Monday, November 09, 2009

Gratulerer Aalesund, men seieren kom som konsekvens av feil dommeravgjorelser.

Aalesund fotballklubb leverte en fantastisk innsats under årets cupfinale. Jeg vil ikke på noen måte diskreditere klubbens innsats, på eller utenfor banen, men etter min mening ble Molde ved to avgjørende anledninger bortdømt.

1. Diego Silva filmet klart i forkant av Glenn Roberts utligning. Her skulle Molde hatt frispark og Diego Silva skulle hatt gult kort for usporstlig opptreden.

2. Soleklart straffe til Jose Mota, da Parr takler på beinet til Moldespissen. Parr skulle hatt rødt kort og Molde skulle hatt straffe.

Det til tross, dommer Kjetil Selen gjorde en god kamp, og jeg er usikker på hvorvidt hans posisjon ved de ulike tilfellene var så god at han burde ha sett situasjonene.

La meg også gratulere Molde med en god cupfinale, og ikke minst heder for å opptre som verdige tapere.

Ikke alle som har den evnen - bare spør Alex Ferguson.

9 comments:

Sebastian said...

På 1:
Det blir vel ikke frispark av filming? Jeg er enig i at han skulle fått et gult kort, men målet skulle likefullt kommet fordi spillet ikke skal stoppes?

forøvrig synes jeg at de burde fjerne den reglen med hva keeperen kan gjøre/bevege seg på et straffespark. regelen blir overhodet ikke overholdt.

Grattis Aalesund.

Eirik Løkke said...

Jeg er ikke helt sikker paa hva regelen sier. Men jeg har sett dommere blaase frispark mot spiller som filmer i de aller fleste tilfeller der dette forekommer. Saa da regner jeg med at det er regelen.

Hvis du fjerner regelen helt, saa kan jo keeperen etter regelboka staa 1 cm fra ballen paa straffesparket...

En modifisering er nok nødvendig, men noen begrensninger maa det bli.

Sebastian said...

My bad...:

- Men jeg hadde ikke klart innsyn så jeg lot det gå. Filming tenkte jeg ikke på i det hele tatt. Heldigvis rakk jeg ikke å blåse straffe før Roberts fikk ballen, sier Helgerud, som bekrefter at indirekte frispark og gult kort er riktig dersom en spiller skal straffes for filming.

http://www.vg.no/sport/fotball/norsk/artikkel.php?artid=580470

Anonymous said...

whatever, samme hvem som vant så lenge det ikke ble molde...

Ha-ha-ha :-D

Ålesund! said...

skulle silva bli dømt for filming burde en molde-spiller også bli det! Husker ikke hvem, men han ble hvertfall ikke det, fikk ingen konsekvenser, men filmingen til silva førte heller ikke til målet!

Angående straffesparket, skjønner jeg ikke diskusjonen i det hele tatt, mota ble taklet utenfor 16-meteren, riktig nok rødt kort og frispark ,men tror ikke det hadde gjort noe utslag på resultatet uanset!..Lenge leve Ålesund! Dommerene gjorde en glimrende kamp!

Anonymous said...

Det første målet til Molde burde egentlig vært kanselert pga måten Mota går i ryggen på Skiri.
Ålesund burde kansje hatt frispark rett før Carlsen fikk sitt første gule kort.
Dommeren gjorde og kommer sikkert til å gjøre feil, men han dømte bra og Molde kan ikke skylde på han.
De var rett og slett ikke bedre.

Anonymous said...

Som RBK-supporter burde jeg kanskje bare ha vært fornøyd etter at serierivalen snubla i cupfinalen. Men jeg må innrømme at det blir litt urettferdig når Molde snytes for straffe, der Parr tar Mota og ikke ball. Det ble dessverre helt avgjørende for utfallet. Dommeren kan sånn sett ikke være helt fornøyd. Det skal likevel legges til at dommeren stort sett var god, og at Ålesund kjempet bra.

Anonymous said...

Må ikke glemme helt at Moldes første mål var noe ufortjent, da Skiri ble kraftig hindret. Dette, i tillegg til filming på begge sider kan diskuteres i endeløse tider. Lev med det

Peter Walseth said...

En del av det å være god dommer er å være godt plassert.. Enig i vurderingene forøvrig.

Håper alt er vel:-)