Tuesday, February 23, 2010

Disse farlige muslimene

Frp-representant Ulf Erik Knudsen liker ikke muslimske drosjesjåfører.

Som regelmessig bruker av taxi i Oslo-området, kan jeg med hånden på hjerte si at jeg aldri har følt frykt i forkant av disse høyst velkomne turene. I den grad jeg har følt meg ukomfortabel, så har det vært fordi jeg ved ulike anledninger har vært usikker på hvorvidt kortet har dekning. Greit nok, jeg er verken lettskremt eller jente, men sannsynligheten, rent statistisk for at noe skal hende dersom du kjører taxi er ekstremt liten. Dog er det slik at følelser, ikke fakta, påvirker.

Kanskje nettopp derfor har Knudsen meldt seg inn i facebook-gruppen som krever IKKE-muslimske drosjesjåfører. At en Stortingsrepresenant fra et stort parti velger å sende ut et slikt signal er foruroligende - direkte komisk blir det når Knudsen uttaler: "Siden NRK setter fokus på det, får jeg gå inn og se hva det står der og hva som er lagt inn av kommentarer på det".

På generelt grunnlag burde vel Stortingsrepresentanter forplikte seg til å sette seg inn i saker, FØR de støtter noe, ikke først når NRK setter fokus.


Et avsluttende poeng. Jeg er usikker på hvor mange muslimer som faktisk bor i Norge, ikke at det er uviktig, men jeg tror kanskje vi som samfunn, spesielt de av oss som gjerne ser at det blir færre religiøse, tillegger den religiøse dimensjonen for stor plass. Det er faktisk ikke slik at alle mennesker som kommer fra land som er dominert av islam, bekjenner seg til religionen, til tross for at det ofte fremstår slik når det siteres fra SSB. Tro det eller ei, det er ikke sikkert at en drosjesjåfør med mørk hudfarge som (også) snakker farsi, arabisk eller urdu, nødvendigvis er muslim.

OPPDATERT KL.1325
Ulf Erik Knudsen har meldt seg ut av gruppen. - Jeg meldte meg ut mandag kveld etter at NRK gjorde meg oppmerksom på deler av det som gruppen skrev, uttaler Knudsen til VG-nett.
Som sagt så hadde det jo vært en idè å sjekke hva gruppen står for, før man melder seg inn.

22 comments:

Anonymous said...

Men så er vel strengt tatt ikke du kvinne/jente heller!!!!

Anonymous said...

Men det er Knudsen?

Ok.. din påstand.

Anonymous said...

Husk FrP har fortid som en egoistisk protestbevegelse som ble finansiert av apartheid-regimet i Sørafrika. Slikt setter spor...

Anonymous said...

Knudsen har rett og slett fritidsproblemer og vil bare ha litt oppmerksomhet... Han kommer jo ikke med noe saklig!

Anonymous said...

I alle dager. Ja, du er faktisk ikke kvinne. Hvorfor skulle menn føle seg truet :S
Jeg har ikke meldt meg inn i facebookgruppen, men kunne godt tenkt meg å ha et valg når jeg bestiller taxi. Jeg tør ikke ta taxi hjem alene lenger, det er alltid en kompis som sitter på hjem med meg, eller skriver ned taxinummeret og venter på en telefon fra meg når jeg kommer hjem. Jeg har hatt 4-5 (!!) episoder i taxi de siste årene. Alt fra påbegynnede voldtekt til svært ufine kommentarer/henvendelser om sex. Jeg kler meg helt normalt, og til og med hvis jeg ikke hadde gjort det så skulle det ikke ha hatt noe å si. Det er jo -derfor- man gjerne tar taxi hjem, fordi det skal være trygt. En gang prøvde jeg å anmelde vedkommende. Og det var ikke lett. Jeg fikk lov å beskrive hvordan han så ut for taxiselskapet, men fikk ikke lov å se på bilder av de ansatte selv. "Mørkt hår og skjegg, mørk i huden". Jada, det hjelper nok å få fatt i vedkommende. Hadde jeg få sett på bildet hadde jeg kjent ham igjen. Jeg kan heller ikke gå hjem alene om nettene hvis jeg skal gjennom Grønland eller Tøyen, i 3 av 5 tilfeller får jeg uhyggelig kommentarer slengt etter meg, med tilbud om sex og diverse, eller så følger en gjeng etter meg med eller uten bil. Det hører ikke til sjeldenhetene lenger. Så jo, jeg skjønner -veldig- godt at noen skulle ønske å få tatt en taxi med noen som ikke var muslim. Det er helt tydelig at de ikke respekterer norske kvinner. Jeg har -aldri- i hele mitt liv hatt noen problemer med norske menn, hverken taxisjåfører eller når jeg var ute på byen. Aldri.
Så du som er mann bør kanskje ikke uttale deg, da du ikke vet hva du snakker om.

euqid said...

Det er trist dersom kvinner faktisk blir utsatt for sexpress som passasjerer. Imidlertid er dette en sak kunden bør ta opp med sjåførens arbeidsgiver i så tilfelle...Jeg kan imidlertid sverge på å ha hørt om tilfeller der dette har vært gjort av norske sjåfører også. Jeg leser daglig i nyhetene om nordmenn som voldtar og dreper også...Kan virkeligheten være slik at både muslimer og andre folkegrupper alle har sine svarte får mon tro???

Anonymous said...

Jeg er jente - og ute på byen rett som det er.
Jeg har aldri opplevd noe negativt i forbindelse med muslimske taxisjåfører, tvert i mot pleier jeg å ha veldig hyggelige samtaler (jeg er jo gjerne ganske snakkesalig på disse tidspunktene av døgnet ;) ). Jeg omgåes utenlandske svært sjelden i det daglige (dessverre) og synes det er interessant å snakke med folk fra andre land og kulturer når jeg først har sjansen.
Det er jo også noe med hva man sender ut, er man blid og åpen og interessert i å slarve litt blir det gjerne godt mottatt.

Anonymous said...

Hvis disse folka tilbyr deg sex eller prøver på deg,så er de ikke muslimer.I islam må mann respektere kvinner.Så ikke begynn å sleng alt på islam.

Anonymous said...

jeg er jente! og jeg er ikke redd for å sette meg inn i en taxi, om det er muslimsk kjører eller ikke! det har ingen betydning om hvem som kjører...

Anonymous said...

Med hånden på hjertet så har jeg aldri følt meg utrygg i en taxi. Hverken når jeg er på vei hjem etter en tur på byen eller andre annledniger. Tvert i mot, jeg har bare møtt på veldig hyggelige drosjesjåfører.

Jeg er en jente, og må ærlig si at de gangene jeg har følt sexpress, det har vært ute på byen.

Har jeg hatt flaks? Neppe. Det er alltid et dårlig eple i en haug.

Mathias said...

Drittseker finnes i alle kulturer. Den type generalisering er jo helt hinsides. Og som kapitalismus påpeker, selvom en kommer fra Iran, Irak eller Paksistan, så betyr ikke det at en er muslim. I de årene jeg bodde med min exkone som er fra Iran, kan jeg ikke en eneste gang huske at jeg har vært i kontakt med iranere som er troende muslimer. Av iranere som bor i Norge, er mesteparten ikke-troende. De aller fleste er kommunister eller tidligere kommunister.

Anonymous said...

Mathias, dårlig poeng. Iranere, med untak av de som representer det religiøsemiljøet, er sammen med bla. tamiler, en av de etnisitetene som fungerer best i det norske samfunnet. Da i sterk kontrast til de andre landene du nevner.

Hadde det vært ført statistikker over etnistitet og aktivt troende hadde denne forskjellen vært åpenbare. Og, hvis man i tillegg hadde ført statistikk over kriminalitet og etnisitet (noe SSB ikke får lov til å gjøre), hadde denne forskjellen vært enda mer åpenbar. Mens grupper som iranere og tamiler kommer ut omtrent på høyde med nordmenn, rager feks pakistanere skyhøyt over. Faktisk er det mulig å argumentere, basert på enkelt statistikk og empiri, at disse er 14,4 ganger mer kriminelle enn nordmenn.

Derfor blir iranere et grelt eksempel i denne sammenhengen, dette handler først og fremst om nettopp irakere, pakistanere, afganere og somaliere / nord afrikanre.

apples said...

Det var dette med "NRK gjorde meg oppmerksom på .." jeg også reagerte på. Det var akkurat det samme argumentet som ble brukt etter forrige helgs demonstrasjoner. Da var det nemlig slik at alle som møtte opp selvsagt støttet alt alle talerne sa, hadde skrevet på Facebook; faktisk overalt på nettet - dette burde de jo ha undersøkt i forkant. Men gjelder det andre veien? Nei, man kan da virkelig ikke forvente at politikere skal være like oppmerksomme som folk flest, det får da være grenser :)

Anonymous said...

Drittsekker og enkelttilfeller kan man skylde på alt man vil. Det er ikke til å stikke under en stol at dette både er religiøst og kulturelt betinget. Hvor mye som er av hva blir i grunn ganske likegyldig.

Poenget er uansett at norske kvinner kler og ter seg stikk i strd med normen både innenfor religionen og kulturen til svært mange av de vi tar inn. At norske kvinner sees på som verdiløse horer man kan gjøre som man vil med er dermed ingen overraskelse.

Vi vet godt at det norske samfunnet og våre såkalte verdier og normer er stikk i strid med både islam og selv moderate muslimske kulturer. Vi er virkelig vantro hunder som ikke er verdt noe. DET ER HELT GREIT. Problemet er hvor jævla naive vi er, og nekter å innse det. Unnskyldningene kommer på rekke og rad. Vi får heller innse det og ta tak i problematikken en så stor kulturkrasj medfører.

slettet said...

Tittelen på gruppa: «Vi som krever en ikke-muslimsk taxisjåfør» burde være nok til ikke å melde seg inn, for den er jo i seg selv en oppfordring til diskriminering.

Anonymous said...

Knudsen melder seg inn i gruppen for å se hva som skrives der ETTER at NRK har gjort han oppmerksom på gruppen. Så melder han seg ut ETTER at NRK har gjort han oppmerksom på hva som står der??
NRK burde ringe Knudsen og gjøre han opperksom på at han er en tulling.

G

Eirik Løkke said...

Mulig G, at Knudsen nå må inne å sjekke hva som står i FRP sitt partiprogram, ETTER at NRK har satt fokus på FRP :)

Anonymous said...

Det er nesten litt skummelt å lese noe av det som står her. Bare fordi man er et par nyanser mørkere, er man jo ikke Muslim? Det er tydelig at FRP's snikislamiseringsteori har gått til hodet på både dem og diverse idioter i vårt vidstrakte land.

Det FRP glemmer å sette fokus på, er helnorske menn som bestiller koner fra Sør-Asia og Midtøsten-området for så å slå dem helseløse når de kommer hit til Norge. Hva viser dette? Jo, det er ikke bare muslimer, asiater, afrikanere søramerikanere og andre som kommer fra fattige verdensdeler som voldtar eller driver med sexpress. Knudsen burde også gjøres oppmerksom på det.

Rebecca said...

Det at man er redd for muslimske taxi-sjåfører trenger ikke å ha noe med om man er kvinne eller ikke. Syntes at det er usakelig at folk bare tenker på voldtekter. Det kan skje mye mer enn bare voldtekt. sånn som at man blir ranet eller noe sånt. Jeg selv er redd for å sette meg inn i en taxi der en utenlandsk person er sjåfør.
Jeg skulle en gang ta taxi hjem fra en fest jeg var på og da måtte til og med en kompis av meg sitte på, fordi jeg var så redd.

euqid said...

Rebecca: Da er du dessverre en rasist pr. definisjon...

Anonymous said...

jeg er veldig enig i mye av det du sier her, men hva er dette med "kanskje han ikke er muslim"? hva er i veien med å være muslim? man er jo ikke terrorist eller fanatiker bare fordi man tilkjenner seg en religion. i mine øyne er du ikke noe bedre enn Ulf Erik Knudsen, da du i likhet med ham ser at islam er et onde kun fordi det er islam...
- Jente 17

Anonymous said...

De som driver og voldtar er stort sett de som er totalt assimilert i det norske samfunnet og ikke bryr seg om religionen faktisk. Om taxisjåføren er dypt troende muslim så vil han ikke røre den kvinnelige kunden,ikke håndhilse engang nemlig... Min ex er iraker og taxisjåfør i Asker Bærum Taxi men har aldri voldtatt noen i taxien.