Thursday, February 04, 2010

Stoler mer på geologi enn Bibelen hva gjelder jordskjelvkunnskap

Mye kan sies om den svenske sangartisten Carola, og at hun er religiøs var knapt noen nyhet. Likefullt kan man, ihvertfall kan ikke jeg annet, enn å trekke på smilebåndet over hennes påstand over at jordskjelvet var varslet i Bibelen, og at endetiden er nær.

Jeg har lest både det nye og gamle testamentet, og må si jeg at jeg stoler mer på geologer enn religiøse når det gjelder evne til å si noe fornuftig om muligheten for og årsaken til jordskjelv.

Ekstra komisk blir det når Carola prøver å begrunne "resonneringen" for at endetiden er nær. - - Den (endetiden min anm.) har faktisk begynt for ganske lenge siden. Det er ikke rart, det vet jo alle. Vi har jo en film som heter «2012», sier Carola.

Bortsett fra at 2012 er en film, og at filmer kjennetegnes ved fiksjon, så er det ingenting rart med selve filmen, det har Carola helt rett i.

For hennes del så håper jeg ikke Carola går rundt og tror at vi snart blir angrepet av Aliens, med tanke på Roland Emmerich sitt mesterverk fra 1996, Independence Day.

Jeg tror vel egentlig ikke at Carola tror på det, skjønt man kan jo aldri vite.

9 comments:

Jidva said...

Står det ikke noe om krig og jordskjelv i bibelen? Trodde det stod det, men jeg kan ta feil.

Anonymous said...

Hvis jordskjelvet hadde rammet Oslo, hadde det fortsatt vært "Guds plan" ?

Anonymous said...

Joda det står om jordskjelv flere steder i Bibelen, f.eks Matteus kapittel 24 og vers 7.Noe å tenke på er disse fakta:
En katastrofes alvor står ikke alltid i forhold til hvor sterke naturkrefter som er inne i bildet. Det er ofte befolkningstettheten i det aktuelle området som avgjør hvor alvorlig katastrofen blir. Ifølge en rapport fra Verdensbanken bor over en fjerdedel av befolkningen i over 160 land i områder hvor det er stor risiko for at liv skal gå tapt i naturkatastrofer. «Ettersom det bor flere og flere mennesker i høyrisikoområder, blir noe som før bare var en naturlig hendelse, til en katastrofe,» sier forskeren Klaus Jacob ved Columbia universitet i New York.
Den menneskelige faktor kan også gjøre et jordskjelv til en stor katastrofe, for det som forårsaker de fleste dødsfall og skader, er ikke sjokkbølgen av energi, men bygninger som raser sammen. Det er med god grunn seismologer pleier å si: «Det er ikke jordskjelv som dreper mennesker. Det er bygninger som dreper mennesker.»
Politisk inkompetanse kan gjøre tapstallene større. Mange mennesker er så fattige at de ikke har mulighet til å flytte til et tryggere sted. Det er imidlertid ikke Skaperen, men mennesker som må lastes for fattigdommens harde realiteter. Mange steder bruker myndighetene for eksempel enorme pengesummer på våpen, men gjør lite for å hjelpe de fattige.
Vitenskapen har gitt oss mye bra, men de har laget mange forfærdelige våpen det er det ikke tvil om.

Rikhart Dillan said...

Ja, Barack Obama er Antikrist, og snart vil hans horder med lydige skapninger ødelegge guds mesterverk ^^,)

haha.. men fra spøk til revolver, selvsagt vil flere mennesker dø av naturkatastrofer. Hallooo slik en befolkningsvekst, og demografisk utvikling vi har er det ikke rart at flere blir rammet når en naturkatastrofe innslår...

Anonymous said...

Her er noen sitater fra Bibelen

MRK 13,7 - MRK 13,8 Når dere hører om kriger, og det går rykter om krig, da la dere ikke skremme! Dette må skje, men ennå er ikke enden kommet.
Folk skal reise seg mot folk og rike mot rike, og det skal være jordskjelv mange steder, og også hungersnød. Dette er begynnelsen på fødselsveene.

eller følgende

LUK 21,10 - LUK 21,12 Og han fortsatte: Folk skal reise seg mot folk og rike mot rike;
det skal bli kraftige jordskjelv, og mange steder pest og hungersnød, og det skal skje forferdelige ting og vise seg store tegn fra himmelen.
Men før alt dette skjer, skal de legge hånd på dere og forfølge dere, overgi dere til domstolen i synagogene og kaste dere i fengsel; dere skal føres fram for konger og landshøvdinger for mitt navns skyld.

Det er sikkert kult å latterliggjøre Carola, men disse ting ble faktisk skrevet for flere tusen år siden.

At man faktisk også kan påvise jordskjelv vitenskapelig har vel ingen betydning eller?

Om man da ikke mener disse ord ble beskrevet basert på vitenskap for tusener av år siden :)

mvh
Timmi

Anonymous said...

Om der kom ein masse frådende Erling Legreider ner fra himmelen, så banne eg på at ein eller annen sinnsyk religiøs fjott sko klart å fonne ein plass i bibelen som forutså det.
Er ikkje mange hendelser me ikkje kan forutse i bibelen i itterid om me bare lese nøye nok :-)

G

Anonymous said...

Det er alltid forfærdelig trist og se på hva slike katastrofer gjør med mennesker. Jorden ble ikke skapt slik den ser ut i dag, er jo ikke så rart at så mange dør og blir skadet med alle disse bygningene rundt seg.. Ser ikke bort i fra at jordskjelv forekom for fler tusener av år siden og da vil (?!) jeg påstå (?!) at det ikke ble tatt like mange menneske liv..
Det kan hende at jorden en gang vil starte på ny , men er det ikke det som skal prøves å forhindre ? Er det ikke det klimakrisen handler om ?
Hvorfor begynne å spå dommedager og tolke bibelen.. Hvis gud er så god som han sier så ville han vel ikke gjøre noe sånt ? Han ville vel ikke skapt mennesker til å være onde ?

Og hvis man skal velge og tro på domme dagen og 2012 så burde man vel virkelig sette seg inn i det også ? Verden vil jo ikke gå under , den vil starte på ny.. Gode mennesker vil ikke dø av naturkatastrofene som da vil skje men flyttes til en ny og bedre jord..
Men igjen hva skal man tro på ?

Eirik Løkke said...

Jidva, kunne du ikke nøyaktig peke på hvor Bibelen beskriver at Haiti skulle rammes av et stort jordskjelv tirsdag 12.01?

G, Se ikke bort fra at Erling Borgen har en finger med i spillet her :)

k.west said...

Har du lest heile blekka altså? Det må eg seie. Imponerande.

Nokon favorittdelar?