Friday, September 29, 2006

MINERVA med nye nettsider!

Det liberal/konservative tidsskriftet Minerva som under Nikolai Astrup og Torbjørn R. Isaksens kyndige ledelse har utviklet seg til å bli en intellektuell bastion på den norske høyreside, får nye nettsider. Dvs de har allerede fått nye nettsider.

Resultatet er intet mindre enn imponerende!

Revitaliseringen av Minerva er et meget viktig bidrag med tanke på å holde idèdebatten levende på den norske høyreside. Samtidig er Minerva i likhet med Morgenbladet og Samtiden et substansielt tilbud, uavhengig av politisk ståsted, til dem som trakter etter hjerneføde. Minerva (i bildet) var den romerske gudinne for visdom og således et utmerket navnevalg for et skrift som bærer med seg betydelig intellektuell prestisje i tråd med Lars Roar Langslets intensjon. Torbjørn og Nikolai, basert på resultatet, må sies å forvalte denne arven på en høyst respektabel måte.

Les forøvrig Torbjørns egne kommentarer til Minervas nye nettsider.

3 comments:

SimenJW said...

Vel... sånn rent designmessig var ikke dette spesielt imponerende. Tross alt, for store kontraster gjør seg ikke bra på en nettside. Ta feks. det nye designet til ITavisen. Slo ikke an i det hele tatt.

Så, er Minerva virkelig uavhengig politisk? Trodde det var en propagandablekke for Høyre, akkurat som Dagsavisen er det for AP og Klassekampen for RV. Tenker ettersmo bidragsyterne stort sett holder til innenfor ett parti..

Eirik Løkke said...

Minerva er IKKE uavhengig politisk. Det skrev jeg blogginnlegget. Men det er ikke synonymt med partiet Høyre, på samme måte som Dagsavisen og Klassekampen heller ikke er partiorgan, selv om de heller ikke er nøytrale.

Minerva burde absolutt tilstrebe alterative stemmer, hvilket de også gjør, uten at det rokker ved det politiske fundamentet.

Anonymous said...

simenjw: du som drømmer om å bli journalist en gang i fremtiden må helt seriøst lese de avisene og tidsskriftene du velger å kritisere.

Sats på en karriere innenfor webdesign i stedet, dette var trist lesning.