Wednesday, March 19, 2008

På tur i Midtøsten

Kapitalismus er i disse dager på tur i Midtøsten, og har derfor ikke fått oppdatert bloggen så ofte som ønskelig.

Jeg har den glede å besøke min gode venn Stig Arild Pettersen, som arbeider på den norske ambassaden i Jordan. Så langt har jeg fått med meg tre dager i Damaskus, Syria, deriblant middelalderborgen Krak des Chevalier, brukt av blant annet Tempelridderne.

Med meg har jeg også fått Dødehavet, og St.Patricks Day, mandag 17 mars, hvor puben hadde fløyet inn et lokalt irsk band. Hvorvidt dette er en erketypisk jordansk måte å feire på, tviler jeg på. Men om ikke annet så ble melodien til den tradisjonelle irske sangen - "What should we do with a drunken sailer" sunget til teksten "Yallah, Yallah - Hassan Nasrallah".

Senere denne uken går turen ut i ørkenen - blant annet skal vi på Beduincamp. Tilbake i Norge er jeg onsdag 26 mars.

Jeg skal selvsagt komme tilbake med refleksjoner kring politiske/samfunnsaktuelle spørsmål som åpenbart er relevante i forhold til Midtøsten - men inntil videre god påske til alle!

5 comments:

Anonymous said...

Du får kanskje tid til en tur innom jødeland også?

Anonymous said...

drid i det, men blir det noe klining?

Anonymous said...

Eller kanskje en tur innom et lokalt raveparty?

Anonymous said...

Tør vedde neste husleie på at vår venn fraStavanger om noen dager lander på norsk jord med Saddam-bart, fire koner, har utstedt fatwa på Kåre Willoch, og insisterer på å gå i sandaler selv om det er minusgrader ute.

Eirik Løkke said...

Ihvertfall var det noen grader overgang fra midtøsten til Norge :)