Monday, November 23, 2009

Riktig å sparke Peter Mueller

Jeg har hatt sansen for Peter Mueller. Han er åpenbart faglig dyktig og har gjort mye bra arbeid for norsk skøytesport, men skyøteforbundet kunne vanskelig leve videre med beskyldninger om seksuell trakassering.

Hadde dette vært et enkelttilfelle, ville det muligens stilt seg annerledes. Problemet for Skøyteforbundet og Mueller er at det tegner seg et mønster. Dette er ikke første gang Mueller kommer med sleivete uttalelser om utøvere som befinner seg i en sårbar situasjon. At Mueller selv ikke forstår dette, vitner om manglende selvinnsikt, og at er således åpenbart uegnet som leder.

Ingen tvil om at dette er utfordrende for Håvard Bøkko og synd for norsk skyøtesport. Men årsaken til dette er oppførselsen til Peter Mueller, og da er det helt riktig å plassere ansvaret der det hører hjemme - hos forhenværende norsk trener Peter Mueller.

24 comments:

Anonymous said...

Det er jo ikke bekreftet en gang.. for alt vi vet kan en utøver som ikke liker trenere, regelrett ha løyet om trakasseringen for å få han sparket

Anonymous said...

Husker dere bildet av Müller da han gikk og la seg da Maren Haugli skulle gå et skøyteløp? En slik måte å markere en avvisning av henne som løper, vakte oppsikt, og var et godt bilde på han som temmelig arrogant person, som ikke taklet at hun sto utenfor hans trenerregime og lyktes!

Trond said...

Spesialkompetanse kan aldri veie opp for manglende sosial ineligens!
Denne avgjørelsen burde sette en standard for hvordan næringslivet ellers burde håndtere slike saker. Nulltoleranse er er fint begrep å bruke i slike saker.

Martin said...

Det er jo trist om han faktisk ikke har trakkasert noen da. Vi vet jo ikke det

Anonymous said...

Skyldig inntil det motsatte er bevist!

Skulle tro dette var i kongo...

Anonymous said...

Mange som danner seg en mening...
Men.....

Er en beskyldning lik skyld.

Dere som sier det er seksuell trakasering.

Hva er det some er sagt ?????

Anonymous said...

Bra det er folk som Muller som har følelser for _laget_.

Maren er en primadonna. Er man på dette nivået, så skal man ha ambisjoner, man skal ha engasjement, man skal ha lov til å si fra til utøvere som man føler ikke gir alt men istedet er opptatt av å sutre.

Maren tenker kun på seg selv i dette tilfellet og ikke på resten av laget.

Er ubegripelig hvorfor man sparker en trener som faktisk oppnår verdensresultater med folk fra et lite land istedet for å hive ut en utøver som kun har klart en enkelt medalje i sin karriere.

Totalt uforståelig. Spark Maren Megge. Få Muller tilbake!

Anonymous said...

Anonym nummer to, det var Mari Hemmer. Sjekk fakta, din sopp!

Ingen veit hva som ble sagt. Mueller vil, heller enn å stille opp og bli spist levende i Brennpunkt på NRK, forlate forbundet. Besides, hvis folket får vite hva som ble sagt er jeg sikker på at Skøyteforbundet hadde avslørt seg selv klart.

Denne saken handler om at Peter Mueller var for frittalende i Norge. Skøyteforbundet trengte dette påskuddet for å fjerne ham.

Anonymous said...

Ut med svinet Muller. Bra for norsk skøytesport og få hostet slimet ut engang for alle!

Anonymous said...

Skal le hvis hele skøytelaget ikke får til noe i OL. Kult av jenta å klage på seksual trakasering, og få det gjennom. Det står det respekt av, når man tenker på så mye trakasering som foregår generellt.

Anonymous said...

"Fucking cunt" !!??

Det var uttrykket han brukte..
Oversatt i betydning betyr det Jaevla drittkjerring..
Bokstavelig. Forpulte fitte.

Her i Norge bruker vi gjerne religioese uttrykk for aa forsterke spraaket. Faen, Jaevlig, Helvete osv.
I USA/England er det gjerne seksuelle. Fuck osv osv.

Greit nok.. Usedvanlig sleivete uttalt av Mueller. Men SEKSUELL TRAKASSERING?
Her har virkelig ikke noen forstaatt hva som ligger i begrepet seksuell trakassering. Dette er langt langt unna.

Trist og leit at en trener jeg ikke engang likte, men som tydelig har gjort en fantastisk jobb med vaare to stoerste skoeytetalenter faar fyken for en sleivete kommentar om en person som har vaert paa hevntokt helt siden hun skjoente at treneren ikke ansaa henne som god nok.

Jeg tror aldri Maren Haugli tok disse kommentarene inn over seg som seksuell trakassering, men at hun endelig hadde et vaapen for aa kvitte seg med/ta hevn paa en trener hun aldri kom overens med.

Anonymous said...

^^slutt å tull.

Han har jo helt klart kommet med slibrige meldinger for å ha sex med henne. Et javla svin. Sånn kan vi ikke ha! Det håper jeg du forstår!!

Anonymous said...

Forrige poster..

Var uttrykket "fucking cunt" han brukte.. hvis dette var i haap om aa faa henne til sengs tror jeg ikke det var en effektiv fremgangsmaate

Anonymous said...

Det er jo uansett veldig lite imponerende av en voksen mann å lire av seg "fucking cunt" til en ung jente, som tilfeldigvis står utenfor landslaget men allikevel gjør det bra. Virker rimelig barnslig og smålig.

Legger du episoden sammen med tidligere episoder med andre skøytejenter, så er ikke dette en mann som bør ha lederansvar innen norsk idrett.

Synd for Bøkko, men vi må ha sunne lederskikkelser i norsk idrett - og da mener jeg gode ledere også for de nestbeste. Å være en god leder for verdens beste er jo en smal sak....

Anonymous said...

Dette går da over alle grenser, her leser man til og med at han ville ha Haugli til sengs. Vi vet da fremdeles ingen ting. Vi klager på hvordan guttene i Kongo blir behandlet i retten, vi er da ikke et spor bedre i denne saken. Vi fordømmer uten å vite hva saken er.

Anonymous said...

^^spiller ingen rolle. Seksuell trakassering vil vi ikke ha! For et svin, blir kvalm bare jeg tenker på det. Håper hvertfall Maren får all den hjelp hun trenger for å komme over dette. Det er igrunn alt aom teller nå.

GEIR said...

SEKSUELL TRAKASSERING? HVA VET DU OM DETTE VIRKELIG VAR DET? ELLER ER DU ER FORUTINTATT RØDSTRØMPE??????????

Anonymous said...

Herregud for noen sippetryner som ikke tåler en feit kommentar med sex som tema! Kunne nesten tro at det var selveste mullah krekar som ble tatt bakfra her. Nei, sug meg no baklengs inn i fuglekassa ømfintelige aspeløv :)

Anonymous said...

Håvard Bøkko har sagt på Twitter at det ikke var et seksuelt uttrykk som ble brukt.
Hva med å sjekke virkeligheten?

Anonymous said...

Noen som så da Bøkko og Mueller var med i bilen til Dag Otto Lauritzen under Tour de France?
Der spøkte de med hverandre og gav hverandre fingeren og lo. Det er sånn man skal reagere, gjør man ikke det er man svak og mangler styrken for å nå opp i idretten. Lets face it, hvis ikke du klarer litt kritikk eller motgang når man aldri opp. Sutre og klage til mamma (forbundet) fordi noen kom med en grovis eller to??!

Haugli, Sørensen og Ove Eriksen bør se seg i speilet, de holder på å ødelegge skøytelandslaget.
Mueller bør ta seg et kurs i pedagogi..

Eirik Løkke said...

Vi vet ikke helt sikkert Martin - men indikasjonene er jo ganske sterke. Selvfølgelig er det en subjektiv faktor her - men synes faktum i saken - nemlig at Mueller ved flere anledninger har kommet med uttalelser som er langt over streken - er hovedpoenget i denne saken.

Anonymous said...

Det er flere av utøverne som satt ved bordet som har bekreftet at Mueller kom med seksuelle bemerkninger. Det kan vel hende Mueller har oppnådd mye positivt for idretten, men det er også en mulighet for at skøytetalenter ikke har fått vist seg frem pga hans lederstil. Det er ikke mulig å kjøre en slik lederstil i et skandinavisk samfunn, hvor likestilling har kommet mye lengre enn i resten av verden, herunder USA. Det er godt at dette blir regnet som uakseptabel ukultur i Norge. Kvinners rett til å utøve sport på høyt nivå, uten å måtte tåle grisete bemerkninger, er viktigere enn at Bøkko kommer langt i OL. Takk for at du flyttet enda en stein av veien Maren Haugli!

Ingunn said...

Folk kan ikke si slike ting og setninger uten at det får konsekvenser. Slik er det i et sivilisert samfunn som Norge. Heldigvis.

Å hevde det var en spøk holder ikke. Da kan vi alle si hva som helst da...

Anonymous said...

^^
Er veldig enkelt dette. Det hjelper ingenting om du har reddet 100 mennesker fra drukningsdøden, hvis du velger å drukne en. Det er sånn samfunnet fungerer. Har kun med forståelse av logikk å gjøre. Men jeg forventer nok litt mye nå.

Ømfintlige aspeløv og FORUTINTATT RØDSTRØMPE :LOL:

Retards. Men bare utfør seksuelle trakasseringer dere også, så skal vi se hvor langt dere kommer. Jeg kan garantere at jeg kommer til å le både først og sist. Og spy imellom.