Sunday, February 08, 2009

Når snøvær skaper kaos

Er det andre enn meg som synes det høres merkelig ut at Norges hovedflyplassstenge som følge av værforholdene agerer som normalt?

For det kan vel knapt kalles en bombe at det snør på østlandet, eller var det ikke med i prognosene når Gardermoen fikk rollen som Norges Hovedflyplass?

Eg berre spørjar…

7 comments:

Anonymous said...

Er det ikke deilig å være så uvitende?

Geez..

Eirik Løkke said...

Jo det er det i dette tilfelle. Jeg har store problemer med å forstå (uvitenhet altså) hvorfor det kommer som en stor overraskelse at det snør på Gardermoen...

Olve Hagen Wold said...

Skulle det være nynorsk? :P

slettet said...

Er vel antagelig mer samfunnsøkonomisk at flyene blir innstilt en gang iblandt enn å ha en enorm brøytestyrke stående på vent deroppe hele vinteren gjennom.

Og på de aller verste dagene ville det vel snaut vært mulig å unngå forsinkelser og innstillinger uansett hvor store ressurser man hadde satt inn.

Anonymous said...

Halo.. hvilke andre steder skal vi ha flyplass? (hvor det ikke snør i NORGE)

Flyplassen fungerer fint store deler av året, så det er ikke rart det går litt skjevt når det er en mild snøstorm..

Eirik Løkke said...

Snøværet er sikkert i overkant av hva som er planlagt for - og kan hende med god grunn. Godt mulig at det er det samføk. mest fornuftige.

Anonymous said...

Da får vi vel bare håpe på drivhuseffekten. Når det snør mye blir det glatt på rullebanen, er det for glatt blir rullebanen stengt. Sånn er vinter-Norge, lite å gjøre med det. Ikke særlig sannsynlig med innendørs rullebaner.