Wednesday, December 23, 2009

Fra Bastogne til Obama

I desember 1944 iverksatte Nazi-Tyskland sin siste offensiv under den 2.verdenskrig i det som ble kjent som Battle of the Bulges. 101. Airborne under ledelse av General McAucliffe fikk den utakknemlige oppgaven i å holde stand i den lille belgiske byen Bastogne. I HBO- serien Band of Brothers portretteres innsatsen til 101. Airborne, som mellom 19-27 desember 1944 gjennomlevde en ”annerledes” jul.

Den 27.desember ledet General Patton sin berømte third army strake veien mot Bastogne, i noe som var intet annet enn imponerende fremvisning av utholdenhet, motivasjon og seiersvilje. General Patton forsatte via Ardenne, Luxenbourg og til sist inn i Berlin. En av dem som gjennom sin innsats i Pattons third army, bidro til å frigjøre Europa, var Stanley Dunham, bestefaren til President Barack Hussein Obama.

Det er vanskelig å se hvilken eksakt innflytelse bestefarens personlige bakgrunn har fått for Obama, men jeg synes den er tydelig. Når Obama så klart og tydelig tar avstand fra pasifisme, og ved flere anledninger har brukt analogien om sin egen bestefar så taler det sitt tydelige språk. Så også i Obamas ”nobelforelesning”. Jeg var i grunnen ganske overrasket over at så mange ble overrasket over Obamas tale. Det synes som om mange har forblindet seg i ”Obamas fredsretorikk” uten å skjønne hva dette innebærer. Nemlig at det å ønske fred sjeldent er nok.

Som Obama helt korrekt påpekte; Å møte Hitler-Tyskland med pasifisme ville ikke skapt fred i noen meningsfull betydning av ordet. Like lite som Jesus sitt julebudskap om ”å vende det andre kinnet til”. Naturligvis må man forsøke å unngå krig, MEN ikke for enhver pris. Nettopp dette tror jeg er en av lærdommene Obama fikk fra sin bestefars innsats i Pattons third army. Med hans egne ord fra nobeltalen: “A non-violent movement could not have halted Hitler's armies. Negotiations cannot convince al Qaeda's leaders to lay down their arms. To say that force is sometimes necessary is not a call to cynicism - it is a recognition of history”

I møte med Taliban og Al-Quida, så hjelper Jesus og ikke-volds taktikken like lite som det hjalp jødene under 2.verdenskrig.

Faktum er at 101. Airbornes innsats i Bastogne for 65 år siden, Stanley Dunhams innsats i Pattons Third Army, og millioner av amerikaneres innsats siden, har gjort mer for å trygge freden i Europa enn Jesus Kristus noen gang har gjort. Obama selv kommenterte det på denne måten:

Whatever mistakes we have made, the plain fact is this: the United States of America has helped underwrite global security for more than six decades with the blood of our citizens and the strength of our arms. The service and sacrifice of our men and women in uniform has promoted peace and prosperity from Germany to Korea, and enabled democracy to take hold in places like the Balkans. We have borne this burden not because we seek to impose our will. We have done so out of enlightened self-interest - because we seek a better future for our children and grandchildren, and we believe that their lives will be better if other peoples' children and grandchildren can live in freedom and prosperity.

God jul!

4 comments:

Anonymous said...

patton fortsatte ikke inn i berlin. det gjorde den røde arme.

Anonymous said...

Denne yankee-schwein fikk sannsynligvis ikke en ølflaske stappet i ræva si slik jøde-vestlige debiler bruker å gjøre til skrekk og advarsel, noe som er terror i reneste forstand.

...Var det gjennom human-vaksinering AIDS i Afrika ble spredt ?
Ei spansk nonne med doktorgrad i medisin forteller i en video (http://www.vimeo.com/7298827) om 2 levende virus i substansen Tsjekkia har fått for produksjon av svine-"vaksiner".

Faen bommet fatalt da den ga oppdrag til et land med fremdeles gode kommunistiske rutiner som pålegger grundig kontroll i helsevesenet og legemiddelproduksjon.
Det ville gå glatt i et smålig vestlig land med sparsomhet på unødvendig kontroll.
Tsjekkia kastet en varm potet og varslet WHO for å more seg, ikke fordi de forventet noen straffereaksjon fra hora.
Alle vet jo at WHO er en lydig tjener til "hemmelig" verdens banda (eller "regjering" som de kaller seg selv) og en paraplyorganisasjon for alle forsøk på tobeinte kaniner.

Hvis du støtter totalovervåking fordi du tror at du er en snill/nyttig sau, så må du tenke deg om.
Den verdens banda har planer om grundig reduksjon av tobeinte populasjonen på jorden, inkludert bortskjemte forsøplende europeere, ved hjelp av regulerte epidemier, mat- og vannmangel, kriger osv.
Halvparten av den utseleksjonerte 1 mlrd. slaver blir flyttige lydige kinesere.

Hvorfor, tror du, de samler info om medisener du bruker?

Sitat fra boka "Terrorindustrien":
"F.Church, lederen av senatets granskingsutvalg for etterretningsarbeid, hevdet at hvis en diktator skulle ta over i United Stupids, ville NSA muliggjøre det totale tyranni, og det ville være nytteløst å kjempe imot.
HVIS VI GÅR OVER DENNE AVGRUNNEN, ER DET INGEN VEI TILBAKE".
Det finnes hundretusener av stupid skruer som sørger for at denne djevelske maskineri skulle fungere som smurt.
De forstår ikke at med hver dreining strammes det grepet rundt deres egne halser.
De forstår ikke at de bygger en felle for seg selv og deres eget avkom.

Anonymous said...

Uten religion og kommunister, hadde alt dette vært ungått !

Så enkelt er det !

Anonymous said...

Men er det ikke litt interessant, synes du, at den kampen terrorgjengen fører i dag lett kan sammenlignes i heroisme med den kampen usa førte mot Hitler? Om du følte deg terrorisert og forulempet av usa av en eller annen grunn, og du så kara dine bli tatt og misslykkes gang på gang, var det ikke naturlig for deg å trekke fram de nøyaktig samme historiene om utholdenhet og seiersvilje i krigsretorikken for å oppildne til at det nok skal gå til slutt? Har du glemt å tenke deg om?