Wednesday, November 04, 2009

Helge Lund: Oljesandprosjektet i Canada er bra for miljøet...

Kommunikasjon, og især politisk kommunikasjon har tiltrukket seg betydelig oppmerksomhet med Bjarne-Håkon Hansens overgang til PR-bransjen. Som P.J.O`Rourke så mesterlig har uttalt; "Jeg har problemer med å tro på folk, når jeg vet at jeg hadde løyet i samme situasjon".

I VG (ikke på nett side 4 i papiravisen) igår uttalte Helge Lund at "Statoils involvering i Oljesandprosjektet er bra for miljøet".

Smak på setningen engang til.

Er det virkelig noen som tror på Lund, eller rettere sagt, tror Helge Lund virkelig på at noen skal tro på han når han påstår at dette prosjektet er bra for miljøet? Kommunikasjonsmessig fremstår det totalt tøvete, ihvertfall for den delen av mottagere (personer) som ikke er komplett tilbakestående.

At Statoil er mest interessert i profit burde overraske ingen, og Helge Lund ville møtt stor forståelse dersom han hevdet at miljø ikke kan være det eneste, ei heller det viktigste hensynet for bedriften. Det ville ihvertfall vært troverdig!

5080 har som vanlig sin egen satirisk vri på saken (etter tips fra Kapitalismus :)

4 comments:

Yosh said...

hva med å argumentere sosialdemokratisk?
"vi er forpliktet ovenfor hvor hovedaksjonær staten, å bidra med et størst mulig overskudd, for at fellesskapet skal få sosiale goder som skole, helse og sikkerhetsnett". :-D

(joda, jeg vet han er ex-Høyre, men for noen få år siden var hele statoil-styret/ledelsen AP-folk).

Eirik Løkke said...

Hadde ihvertfall hatt større troverdighet. Og sant nok. Hadde SVs politikk ført frem tidligere hadde vi hatt mye mindre penger å bruke på velferd - IKKE at det nødvendigvis hadde vært en negativ ting...

Sondre R. said...

Tja, jeg syns ikke kommunikasjonen er så gale. Det er en klar konflikt Statoil er oppe i, og å delta i debatten tror jeg er riktig løsning. Retorikken er nå ganske lik den Stoltenberg hadde for gasskraftverk også, den ble også vitset litt om, men virkningsfull var den.

Men dette er nok veldig gjennomtenkt kommunikasjon

Bare se på:
http://e24.no/kommentar/spaltister/holm/article3346209.ece
Statoil henter folk fra regjeringen

Eller hvordan Statoil nå offensivt fronter borring i Lofoten:
http://e24.no/boers-og-finans/article3356220.ece

Kanskje det eneste underlige; hvordan Helge Lund nettopp kritiserte for høy offentlig pengebruk:
http://e24.no/makro-og-politikk/article3351525.ece

Interessant er det. Og Helge Lund er flink, jeg tror han vinner til slutt.

Norwegian Media Watch said...

C'est intéressant pour Canada!