Monday, August 24, 2009

Israel må skjerpe seg

Noen ganger kan det være vanskelig å forstå det israelske rasjonale. Man skulle tro at det var en vital del av Israelsk sikkerhetspolitikk å bygge allianser og ikke provosere unødvendig.

Gitt at dette er tilfelle, så er utenriksminister Avigdor Liebermans utfall mot Gahr Støre og den norske beslutning om å markere Knut Hamsun, ganske uforstålig. Det samme gjelder utfallet mot Sverige fordi en avis har skrevet (Aftonbladet) noe den israelske regjering ikke liker. At den svenske regjering skulle beklage at Sverige har pressefrihet, er selvfølgelig absurd, og Liebeman burde tilstrebe å leve opp til kriteriene som de facto har karakterisert Israel som det eneste demokratiet i regionen.

Dersom Israel har noen som helst ønske om å bevare et godt forhold til vennligsinnede stater så burde den godeste Lieberman snarest vurdere sin stilling og om hans opptreden på noen som helst måte støtter Israels sak. Jeg tror nemlig ikke det er tilfelle.

14 comments:

Huleboeren said...

Helt enig, her er Israel i god gang med å ødelegge all godvilje og vel så det ved å blande sammen både det ene og det andre for å konstruere pussige fornærmelser basert på en total mangel på kunnskap om Norsk kultur i ordets videste forstand og vår historie. Ikke er det første gang det skjer heller.

Selv stemmer jeg FrP. Høyre, FrP, KrF, og til en stor grad Arbeiderpartiet har alle vært vennligsinnet ovenfor Israel men det kan det jo fort bli slutt på slik Israel holder på. Først var det fornærmelsen basert på Quisling, nå dette, så snart er det vel Vigelandsparkens tur til å få gjennomgå også? Latterlig. avskyelig, selvdestruktivt og en pådriver til nettopp anti-semittisme.

Nikolai Hoftun said...

"(Jeg ble forbløffet over at Norge har avgjort å markere 150-årsdagen til) Knut Hamsun, som var en nazi-beundrer. Han ga litteraturprisen han vant i 1943 til Josef Goebbels og hyllet i en nekreolog Hitler som en «kriger for menneskeheten», sa Lieberman."

Når jeg gikk på barneskolen ble det bare kort nevn at Hamsun støttet nazistene og ble straffet for det. Ellers er norges historie på skolen slik som amerikanerne gjør det. Det negative blir svært lite (om i det hele tatt) nevnt mens det positive f.eks. de svært få uavhengige gruppene som kjempet imot. Militæret og politiet overga seg og politiet var med på jødeutryddelsen. Men sånt lærer man ikke i den norske skolen, man må finne det ut selv. Norge glorifiserer seg selv, og ved nå å hylle Hamsund er da ikke overaskende. Husk at Norge ikke hadde noe valg etter 2. verdenskrig enn å skaffe syndebukker, selv om hele politiet burde ha blitt straffet. Et eksempel på glorifisering av historien av nordmenn er max manus filmen. Senking av fangeskipet (Som det egentlig var) ble omtalt som at de skulle hindre våpen i å nå tyskerne i utlandet. Brydde de seg om alle de jødiske fangene de samtidig drepte?
Ja, noen kjempet mot krigen men de dreit i jødene.
Som sagt det negative lærer vi ikke på skolen. Norge glorifiserer slik som alle andre.
Hvorfor skal ikke israel få kritisere når Norge faktisk var med på å prøve å utrydde dem?

Anonymous said...

Synes Israel er like "skumle" som Nord Korea for å være ærlig.

Mener at USAs uforbeholdne støtte, (grunnet WASP/Jøde lobbyen), må ta mye av ansvaret til den spente situasjonen mellom vesten og arabiske/muslimske land. Håper at Obama har guts til å avvikle dette forholdet!

Anonymous said...

Med unntak av noe faa er hele Norge en gjeng med antisemiter og Islam lovers.

Bare fortsett !!i noe faa aar er dere Islamiter allesammen.
Hva var naa det mest forekommende navn paa alle gutter son er foedt i Norge ????


hahahaha

Anonymous said...

Den rød/grønne norske regjering er så Hamas- og Talibanvennlige, og antisemitister er de i all sin opptredene. Fy skam for et land vi lever i. Vi bør satse på Siv Jensen og FrP ved neste valg, slik at vi får et godt forhold til Istrael igjen og kastet alle de kriminelle asylsøkerne fra Islamist-landene ut av Norge.

Anonymous said...

I alle dager, hva skal vi med et godt forhold til Israel? Jeg sier ikke at vi skal gå til krig, men hvorfor skal vi slikke ryggen til en merklig liten stat i midtøsten?

For øvrig tror jeg ikke nordmenn flest er antisemiter. Det er nok mer likegyldighet overfor jøder som preger nordmenn. Jøder har ingen spesiell posisjon i Norge og det er ikke spesielt mange jøder i Norge og de som er her gjør ikke spesielt mye ut av seg så hvorfor skal man gå rundt og hate dem?

Anonymous said...

Vi burde slutte å skjemme bort Israel med oppmerksomhet. Det er ingen grunn til å kommentere uttalelser fra Norgeshatere. Enda verre er de norske selvhaterne. Ja takk til ytringsfriheten!

Anonymous said...

Enig, mest tåpelige utspill jeg har hørt på lenge.

Anonymous said...

Israel fremmer jødehat ved å stadig prøve å kontrolle andre land med dette pisset.

Hamsun var en stor mann med egne meninger og livstro. Hans lefling med nazistene gjør idag absolutt ingenting.

Anonymous said...

Israelske politikere må slutte å fremstille seg selv og alle jøder som offer når det fremmes et snev av nødvendig kritikk mot landets politikk. Det er utrolig frekt å påstå at alle kritiske røster fremmer antisemittiske holdninger. Heldigvis slår våre politikere beinhardt ned på slik toskete adferd.

De som kanskje lider mest er Israels befolknings som styres av korrupte og maktsyke politikere. Når utenriksminister Avigdor Lieberman angriper andre lands regjeringer så styres oppmerksomheten bort fra egne feiltrinn på hjemmebane. Statsminister Benjamin Netanyahu ser ut til å ha minst like mye å skjule på hjemmebane, for også han dundrer løs mot Norge og Sverige. Heldigvis har vi et velfungerne demokrati med full pressefrihet både i Sverige og Norge.

Flere israelske politikere biter seg selv i halen ved å angripe både Norge og Sverige for antisemittisme. Løgner og usanne påstander slår som regel tilbake. Det er som å rope; ulv, ulv, hver gang noen fremmer kritikk. Det som er farlig for Israel, ved denne formen for utenrikspolitikk, er at det sliter på forholdet, ikke bare til de skandinaviske landene, men også til EU, FN, USA, ja resten av verden. Ønsker Israel å være en del av verden så bør de kanskje først og fremt fjerne bjelken fra eget øye, men israelske politikere synes åpenbart det er smartere å kaste stein i eget glasshus.

PC said...

Alt for Norge. Sjekk linken og les boka, God Is Not Great, How Religion Poisens Everything, Christopher Hitchens. http://www.youtube.com/watch?v=0YPmt8TUoX4&NR=1

Anonymous said...

Og denne mannen ville bombe Aswandammen for å drukne araberne i Egypt.

I rest my case.............

Anonymous said...

Nikolai Hoftun:
"Hvorfor skal ikke israel få kritisere når Norge faktisk var med på å prøve å utrydde dem?"

Omtrent like saklig som at jødene drepte Jesus...

Aksel

Anonymous said...

Det er vel på tide å kalle en spade for en spade.

Jødene må slutte å misbruke den dårlige samvittigheten resten av verden har etter behandlingen de fikk under 2 verdenskrig.De gjør jo
akkurat det samme selv,murer Palestinerne inne og gjerne skyter de noen også.Hva het Israel før,jo Palestine.Hva gjorde vi når vi ble okkupert jo vi saboterte bombet og sprengte det meste også med tap av menneskeliv.Jødene vil gjerne ha respekt,da må de selv behandle andre med respekt også og ikke diktere andre land og mennesker.
Jødene er jo faktisk OKKUPANTER.