Wednesday, January 09, 2008

John McCain for president

- Derfor støtter jeg John McCains presidentkandidatur. 

I skrivende øyeblikk kan John McCain vinne New Hampshire primary eller han kan komme inn som nr 2 og mest sannsynlig være ute av dansen i kampen om å bli USAs neste president.
Jeg håper på det første og det er ingen jeg mer ønsker som Amerikas neste president enn ”The straight talk express” fra Arizona. Det er mange grunner til det.

Først og fremst er det karakteren hans. I mange tilfeller så er begreper som All american hero svært overdreven. Når det gjelder McCain så er det ikke det. Hans personlig historie som krigsfange i Vietnam, hans kamp mot kreft og ikke minst hans mot til å alltid stå på prinsippene ”when the going gets tough” og budskapet ikke nødvendigvis er populært - står det utrolig respekt av. 

McCain er en god konservativ, med vekt på å redusere offentlige utgifter, lavere skatter, sørge for et sterkt Forsvar, og er grunnleggende positiv til frihandel. I tillegg snakker han positivt om immigranter (også de illegale), er prinsippfast motstander av tortur og innstilt på å involvere USA i kampen mot klimaendringene. Dette er standpunkt som i all hovedsak appellerer, selv om det er ikke så mye standpunktene, som karakteren, som tiltrekker ved McCain. Han er ikke den råeste taleren, beste debattanten eller personen med det smukkeste utseende. Men han har motet og kunnskapen som skal til for å bli den neste ”Leader of the free world”. Det er derfor ingen tvil om at JOHN MCCAIN er Kapitalismus sin kandidat for presidentvalget i 2008.

Måtte han lykkes!

4 comments:

Anonymous said...

Du kunne jo alltids gått for Ron Paul og frihet, men McCain er i hvert fall en mindre svulst enn fundisene...

Eirik Løkke said...

Bra vi er enig der :). Ron Paul blir litt for tøvete på en del områder. Som abort, krigen i Irak og innvandring.

Anonymous said...

Hva, støtter du John "100 år i Irak" McCain, også kjent som John "Bomb, Bomb, Bomb Iran" McCain? Jaja, det kunne vært verre.

Ron Paul blir litt for tøvete på en del områder. Som abort, krigen i Irak og innvandring.

Men dette er jo hans beste sider!? Selv om Paul ikke har en sjanse i havet til å vinne, er han likevel et førstevalg for enhver virkelig konservativ (nei, ikke ny-konservativ). Forøvrig tror jeg ikke McCain har så gode sjanser til å bli president, heller, fordi han ute av takt med den jevne velger i spørsmål som nettopp innvandring og en upopulær krig i Irak. Men for all del, heller McCain enn Giuliani. Jeg er også mer redd for de nykonservative enn "fundisene" (de to kategoriene er ikke overlappende, slik man av og til kan få inntrykk av).

Anonymous said...

Jeg må si Eirik, at dette er det absolutt tynneste grunnlaget for et politisk standpunkt jeg noen gang har hørt deg proklamere. Jeg skjønner at alternativiene på republikansk side ikke akkurat er noe å rope hurra for, men det får da være grenser for hva du kan slippe unna med. Du skriver heller intet om hvorfor du støtter den republikanske siden all den tid de demokratiske kandidatene på svært mange områder ligger nærmere det norske Høyre.