Wednesday, April 23, 2008

Nei til fritt valg av undertøy på 17. Mai

Noen ganger kommer det gode innspill på Facebook - slik som gruppen nevnt i overskriften. For dem som ikke skjønner ironien - så er det et svært festlig svar på den smått absurde og langt overdimensjonerte debatten om hvilket flagg man skal tillates å gå med på 17 mai.

Det er sjeldent jeg er enig med Audun Lysbakken (eller Anders Heger egentlig), men det er som Heger skriver, noe svært pinlig og Mugabeaktig over flaggortodoksien. Er det på ramme alvor noen som tror at det norske flagget vil bli truet på 17 mai. Dersom det er nødvendige med noen former for lover for å sikre bruken av det norske flagget på 17.mai - da har nasjonen Norge virkelig en dyster fremtid i møte.

6 comments:

Anonymous said...

Du vet, det går an å mene at norske flagg passer best på en norsk nasjonaldag UTEN å ville forby det.

Eirik Løkke said...

Det er fullt mulig å mene det - ikke så hakkende galt heller. Men det er noe med dimensjonene, hvem er det så føler seg truet?? Det norske flagget kommer til å vaie i vinden som aldri før, om det er et par andre flagg i toget - bu f.. hu!

Anonymous said...

Her tar den uhemmedt prinsipielle liberalismen overhånd nok en gang. Det er nå en gang slik at enhver by har en eller annen form for 17. mai-komité. Denne kommiteen bestemmer hvem som skal gå i toget, hvem som skal gå hvor etc. Komiteen utpekes av kommunen.
At en 17.mai-komité ikke ønsker at andre lands flagg vaier i toget, så er dette greit, og et uttrykk for at vi offisielt ikke tillater andre lands flagg i prosesjonen. Du bør vel være enig i at dette er uproblematisk når det faktisk er kongeriket Norge vi faktisk feirer. Dersom er eller annen vifter med Islands flagg i prosesjonen, så er det da ingen som kommer til å henge dem for det.
Så hvor trenger du å gjøre liberalisme av det?

Eirik Løkke said...

Tja, liberalisme eller ikke, det debatten er svært pinlig, da det norske flagg, norske farger og symboler kommer til å overskygge det meste annet.

Så hvorfor så mye oppstyr om noen kler seg annerledes eller bruker andre flagg - det er virkelig ingen problem. Videre hvordan skal slike tøvete forbud evt. bli håndhevet?

Anonymous said...

hvordan det skal bli håndhevet?? Lett, mer poltit i gatene!!

G.

Veil of Ignorance said...

Til siste kommentar: Å herreguuuud...

For å gjøre slutt på denne tendensiøse argumentasjonen, og for å bevege meg over til noe mer seriøst:

For det første skjønner jeg egentlig ikke helt hva folk skal med andre lands flagg i et 17. mai-tog. Det blir litt som å heie på Brann under en kamp mellom Viking og Rosenborg. Når det er sagt, mener jeg at folk skal få lov til å vifte med akkurat hva de vil i togene rundt omkring i vårt langstrakte land. Disse 17. mai-kommiteene er jo som regel bare en gjeng klovner uansett. Hvorfor de skal ha en slik fascistisk autoritet over hvordan folk vil feire grunnlovsdagen, er for meg relativt uforståelig.