Thursday, June 01, 2006

King of journalism - Mike Wallace

Kapitalismus har nettopp sett ferdig et av sine favorittprogram 60 minutes, hvor utgaven i sin helhet var dedikert King of journalism, as good as it gets, the one and only:

MIKE WALLACE!

Wallace er på mange måter klovnen Erling Borgens diametrale motsetning; Hel profesjonell, grundig og ikke minst evnen til å opplyse mennesker, sette søkelyset på ting vi ikke var klar over. Mens Borgen fremstår som en skam for journalistyrket, fremstår Wallace som idealet innenfor reportering par excellence.

Det er noe med CBS og 60 minutes som tiltaler. Til tross for at de er markert til venstre i amerikansk politikk så har Kapitalismus veldig sansen for dem. De er rett og slett gjennomført profesjonelle og evner å sette fokus på interessante personer så vel som saker.

Med få unntak, slik som f.eks nyhetsankeret Dan Rathers, (han som intervjuet Saddam Hussein) store blunder da han mente å sitte på dokumentasjon på at President Bush hadde sneket seg unna militærtjeneste i Vietnam, men senere måtte vedgå at det var falske dokumenter, så kan man stole på CBS. Det er rett og slett svært sjeldent at 60 minutes ikke er veldig (med vekt på veldig) interessant.

Mike Wallace er blitt en levende legende, og har allerede fått kultstatus. Det er vanskelig å si hva det er som får en person til å fungere bak kammeraet. Men hva enn det er så har Mike Wallace mer av dette enn de fleste, for å sitere hans kollega Andy Rooney.

I en alder av 88 år skal King of Journalism til tross for at han slutter i 60 minutes forsatt jobbe for CBS. Kapitalismus vil nok forsatte følge 60 minutes med stor interesse, men det blir åpenbart ikke det samme uten Mike Wallace!

7 comments:

Anonymous said...

Du må ikke være så urettferdig med Erling Borgen, han er ikke den beste journalisten, men heller ikke den verste.

Er enig med deg når det gjelder Mike Wallace, grepa kar.

Steinar P.

Eirik Løkke said...

Your entitle to your wrong opinion Steinar :)

Kap

Alpeluen said...

Hjertens enig; "60 Minutes" er fantastisk bra. Men det er jo kanskje litt ironisk at Dan Rather i dag jobber som correspondent der ;)

Eirik Løkke said...

Ser ironien. Men Rather har tross blunderen i valgkampen for vane å være troverdig.

Anonymous said...

Men hvem er Mikes parallell i Norge?

Anonymous said...

Uten tvil bunnsolide Ingolf Håkon-Teigene

Eirik Løkke said...

Ja, hvem er parallellen i Norge?

Så vidt jeg kan se er det ingen. Mange dyktige for all del, men ingen MW.