Sunday, February 21, 2010

Er det vanskelig for små kommuner å sjekke refereanser?

NRK-Dagsrevyen rettet lørdag fokus på manglende informasjon om udugelige legers gjøren og laden, noe som angivelig er en utfordring for norske sykehus og potensielle arbeidsgivere. Det kan meget godt være, men hvor vanskelig kan det være å foreta en bakgrunnssjekk?

For all del, jeg er veldig for å tilgjengeliggjøre informasjon av offentlig interesse, særlig informasjon som angår de valg vi skal fatte som myndige borgere. I så måte burde det være en informasjonsoversikt, ihvertfall tilgjengelig for norske sykehus. Men jeg stusser veldig over at en representant for en liten nord-norsk kommune i beste sendetid mener små kommuner "ikke har kompetanse" til å ansette leger. Bemerkelsverdig nok - uten at NRK-journalisten kommer med en kritisk oppfølgning.

At en ansatt i en kommune ikke skulle ha muligheten til å foreta en "basic" bakgrunnssjekk, hvor potensielle legers tidligere arbeidsgivere blir referert, er for meg en gåte. Desto tydeligere at vi trenger kommunsammenslåing fort!

1 comment:

Anonymous said...

Norge styres av inkompetanse av den enkle grun. Man blir forfremmet så lenge man er flink ogkompetend, helt til man når sitt inkompetanse nivå. Og der blir man retsen av livet. med andre ord, landet styres av perosner som har nådd sin grense hehe. Det er jo bare for den kommunale ansatte og løfte av telefonrøret og ringe en referanse. Men du vet, det finnes ikke no skjema, eller statlig direktov som forteller den stakkars inkompetende byråkraten hva han/hun skal gjøre.