å poengtere dette for noen år siden da jeg var litt mer aktiv i bloggverden.